И Вашингтон обвини Роджър Уотърс от Pink Floyd в антисемитизъм

Миналата седмица берлинската полиция обяви, че започва разследване "по подозрения за подбуждане към омраза" след оплаквания, "че сценичното му облекло може да възхвалява или оправдава националсоциалистическия режим и да нарушава обществения ред"

Обратно в новината

Коментари - И Вашингтон обвини Роджър Уотърс от Pink Floyd в антисемитизъм | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Роджър Уотърс е легенда, а ,,политиците" са от най-долнопробната част на човечеството! Мърши безподобни и безкнижни! Вчера четох, че и Линдеман обвиняват в сексуален тормоз. Тези зле скалъпени сценарии докога ще продължават?!?

Западната демокрация се оказа подмолна диктатура.

"На снимките, публикувани в социалните мрежи, музикантът е облечен в дълго черно палто със символ ..." Клоунски свят... филмът "Стената" е от 1982 г. 40 г. по-късно изведнъж решиха, че е "антисемитски". Сега остава и Стивън Спилбърг да го обвинят заради "Списъка на Шиндлър".

Спилбърг е евреин. И с пръст няма да го пипнат. Един от най-големите връзкари в Холивуд, който също е еврейски.

Време е да му спретнете някое секс скандалче отпреди 30 години…

Възраждане вкараха Пеевски като шеф на комисията за ремонт на конституцията. Търсен от Щатите престъпник ще ни измисля нова конституция !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А-Л-О-У-У-У-У. Възрожденците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. А-Л-О-У-У-У-У !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

мале зидовете съмсем изтрещеха

ами просто велик музикант и политик

Ще минат години ,може човечеството и да оцелее ,но ако оцелеен ,Уотърс ще го помнят ,както и творчеството му!а ВАС КОЙ ЩЕ ЗАПОМНИ -мижитурки политически..Всеки що годе нормален човек може да назове няколко музиканта от "старо" време ,а кой може да назове "политиците" им?

Щатите даже закъсняха. Всичките тъпотии идат от там, няма да питам защо, няма да питам и кои управляват Щатите. Всичкото зло идва именно от САЩ. Хегемоните на света.

Браво, евреите са алчни и вредни , ненапразно ги преследват от времето на римската империя ......

Нали уж още египтяните ги били прогонили, ако е вярно

От Египет са Бягали , там са били в робство .....

Тия отвъд океана тотално са изтрещели. Явно и през ум не им минава, че евреите и арабите са една кръв (дори Библията го твърди) и една народност - семити.. Така че САЩ спокойно може да бъдат обвинени в антисемитизъм предвид безбройните жертви сред арабските народи вследствие налаганата им от САЩ "демокрация"!

и сега да им отвориш фейсбуците има украинци с свастики от тези който преди 10 години участваха в преврата и псоле 10 години са били войници бишеи се срещу хората от Донецк, как го преследват човека

От както това шоу - Тухла е стената е на сцена, от тогава Роджър е така облечен . Това са десетки години. Как така сега го обвиниха в това нещо? Тези умни глави да вземат да вникнат в идеята на песните, после да говорят.

Коментарите дават надежда! Не сме с тотално иЗпържени мозъци!

добре сте, полу-руско влияние, полу-английско, като на бележката в ялта - 80% / 20%

Явно швабите имат заврени вурстове не само по дупките, цяла Укрофашагия е нацапотена със СС сфастики, но те не ги виждат, видяха обаче човекът възпял падането на Берлинската като фашист? Живеем наистина в изродени времена!

Kalin

Що е то цензур и как затварят устата на всеки който не пее в хора.Той каза истини за войната каза и още бая неудобни факти за ролята на САЩ и съюзниците да я подклаждат въпросната войнаЗатова сега му спретнаха антисемитски скандал.Същото като на Асанджи скалъпения процес за изнасилване.Това е тъй наречената демокрация която ни налагат.Някой ден ще разберем че това е по зле от диктатура и тирания но ще е късно.

