Кой трябва да вземе "Оскар" за най-добра мъжка роля?

Битката ще си оспорват петима достойни претенденти за приза

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

?. Нима някой гледа американски филми?

Ясно е, че при Косъма, Джаро или Тенекията. С това разполагаме и то трябва да спечели нещо.

Каракачанов военният министър и billa

Интересни са филмите тази година, няма хомосексуализъм, няма расизъм и сегрегация, но има много насилие със социален оттенък. В "Имало едно време в Холивуд" се засяга дори ролята на киното за насилието, а Брад Пит е много по-добър от Леонардо ди Каприо.

Киноман съм ,но като цяло Много слаба година за киното . Нищо впечатляващо, нищо запомнящо се !

Това беше най–голямата грижа на България! Сега сме спокойни, че с Оскарите всичко е наред и ще спим дълбоко, без да се тревожим за безводието, студа, мизерията и отровния въздух, доволни от глупостта и безхаберието не само на управляващите, но и на журналистите, които ни изненадват с тъпите си въпроси!

Не се наврещохленчи ей.

И "Оскар" отива при...Хоакин Финикс!

Гледах "Двамата папи" и "Брачна история". Джонатан Прайс изключително се доближава до образа на папа Франциск / горещо препоръчвам документалния филм на Вим Вендерс "Папа Франциск:човек на думата си" /- изключително ерудиран, смирен, дълбок, космополитен. Очевидно е явление в съвременната Римокатолическа църква! Играта на Джонатан Ппрайс е издържана,елегантна и много правдива! Относно филма "Брачна история"-една банална съвременна история. Образовани, работещи, обезпечени, задоволени... и много объркани млади хора. Конфликт на егото, нежелание за компромис, а някъде дълбоко има обич и стремеж към другия. Това днес се среща масово и играта На Драйвър и Йохансон не се различава от образите на много съвременни брачни двойки. Прахосана възможност за споделяне,съвместна радост и възпитание на дете, родено в обич. Филмът заслужава похвала, че разглежда нови социални явления, но не помага за разрешаването им. Е,Холивуд е по-мощен от нашето мнение. Но да не забравя,че изкуството възпитава!

"Филмът заслужава похвала, че разглежда нови социални явления, но не помага за разрешаването им." Самото "разглеждане" е част от решението на проблема...

Жокерът - феноменален като образ и игра.

Хоакин Финикс за "Жокера" това за мен е фаворите. Не бях виждал толкова добра актоьоркса игра от много одавна! Невероятно въплащение в ролята и много добре изиграна, страхотен!

Ей този ще е- "странен, наранен, объркан, отчаян." Тва е модерно- значи, него ше го изберат. Ако има и пиърсинг и пуши еко- джойнт- фаворит "от раз".

Странен

печатна грешка, сори, може да го дилийтнете

Дали гласувалите тук са изгледали всички филми, на голям екран, в китосалон ? Съмнявам се,защото нямат база за сравнение. Това е по-скоро налучкване по симпатии, но гласуване..........хайде холан!

Холивуд е някакъв гьол за егоцентрични маниаци- промотиращи " гьол култура"- на изчерпани теми, на манипулативно показване на историята, на масовата култура на " великана с глинените крака". Просто мина времето на американската филмова индустрия. Както се изрази изрази Рики Гарвис за натрапената изкуствено холивудска " толерантна загриженост", цитирам по памет: "Тази година явно в списъка на починалите актьори са пропуснати етническите квоти, починалите са само бели актьори." Иначе, който продава филми глобално, печели милиарди, раздава си сам награди, но това е показател само за парични приходи, не за култура.

Е,и! Стой си с естествените зъби и левичарските си уклони! Когато ти направиш нещо смислено и го продадеш, заповядай пак!

Гроздето не е кисело, прокиснато е. Но всеки, който напише " Царя е гол"- е комунист, левичар, русофил и т.н.

оскара не се взема, а се дава.

Честно казано нито един от американските филми не заслужава "Оскар"! Единствено "Медена земя" от чуждоезичните филми е на високо във всяко отношение ниво! Филмите в миналогодишния "Оскар" бяха много по-зрели и добри.

Кратунки, кой точно филм сте гледали, на отписахте Холивуд

те само чаткат клавишите, упонанеайки се на 2 мозъчни клетки, които имат и които все още функционират!

Пука ми на дядовия, кой ще вземе Оскара. Имам си други грижи. хе-хе

Как само манипулирате хората. Само Жокера е 1-ви и неговата снимка е най-голяма да се набива на очи.:))))) Така не се прави.

Все едно от тук четящите зависи кой ще е победителят?! Че на Жокера снимката била най-голяма...

Финикс е толкова добър в този филм, че дали ще получи Оскар или не няма абсолютно никакво значение. Играта му тук е феноменална. Това е висша класа актьорско майсторство, която трудно би се побрала в рамките на само един Оскар! Но, да, той ще вземе Оскара и в това няма никакво съмнение!

за най-тъпа мъжка роля...

Никой не заслужава Оскар от тези бози. Холивуд тотално се е изчерпал. Освен някой скандал или политическа драма, нищо друго не мога да измислят. Френското или италианското кино е в пъти по - класно и стойностно от холивудските помии....!!

Глупости.