Как правилно да отговорим на неудобните детски въпроси

"Kато умреш, можеш ли да кажеш на папагала на мама, че много искам да го видя?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера злобата нашенска тук?! Никой не анализира написаното, но всеки е готов да анализира писателката. Вие не сте излезли още от фуфуто на майките си още май?

Ама някой поръча анализите да бъдат изтрити. Както и да е... Сериозно, ще седне някой в 21-ви век да слуша мнението(защото тези статии са точно това) на някаква лелка със средно образование. Вместо да чете какво казват по темата лекари, детски психолози, педагози и т.н.? Има достатъчно статии и електронни книги от специалисти. Безплатни. Децата са важно нещо. Това не е като да гледаш клипче как някой си чисти смартфона и да черпиш идеи. Защото била родила три деца? Ами има доста наши съграждани, които раждат и по 8-9 чавета. Те също могат да си направят блог, влог, мента и валериан. И тях ли да слушаме? Истината е, че дамата не може да преживее, че годинките си вървят, че е просто домакиня и майка, а преди е била еротичен модел и е получавала повече внимание, а може би и друго. Може самата тя да не осъзнава защо полага тези непоискани и на никого ненужни усилия. Има си психоаналитици за тази работа. Поне във Франция. В България още няма - само психолози, психотерапевти и психиатри. Желая й успех. Главно с това или да си обича семейството и да е щастлива в и с него. Или да започва образование и сериозна работа, която да и даде удовлетворение и да се разберат с мъжът й, че не и стига да е майка и домакиня. Очевидно при нея и двете не се получават. Ако не и е ясно, на всеки четящ рубриката й му е. пп: Айде и това го изтрийте.

Наместила се в пари и сега си мисли, че е по-умна и може да поучава другите.

'Фуфуто' на мама, 'гушкането' на мама и тати. Като не искате да кажете 'жестоката' истина на децата си, се опитайте да им обясните, че това не е детска игра и, че има време и място да разберат за какво става въпрос. Според мен е по ефикасно отколкото да ги баламосвате с тъпотии.

Браво!

какво общо има с неудобните детски въпроси, мари? И не разбираш ли, че и от Дира ти се смеят, ама цакаш и заради това те траят. Как реши, че ей така, без образование, бивш еротичен модел, ще станеш писател и журналист? Добре ли си? Не си добре - прегледай се!

Общото е, че путката е проста. Постоянно са и се подигравали, че е куха лейка.

Но обикновено с подобен умствен багаж не разбират, че им се подиграват. За такива е народната мисъл - хората ги плюят, те си мислят, че дъжд вали...

Както ти отговаряш на потребителите, когато ти задават неудобен въпрос - обаждаш се в Дир.бг да ги изтрият. Сигурно е, че й на децата не им цепиш басма. Ядат як пердах "малките дяволчета" ако нещо не ти изнася. То и от очите им на снимките струи едно щастие, една радост...

че всичко е представено в джендър-стайл и полит-евро-коректно! Ти нещо май за домашно антиджендър-насилие намекваш... За война ли говориш?!

Ужас! Но не за статията, а за коментарите. Не знам колко трябва да си комплексиран, злобен, изтрещаял, за да напишеш подобно нещо

Някои хора просто не им харесва маниернеченето, други не са съгласни със съветите, други наистина изпадат в крайности, трети наистина са онанисти и пишат мръсотии, защото се възбуждат... За кой коментар иде реч? Не може всички под общ знаменател.

Ти да не си тъщата?!

Тате, защо кагато си зад мама, ми се струва, че тя ака навътре?

За такива и други неудобни въпроси има написана книга - "Неудобната педагогика" на Камелия Галчева. Потърсете я на www.galcheva.com Приятно забавление.

Към този, който е драснал "минус". Околните знаят колко си прост и тъп. Защо трябва да те знае целия свят? Защо? Какво му е отрицателното, че вече 3-та година на книжния пазар има книга, в която са третирани подобни теми. Само че написаното там не е по просташки маниер. Потърси начин да я намериш и прочетеш. Не струва много. Може да не станеш по-умен, но при всяко положение ще бъдеш по-информиран. Нали така?!

Горките деца...не са случили на родители. Представям си какви ще пораснат. Готови джендърчета.

Ех, колко е модерно, докато детето щастливо си щъка наоколо, ти, вместо да му приготвиш една пилешка супа, да споделяш с обществото мъдрите си мисли ! ..А ние сме щастливи, че можем да се докоснем до тези прозрения, недостижими за нас... Благодарим, че ни дарявате с всичко това !..

stankow

Къде, къде по-оригинални и умни съвети сме чели по темата ...

