Как да преборим бърнаута

Огромните постижения на работното място могат рязко да секнат, когато прегорите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дядо ми и баба ми само от бърнаут са се лекували... Използването на малоумни чуждици само засилва усещането за кафеникава журналистика.

Коментар на повърхностен човек , който не вижда по-далеч от носа си !!! Да баба ти и дядо ти НЕ са имали този проблем , но и техният живот НЕ е бил така натоварен , толкова интензивен и стресиран !!! Работеше се , но хората имаха време за всичко , а сега изискванията на съвремието изискват да тичаш от сутрин до вечер , за да можеш да живееш нормално , и в един момент разбираш , че тичането ти е единственно за оцеляване , и ползите са почти никакви - Ето тук се появява проблема ''бърнаут'' - Комбинация между : Физическо и психическо претоварване + НЕОДОВЛЕТВОРЕНОСТ и липса на смисъл от това безсмислено препускане с времето , за сметка на личният живот , семейство , социален живот и т.н. !!!!!

Ох какви думи знаят тука

Бърнаут....модерна работа.Баба ми и дядо ми са работили доста повече от теб професоре!

Ала-бала, чалга наука. "Бърнаутът", демек "прегарянето", е свързано с илюзорните очаквания от усилията ни във всяка една сфера. Като почнем да осъзнаваме, че няма как да получим това, за което сме вложили много усиля, ни пада мотивацията. И оттам вече другите "симптоми" се появяват. Много прост народ върлува и в нАуката, и в "медиите", и навсякъде, където има престиж и пари. Филмът "Двойникът", с Т.Колев е гениално изобразяване на тази страна от днешната действителност.

Ноу яки.

Ти си по-елементарен, неОдовлетворения. Затова не схващаш за какво иде реч.

Защо дираджиите ми изтриха коментара към неосъзнатото и ненаясно със себе си "неОдовлетворено" комплексарче - джендър? Не им е удобно, че и те са същите ли? Утрепаняци. Не, бърнаутци!

Умопомрачително е колко глупав и ограничен народ коментира тук. Само човек, който е дебелокож и безочлив може да си позволи да коментире, че бърнаута е едва ли не преструвка на съвременния човек. От 4 години боря последствиата от нотален бърнаут и мога да кажа, че това е страшна битка да запазиш и възстановеш това, което е останало от психиката и емоциите ти. Отделно е и борбата с последствшята за физическото състояние. И добре, че е спорта, който изгражда, че иначе не знам! Един животоспасяващ съвет - почнете ли да разглеждате обяви за работа от любопитство - намерете си нова работа!

Отегчително е пък колко глупав и ограничен народ коментира тука със самочувствие на умен и "неограничен". Тия сте "черешката" на лай.яната торта.

за бърнаута, който си преживял! Как не си се досетил, че този филм да бачкаш като биоробот се спуска от шефовете, които само чакат на въдицата да се хванат наивници с непочесано его, ибиващи комплекси да са повече от другите! И добре че болшинството (80%) от хората са нормални, работят си нормално в рамктие на работното време и само някой да се опита да ги натовари с повече работа.... Отдааавна ги няма времената, когато беше "за твоето място на улицата чакат 50 човека"!

Тия дето преживяват бърнаут ще им кажа, че туй демокрацията си има и своите минуси... Нали искате свобода, целогодишно банани и прочие... Е, ето ви конкуренция, ето ви свободен пазар, ето ви и перманентна несигурност...

Тия дето преживяват бърнаут ще им кажа, че туй демокрацията си има и своите минуси... Нали искате свобода, целогодишно банани и прочие... Е, ето ви конкуренция, ето ви свободен пазар, ето ви и перманентна несигурност...

Бърнаут????????????????????????????????? Пропуснах ли нещо? Защо се опитваш да бъдеш интересен? Направихте нa боклук българския език с вашите изгаряния(burnouts).

Те баба ти и дядо ти и за джендър не са чували ама са били удовлетворени,а ти като не си смени работа/бизнеса.Аман от американски простотии....бърнаут!

чекераут нау - фънк сол брадър

трагедията на съвременното общество - всеки сам е виновен за нещастията си и сам трябва да се оправя. А че микроклимата се дължи на поведението и отношението на отделните индивиди заедно и поотделно, изобщо не се отчита. И, че има работа, която трябва да се свърши все от някой, защото някой друг се е скатал ... Види се, че си скатавка - заради ей такива като тебе, има хора, които прегарят. Но ... прав си - всеки трябва да се научи да си поема отговорността, вкл. скатавките. Така бърнаута ще се пребори кардинално и профилактично.