Защо кафето кара хората да тичат до тоалетната (видео)

Ако усещате, че тоалетната ви зове много скоро, след като сте изпили чашка кафе, не сте единствени.

Обратно в новината

Коментари - Защо кафето кара хората да тичат до тоалетната (видео) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото кофеинът стимулира отделянето на един пептиден хормон, който се нарича гастрин, който катализира стомашната секреция, а от там и перисталтиката. Отделно, че кофеинът е и деуретик. Да обяснявам ли какво означава деуретик или да изчакаме учените да го преоткрият?

Аз пия еспресо в България. Никога не съм усещал подобен ефект. Явно американските учени са се принизили на нивото на британските учени и разпространяват глупости чрез долнопробни СМИ. Наистина американско кафе не пия, защото не ми харесва вкуса. Явно пият боклук, причината не е в кафето а в това, което те пият.

Пия еспресо и направено в джезве кафе. "Негърската пот" на американското кафе не мога да я помириша. В САЩ се лочи американско кафе в литрови чаши. Натъпкано с изкуствени подсладители и химически трайни сметанообразни. Затова се получава реакцията със стомаха - отваряне на дебелото черво вместо течността да премине през бъбреците. Подобен е ефектът на пиене на солена вода. Ако изследването се направи в Средиземноморието, където се пие силно еспресо и на джезве ... няма да се потвърдят американските изследвания. Нещо повече , истинското кафе е силен диоретик и обезводнява тялото само и чрез бъбреците.