Как да си приготвим вкусен домашен козунак
Първото и най-важно - търпение и добро настроение
Обратно в новинатаКоментари - Как да си приготвим вкусен домашен козунак | Лайф.dir.bg
Коментари
На времето на всяка опаковка брашно имаше рецепта за козунак. Нямаше алкохол, а имаше мас, равни части с олиото. Стават фантастични.
Да видим колко от "дамите", които се оплакват как се съсипвали от домакинска работа с автоматичната пералня, миялната машина, прахосмукачката-робот, и готова храна, която ти я носят направо вкъщи, ще се хванат да направят домашен козунак.
Всъщност в обръжението ми всички си правим домашни козунаци, всяка година :) Голямата философия!
Така е, за щастие не всички баби обаче са мъртви. Нашата баба е жива и дано още дълго да е жива и здрава за да знаем какво е то истински козунак за Великден!
да се н аучите да си го правите? Козуначеното тесто е едно от най-лесните :) Така и не мога да разбера какво е това надуване по Великден с тея козунаци! Виж да направиш кроасан си е друга работа :)
се приготвя, като отскочиш до супермаркета, има богат избор......Лошото е, че бабите измряха, а търгашите блъскат вътре каквото им падне - как бихте яли нещо, в което има "гума", "оцветители", всичко друго, но никъде не се споменават......обикновени кокоши яйца???!!!! За жалост, ще ги купуват най-бедните хорица, защото са евтини, а и те вече са свикнали с преоценени храни и стоки с изтекъл срок. Но и великденските вносни "Панетоне"-та не им отстъпват......Сега е времето да съдереш още малко от бедняците и да им играеш на струната на всеопрощаващата любов и празниците, за да потвърдиш, че ден година храни! Мръсници! Дано ви свърши "коляното" като на фараона, който не се вслушал в предупрежденията на Мойсей.......