Е, това ли им е демокрацията!? Той има право на свое мнение . Никой не може да забранява на хората да мислят с главите си, дори и когато не е в угода на политическата доктрина на някой си. На евреите трябва постоянно да им се напомня, че през ВСВ са били преследвани и са загинали и милиони от други националности и религии.

And an ounce of pride in each ledger And the germans killed the jews And the jews killed the arabs And the arabs killed the hostages And that is the news And is it any wonder That the monkey's confused He said mama, mama Perfect Sense, Part I Песен на Роджър Уотърс

но категорично не е антисемит. Напротив. Филмът "The Wall" от 1982 г. е анти национал-социалистически. Там също има доста персонажи с червено-бяло-черна лента на ръката? Сега ли станаха фашисти и нацисти? Имаше го и у нас на VHS филма и преди промените.

Фашизма се завръща под булото на демокрацията.

Роджър е един дълбоко объркан човек. Светът отдавна се вълнуваше от други теми, а той все още занимаваше публиката с нещастното си детство в Англия (визирам последното представяне на "Стената" в Берлин). Да не забравяме и изказванията му в подкрепа на агресията на Русия в Украйна.

Роджър е умен и мислещ човек, а вие сте Юрдек. Ако не ми вярвате гледайте интервютата с Меркел и Оланд където в прав текст казват, че Минските споразумения са умишлено саботирани за да може Украйна да се подготви и силово да си вземе Донбас.

За съжаление то и юрдек не знае какво е.

аз съм от психиатрията,утре ми звънни за консултация

И фашизма и комунизма са опресивни системи. Роджърс имаше лукса да се изкаже в подкрепа на Русия и сега бере плодовете си. В един момент всичко рухва, защото хората не за заблудени овци.

Воя е от евреите които на практика са завладяли Америка. При най малкото съмнение появило се в болните им и перверзни еврейски мозъци те наричат човека фашист. Същите тези се месят активно и у нас, позволяват или забраняват чествания или шествия като например Луков марш, Радев е тяхна марионетка.

Враг №1 на Берлинската и Вашингтонската селищна система!

ЕС = Тоталитарен фашизъм.

още не е съвсем има надежда.

ЕС е създаден и до днес контролиран от САЩ. Съюз от щати, които са щат на САЩ. Всеки средностатистически американец, ще Ви уведоми, че Европа(ерго ЕС) е една държава. Така мислят.

Всички,които се против Джендърите,против безмозачната ляво либерална и залена политика са фашисти. НО сегашните фашисти се бият в гърдите и казват,че ние сме антифашисти.Морала е на тяхна страна.

Че тоз си е левичар от всякъде, ко каза ти сега?

Откак следя творчеството на групата ( приблизително от 1980-та година ), те имат активна позиция по различни обществени и политически въпроси. Та самите им албуми са толкова вплетени в събитията от света, че донякъде могат да се вазприемат като политически. Не некадърни като нашите соц полит песни, а направени с въздействащ текст, подкрепен от виртуозна музика. При това не в подкрепа на управлението, а точно обратно. Вземете например "Welcome to the machine", целия албум "Стената" и особено тухлата в снената, вземете The final cut - "Brezhnev took Afghanistan, Reagan took Beirut, Salieri took the Union Jack" ,както и откритата критика лично към Маргарет Тачър. През 2013г. пред 50 хиляди души в София Уотърс се обяви открито против правителството на Орешаро. Доколко адекватно - друга тема. И през всичкото това време не се намери някой, който да разследва групата като цяло или отделните й членове за омраза. Защото криво ляво западът живееше в демокрация. Сега нещата са други. Малко по малко под благовидния предлог за общ фронт за запазване на "евроатлантически ценности" и борба срещу лошите реакционери, свободите се изкореняват. Не можеш да се изкажеш в против официалната политика безнаказано. Не можеш да намекнеш, че Русия не е чак пък толкоз черна, колкото ни уверява пропагандата. Хората които бяха достатъчно възрастни по време на соца, помнят много добре този тип поведение на властите. И тогава ни изкарваха, че живеем в рая на всички времена, и тогава имаше зъл антигерой-империалист, и тогава нашите собствени л...на се замитаха дълбоко под килима, откъдето продължаваха да си смърдят. Тогава се подсмивах под мустак, когато ни втълпяваха, че гнилият капитализъм скоро ще загине. Сега вече не ми е толкова смешно.