Тази каква е последно - Евтимов или Евтимова? Вече стана модерно да по западен маниер.

Простаци въртят бизнес, пубери получават дипломи, шофьори стават политици, плеймейтки стават 101-та на старци, последни модели лимузини се карат на слалом край дупките и калта...Въобще мила родна картинка, както каза Константин Иречек и нищо от тогава не се е променило в главите и видимо.

fall_out

Ако въпросът :" Мамо, защо Майкъл Джексън понякога е бял, а понякога черен?" е неудобен и ти не можеш да обясниш с две думи, напиши ЕСЕ

Най-неудобните въпроси ще са когато децата пораснат още малко и открият из интернет голите снимки на майка си ... тогава вече майка им ще може нагледно по картинки да им разкаже за фуфу-то си и да им обясни как се излиза през него.

и как се влиза.

а като покажат министър или европеец по телевизоро и ме попитат " кво е това?" как ша е най-толерсттно да отговоря, а?

Защо направо вместо статии, не пишете кое НПО Ви е платило за това място , пък ние ще се сетим какво пропагандират. Няма момчета и момичета има само То. Няма детство и игри , има сексуално просвещаване на 3годишна възраст. Няма нормално съзряване на личноста, трябва да е насилствено освободена докато покрие “западните ценности”. Пожелавам Ви като дойде и вашия ред , да страде .......мноооого

Събота сабахлемта не бях решил да олабвам, ама щом мамата е тука - нема как...

като ви глвдам... отивам да си хапна гъбки...

Добре, че фуфутката само пише в жълтите сайтове. А можеше да възпитателка в детската градина. Голяма част от родителите не възпитават правилно децата си, а тая е идеален пример. На децата трябва да се говори само истината и без увъртане. Това е за да не си задават по-сетне въпроси за какво още сте ги лъгали.

"... Светът около тях е изпълнен с чудати неща, а малчуганите са нетърпеливи да разберат всичко...." епа верно бе: европи гей паради лесбоси толерсти с голи цици със знамена на протестъри етиопски боб китайко зеле ирлански бърбонки египетки картофи германнко масло алпииски шоколади дебели сантаклауси долари ....

Така или иначе Изкуственият интелект е последното изобретение на човечеството... Скоро няма да има нито фап-мами, нито фат-татковци, нито пък чаавета ще се пръкват - всичко ще е механика, оптика и невронни мрежи...

не е ли по добре вместо "фм-ма" да има "фък-дъ-мама". по добре съответства на съдържанието!

"...Децата са любознателни дяволчета..." Трябва да има закон за задължителното линчуване на авторите и редакторите! иначе ша изморят цялото човечество! Жива душа нема да остане!

stankow

И тяхната не е лесна. Всеки ден да пишеш нещо ...смислено !? Мъка !

забравен е един въпрос - аз момче ли съм или съм момиче? понеже в детската ми викат то.

"Фуфи" е много подходящ прякор за фап-мамата!

играят си Иванчо и 3 съседчета пред блока и се разговорили кой как се е появил: -мен ме е донесъл щъркела! - а мен ме е донесъл заека! -а пък мен един елен... седи си Иванчо и си мисли "ебаси!!!! нема такава извратенячка като майка им! има мъж за чудо и приказ, а тя с цялата гора се изчукала"

Този път fap-мамата още от събота ни подюрила! Няма да чакаме чак до понеделник за мъдростите ѝ, я?

как да отговорим на въпроса "Тате, кви са тия двеуноги същества в странни дрехи, които ходят в странни дрехи и коси по улиците и по телевизоро? Приличат на хора, ма не са!"

млад баща решава, че е време да разясни на сина си как се е появил на тоя свят. вика детето и почва.. -та сине, нали си спомняш, как щъркела те е донесъл? мисля че е време да научиш истината... -не се притеснявай бе тате - аз още миналата година научих всичко по въпроса от хисторито на лаптопа ти!

милейди вика лорд Джон и му казва: -Милорд, мисля че е крайно време да разкажете на сина ни за птичките и пчеличките! малко по късно лорда се разхожда със сина си в имението и му казва: -сине, помничш ли кво правихме с онези какички миналата неделя? -да тате. -е, майка ти държи да знаеш че птичките и пчеличките го правят същото!

Офффффф.....Пак ли тая, бе братче......Не се издържа вече...

Например, защо голите снимки на fab майка им са в мрежата...

да не забравите да им кажете, че сами могат да определят джендъра си, не трябва да им внушавате традиционни мъжки и женски роли