Коментари - Как да си приготвим вкусен домашен козунак | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На времето на всяка опаковка брашно имаше рецепта за козунак. Нямаше алкохол, а имаше мас, равни части с олиото. Стават фантастични.

Има ли желание и любов всичко ще стане. Христос Възкресе.

Как ли? Като си го купим

Да видим колко от "дамите", които се оплакват как се съсипвали от домакинска работа с автоматичната пералня, миялната машина, прахосмукачката-робот, и готова храна, която ти я носят направо вкъщи, ще се хванат да направят домашен козунак.

Всъщност в обръжението ми всички си правим домашни козунаци, всяка година :) Голямата философия!

Сърди се на себе си. Кой те накара да си вземеш чалгаджийска кифла? Нормалните жени знаем да месим и печем - не само козунак и не само за Великден.

Така е, за щастие не всички баби обаче са мъртви. Нашата баба е жива и дано още дълго да е жива и здрава за да знаем какво е то истински козунак за Великден!

да се н аучите да си го правите? Козуначеното тесто е едно от най-лесните :) Така и не мога да разбера какво е това надуване по Великден с тея козунаци! Виж да направиш кроасан си е друга работа :)

Да, кроасанът си иска майсторлък и поне два дни занимавка, особено да успееш да го докараш отвътре на шуплички със структурата на медена пита.

се приготвя, като отскочиш до супермаркета, има богат избор......Лошото е, че бабите измряха, а търгашите блъскат вътре каквото им падне - как бихте яли нещо, в което има "гума", "оцветители", всичко друго, но никъде не се споменават......обикновени кокоши яйца???!!!! За жалост, ще ги купуват най-бедните хорица, защото са евтини, а и те вече са свикнали с преоценени храни и стоки с изтекъл срок. Но и великденските вносни "Панетоне"-та не им отстъпват......Сега е времето да съдереш още малко от бедняците и да им играеш на струната на всеопрощаващата любов и празниците, за да потвърдиш, че ден година храни! Мръсници! Дано ви свърши "коляното" като на фараона, който не се вслушал в предупрежденията на Мойсей.......