Интересно същите тези как не забелязват пречупените кръстове по татусите и друхите на укрите?

По правило за това си имат готов отговор и той е измислената от тях дума "whataboutism". Един вид като си нямало какво да кажеш си почвал да ги каляш. Това им е теорията. И съзнателно отказват да проумеят, че си им казал, че са последните, които трябва да приказват. Но свободата на словото беше на мода докато словото се разпространяваше бавно. А сега има Интернет и всеки има трибуна. Това някои хора не ги устройва.

Щото западняците са безбожници и сатанисти и са забравили Библията : Преди да видиш сламката в чуждото око виж гредата в своето. Ама не щат.

Гледам, че електората на копейката се е активирал в подкрепа на тоя дърт, изкуфял левичар, който и бившите му колеги от Флойд не могат да дишат. Утре, като се изцепи, че България под турското робство е било една голяма лъжа и че Ботев и Левски са обикновени терористи ке запеете друга песен.....

Ама мрого си ПРО$СТ!

от психиятрията съм,имаш нужда от нашата помощ,повярвай ми.

Поне тоя електорат дава смислени доводи А не като вас дебили само да псувате

Ебаси глупостта. Той ги прави тези концерти от 20 години. И всичко е силно антивоенно и антуфашустко. Прозрачен опит да се оцапа името му. Деба жалката пропаганда.

Историята се повтаря с римейк ала Боби Фишер. Как се обличал, какво яде или какво чул един и казал на един друг а той на брат си ………. -Чифути, Сър!

Р. Уотърс е от малкото достатъчно смели да говорят истината от трибуна. За това, освен антисемитизъм чакайте и две-три дърти брантии да го обвинят в изнасилване от преди 50 години, примерно. Може и за данъци...

Точно, ей сега ще изскочат две, които тогава дори са били малолетни, то се знае, и ще го обвинят, че ги е търмъчил. И го приключват. Ще търка нара в килия с Харви уайнщайн.

Абе, темата холокост е като свещенна крава на ционистката доктрина?! Всяко съмнение в холокоста е мега престъпление! Дори съвсем невинно изследване по въпроса води до пълна истерия. Не дай боже да се съмняваш в него...

ревизионисти се казват тези, които искат преразглеждане на въпроса а причината е няколкото репорта на червения кръст за броя на жертвите, като всеки следващ е умножен няколко пъти данните от предишния . та въпросните са гонени , пребивани, някои и убивани

Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22) "Евреите не се смесват с другите народи и гледат на тях като на врагове." - Диорид, І в. сл. Хр. "Те презират всичко, което е свято за нас и правят онова, което предизвиква отвращение у нас." - Тацит, римски историк, І-ІІ в. сл. Хр. Мохамед: "Всички до един са мошеници." “Евреите се явяват заразена от чума, прокажена и опасна раса, която заслужава изкореняване още от деня на раждането.”Джордано Бруно, италиански астроном, учен и философ, 16 в. “Никога Слънцето не е огрявало народ по-кръвожаден и отмъстителен, който да лелее идеята за унищожение и задушаване на всички друговерци. Те душат и унищожават останалото население и на това основание се считат за богоизбран народ.” - Мартин Лутер, църковен реформатор – протестант. “По скоро дявола може да се насочи по пътя на добродетелите, отколкото евреин.” - Мартин Лутер. Волтер: "Тази малка нация не скрива своята ненавист към всички останали народи. Нейните представители са винаги жадни за чуждите богатства, подли при несполука и нахални при сполука." Мария Терезия, австрийска императрица, 18 в.:"Аз не познавам по-страшна чума за държавата от еврейското племе." Гьоте: "Те имат вяра, която благославя ограбването на чужденците." “Аз правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите сa нация, способна на най-ужасни престъпления!” император Наполеон Бонапарт, (из негова реч в Сената през 1806 г.) "Към евреите се отнасят с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото са достойни за презрение."Виктор Юго: Бисмарк:"Натиснете само един евреин и от всички страни ще чуете вик." “В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната във финансово отношение”- Бенджамин Франклин, (XVIII в.) – американски учен и държавник. “…Атеизмът (безбожието) е чифутска болест...” - Достоевски, писател “Евреите в целия свят разрушават патриотизма и здравите основи на държавата” - княз Мобучум Окума, японски учен и военен от XIX в. Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите. -Марк Твен Христо Ботев и Любен Каравелов често пишат за “великите еврейски царе на капитала”, които са извор на злото в света. Ботевите и Каравеловите издания (”Свобода”, “Независимост”, “Знаме”) бичуват “обрезаните и необрезани еврейски екселенсии”, “израилските барони” и “великите царе юдейски на капиталът”, Ротшилдите и барон Хирш и “чафутските вестници" “Нойе Фрайе Прессе” и “Пестер Лойд”, които пеят възторжени оди за султана. Посочват че тези “чафутски вестници” имат свои дописници и сред българските евреи. "Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота.”-Любен Каравелов „Тъй нагло Лорда с мирен вид свой взгляд министерски исказа, и като същий злобен жид към нази пълен бе с умраза, и тъй цинически, без стид очите на света замаза… ... О, Англио, защо ли днес бездушен жид те управлява?“. Иван Вазов - "Дизраели" В тези железници се срещаш с безподобно отвратителни жидовски фигури, които, щом те подушат, че си българин, считат за непременна обязност да ти изкажат своето съчувствие към нашата политика, да похвалят гения на нашия народ и неговите водители, да пуснат някои псувни по адреса на нашите врагове и да ти поласкаят националното самолюбие чрез едно сравнение със сърбите... Ицик Цвиблман или Мойше Келенкопф да ти изказва братско съчувствие!... Да го цапнеш по разлигавената доброжелателска мутра!" Алеко Константинов - "До Чикаго и назад" ...Ако някъде в страната има нещо нередно (разбирай престъпление) – там положително ще намерите евреи...”- Хенри Форд, индустриалец, изобретател и издател Книгата на Форд - Интернационалните евреи

Точно Пинк Флойд ли, бе?! Точно те? Всеки започнат с творчеството им може да каже, че не са такива хора. Изобщо не са!!! Май тези, които сочат с пръст са есесовците, ама нейсе.

Гилмър и Мейсън участваха в концерт в подкрепа на Украйна. Само Уотърс е против. Пък и повечето композиции и текстове на Флоид са негови.

защото на Гилмор снаха му е украинка и са прищипали яко.А Мейсън надали му пука точно пък за Украйна

Браво на Роджър. Все пак някой трябва да светне лампите. Стига с тези еврейски заблуди, които се насаждат от ВСВ насам. Не случайно онзи с мустачките ги е сапунирал.

Реално, от доста по-рано...

бай Роджър прави страхотно турне сега и изглежда в страхотна форма и евала му за цялото творчество, а наборът му дето го сложиха начело на фащ сигурно се насира всеки ден в гащите, освен ако не е някаква машина или не знам си какво , да ви еба и у нещастниците да го търпите тоя посерко и всичко, егати тъпаците сте това краварите, мама ви да еба алчна и продажна да еба

а нашите фънкита и шрекове не знам защо не го поканиха,сигурно щеше пак да дойде в България, и да напълни залата ама и те спазват линията иначе на думи са големи отворковци

вси1ки нормални хор апо света не обичат евреите или по точно техните извратени норми ционистически

Ако беше си лепнал свастикоподобния тризъбец на укро-нацистите щяхте да го номинирате за Оскар ли?

Значи сатанизъм, канибализъм и всякакви джендър извращения може? А бай ти Роджър - не!

Смениха се само господарите. Вижте еничарите. СЪЩИТЕ ОТ СССР. Децата и внуците им ни убиха. Седял съм в педагогическа стая заради Пинк Флойд бе, тъпанари. Сменихте комунистическият интернационал с климатичният. Ще ви бесим по стълбовете пред посолствата. Въпрос на малко време е.

