Как да възпитаме у детето любов към книгите

Добър вариант са историите-поредици, с един и същ герой в различни ситуации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от майки дето си мислят, че всичко знаят и разбират и се чувстват длъжни да ни просветляват. Вкъщи виняги се е четяло много, за последните 2 седмици съм прочела три книги, докато работя на пълно работно време и се грижа за 2 деца. Едното дете за последния месец е прочело с над 2000 страници и то докато кара колело, сърф и играе с приятели. Когато има желание, има и начин. Другото дете с мъка добута края на третата книжка от задължителните училищни. И нищо не може да го мотивира и не желае да чете. Е нали и двете са мои и двете един и същ пример са получили и на двете им е четено...

като му заменим с порно

Има ПОЛЕЗНИ и ВРЕДНИ книги, както и Филми... Полезни са Приказките и българските Романи, Книги за Българската ИСТОРИЯ.... А ВРЕДНИ са Криминалните Романи, и филми на УЖАСИТЕ... и всякакви книги писани от араби и негри....

Като му се чете книжка преди лягане всяка вечер… повтарям всяка вечер. Размер на книжката и трудност според възрастта. Моето дете е на 5 и чете! Само!

Като чета коментарите ми става ясно защо децата не четат. Няма такива идиоитщини.

Не Трябва да се четат много книги , защото това може да доведе и до затъпяване! Както е в училище със глупостите които се учат! Това цели Сорос да промени учебниците , и да затъпеят децата! Както и с електронните игри! И най-гадното е , че не се четат най-важните книги , и не се учат най-важните неща , а всичко тъпо , което може за ми хрумне! Математики , физика, биологий, астрономий , пирамиди , призми , и всякакви простотий!

Като им ограничиш времето за четене и ги наказваш с лишаване от книги, ако не слушат. Така ще възприемат, че книгите са нещо хубаво, както електронните игри, телевизора и пр. Елементарна психология. И това нема да е без основания, защото прекаляването с всеко нещо е вредно.

Да ама децата не трябва и да четат прекалено много книги , както и да играят много електронни игри , защото и двете неща по много , са вредни!

Именно, затова казвам да им се ограничава времето за четене, а тъкмо ще поддържат и интереса им към книгите, защото и без четене е лошо - затъпяват.

Детето трябва да вижда родителите да четат , за да последва техния пример , освен другите причини.Не може да се очаква от дете ,чиитъй родители блъскат чалга 24 часа денонощно , псуват в къщи и навън и т.н.Това все пак са хипотези , когато родителите не са се развели , жшивеят заедно и не са емигрирали , оставяйки грижата по отглеждане и възпитание на бабите и дядовците.

темата е интересна и изключително актуална. Прочетох внимателно написаното и разбрах, че усилията ви са насочени изключително към приучването на децата към четене. Добре! Не разбрах кога играят навън или у дома с приятели, кога ви помагат в къщните задължения, кога ще им остане да правят бели, кога ще преживяват детските любови и приятелства? А ще им остане ли време да отидат сред природата или да спортуват? В същото това време трябва да учат, да се хранят, да спят и да опознават света. Откъде ще им намерите това време? Четене, четене, четене... Само от книгите ли ще научават за живота около тях, за доброто и лошото, за радостта и тъгата, за любовта и омразата... Признавам, че темата е обширна, сложна и с рецепти нещата няма да се случат. Затова на първо време предлагам да се преразгледа списъкът на книгите, които се разглеждат в българското образование от детската градина до 12. клас. А като най-бърза мярка – да се премахнат списъците със задължителната литература за четене през лятната ваканция. Имам още редица предложения, но ще спра дотук. Само ще ви попитам как за лятната ваканция в списъците за 2. и 3. клас е предвидено да се прочете книгата "Ние, врабчетата" от Йордан Радичков?

Прочетете само откъса, който е предвиден за изучаване в училище. Ако детето прояви желание, може да се запознае и с други моменти от книгата. Тя така или иначе не подходяща за толкова малки деца.

Пълноценния и щастлив живот има безброй аспекти и проявления. Статия, насочена към темата за любовта към книгите, има за цел да обхване въпроса за книгите и няма изобщо за цел да нищи всички други важни неща в ежедневието ни. Всичко, което изброявате е ценно - книгите не пречат да се случва.

Кой какво да ти стига ма берачке на аспержи?! Трайнсинтам и лапай мънкипокса, за да не те върнат в България.

Знам как да ги откажем. Даваме им във втори клас да четат задължително под игото и мамино детенце и те повече книга не искат да пипнат.

Нас ни караха да преписваме "Под игото"...

Първо и задължително услови е детето да няма мобилен телефон.

животинките и децата им дай само бонбонче или шоколадче и са готови да те последват, ако ще дори и в българската образователна система, ако ще!

Az puna4alo mie napravelo vped4atlenie 4e BG-detetata NESE zanimavat sas 4eteneto na strani4na litiratura no nesa zna4itelno zaintirisuvani da otvorat kniga.

Простият отговор е в едно изречение, а именно, качете книгите на нотпад!

Имам над 3000 книги, четем като невидели..... синът ни отказва категорично да чете. Отидохме във Великобритания и сле само месец в Британско училище поиска да си купи книги и започна да чете :) Върнахме се в България и учителите избиха това му хоби :) Българското образование не може да бъде победено! Всичко в статията е изпробвано, но българският учител е могъщ демотиватор!

А ти как така си завършила Българското образование и все още четеш?' Бръщолевенето ти е позорно! С две думи - изключително проста!

Не можеш да ме стигнеш :) трай си в кочината!

Станаха хора въпреки бълагското образование! Правилно ти казаха, че си идиот!

имаш 3000 книги:ти ми такова мамата:моя брат чете всяка година швейк:аз си поставих задачата да съкратя библитеката си до 10-20 книги (живота ми е лимитиран):както казва един признат гений:за мен е важно малко,но да е най великото: в последно време предпочитам само Чоран и Дневниците на Макс Фриш ( с 3000 не сте читател,а счетоводител:казах ли нещо)