Не еел статията и не е вчас.

В соросокопа демократични паламарки бе, миндил.

Седял си ти на цукалото! Пинк Флойд го пускаха и по "Музикална стълбица" на БНР. Откъде ви копат такива, бе?

Тогава си бил на татя си в мъдете

ВЕЧЕ И КЕЛЕШИТЕ ПОЧНАХА ДА ВДЯВАТ ЧЕ СТЕ ПО-ЗЛЕ ОТ СССР. ВСЪЩНОСТ СТЕ КОМБИНАЦИЯ НА ЦРУ И ДС.ФАШИСТКА ПАПЛАЧ.

Да не забравяме, къде отидоха висшите фашистки функционери, след 1945 година. Малко в Латинска Америка, и по-голямата част в САЩ!

Официално са в Брюксел, неокон фашистите като Нюланд и Кристия Фрийланд следват ръководство на дядовците си от УПА. Шибаният Нюрбунгски процес е корена на злото. И програмата Кламер.

Всъщност - фаща , още плащат пенсии на фашистите във фащ .

Не са разбрали, че той осмива Зеленски от началото на кампанията с фишистките знаци по дрехите му /после безследно изчезнаха, когато Зеленски тръгна по турнета/ .

Значи, ако не беше казал, че украинската война е провокирана от щатите - всичко е ОК. Можеше спокойно да си развява нацистки символи. Ама сега не може - щом е против "цивилизационият обединен запад" ! Всъшностм той не е против тях - просто е казал ИСТИНАТА! Това е американска демокрация в действие! Майната ви , краварски подлоги! Този човек е институция, музиката му ще остане за поколенията! А такива отрепки като днешните полици - много бързо ще отидат на бунището на историята!

Вярно е, само че шансът да ни атрият преди да отидат на бунището е съвсем, съвсем реален.

Либералният фашизъм не търпи свобода на словото, ама като това бъде премахнато нали ще станем като Китай и Русия, свободен пазар с диктатура.

смешници краварски, да ви еба майката

ПИПО

Всяка година, месец и ден някъде някой пише за холокоста. Всички ние трябва приемаме това и да бъдем съпричастни с тях докато свят светува. В същото време обаче когато се нахвърлят срещу Р. Уотърс за измислен анти нещо си, добрите евреи бомбят и избиват палестинците. А американското безочие и цинизъм са безкрайни, над 40 милиона избити индианци и нито дума за един най големите геноциди в човешката история.

сега сигурно ще кажеш и че американците са избили индианците... да се върнем до началото - явно и Кортес е бил американец...

А не са ли?

Наречена ХОЛОКОСТ.

Според трите Индиански института в САЩ индианците са били не повече от 18 млн. души.

най-големите терористи ...краварите нямат изобщо право да обвиняват когото и да е най-малко музикална леганда...

Приносът към искуството или музиката в частност не дава някакво изключително право във всички останали области. Това че един творец е гениален не означава, че е прав каквото и да прави. Така че оценката на ситуацията не бива да се базира на приноса на Уотърс към музиката.

И Холокоста не дава основание да се избиват палестинците и да се наказват тези, които протестират срещу това.

Че търсят под вола теле е ясно. Но и че Уотърс изперка в последните години е също толкова ясно. Той не е борец за правда или свобода, той е обикновен анархист. Ясно е и защо позицията му е такава, предвид семейната му история и той има известно право за себе си, но това не го прави универсално прав или проводник на чистата истина...

Никой не те кара да се съгласяваш с него, но не е зле да се осведомиш повече за анархизма, който евентуално ще бъде новата идеология на пост капиталистическия строй, който вече настъпи.

Трън в очите на западните лъжци и ментърджии. Фащ са виновни за всичко.

Миналата седмица бях на театър. Постановката Ало Ало е пълна с хитлеристка свастика. Казвайте къде да звъня, че не се търпи вече! А сетих се ще купя билети на Шалом пък те да се оправят.