Как родените със секцио деца са различни

Разликите са най-вече в чревните бактерии на едните и другите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие присъствали ли сте на нормално раждане? Има доста телесни течности които излизат от доста места, всичко се смесва и така бактерии от майката , и то именно чревните бактерии попадат по цялата кожа на бебето. Ако не сте забелязали, бебето се забърсва само и не се капе със сапун. Изключително лесно е в така създалата се ситуация бактериите от майката да се предадат на детето. Отделен въпрос е кърменето кафето също се предават така наречените probiotics, които допълнително спомагат за развитието на бактериалната популация в храносмилателния тракт на бебето. Изключително важно е присъствието на правилните видове бактерии! Чрез тях имунните клетки на бебето за прав път се сблъскват с външни фактори и спомагат за развитието на имунната система! Не забравяйте че първоначално бебетата използват антитела изградени от имунната система на майката и предадени на бебето чрез кърмата. При Цезарово сечение всичко е стерилно и целият този процес е нарушен! По този начин бактерии , често патогенни и вредни от околната среда имат много голям шанс да инфектират хранителната система на бебето!

Доколкото знам важни са бактериите във влагалището. За да се получи именно това прехвърляне на бактерии ако бебето не мине по родовия канал може да направи прехвърляне с тампон, клечка за уши и т.н. просто се обира течност от влагалището и се поставя тампона в устата на новороденото. Според моя доктор във Франция това е достатъчно за да се прехвърлят бактериите при цезарово сечение.

Обсолютни глупости. Всичко си е до дете! Поредната тъпа статия.

Gal

Глупости!!!

Вие как разбрахте, че са глупости? Добре че хората, които правят подобни проучвания не са като вас. Аман от псевдо-разбирачи.

Излишно е да спомена, че родилния канал не е свързан изобщо с червата... а изследвания направени 21 дена след раждането - външните фактори и начина на хранене не оказват ли влияние господа експерти... Имунната система се унаследява и след това трябва да де поддържа. От къде си излязъл няма толкова значение.

Говорите глупости. Първо отдавна съществуват проучвания, доказващи че бебетата родени по естествен път имат по-здрава имунна система поради факта, че при тях са открити бактериални вещества наречени пребиотици, които стимулират имунната система, които при секцио бебетата са в много по-ниски нива. Децата се раждат напълно лишени от бактерии, те се предават и започват да се колонизират при самото раждане и тази колонизация се променя от индивидуалния здравен профил на човека по-късно, не през пьрвите 21 дни. Децата родени чрез секцио много по-често боледуват от хронични заболявания свързани с имунната система от тези родени по нормален път - научно доказан факт. Секцио трябва да има по медицински причини, точно заради негативните последствия от него върху бебето - висок риск за астма,ниски нива на пребиотици, висок риск за левкемия,диабет, заболявания на дихателните пьтища, наранявания на склапа и т.н, открити са минумам 15 негативни последици при секцио. Така че секцио трябва да се препоръча от лекар и откъде си излязъл има голямо значение.

Ами знам, защото съм родила със секцио по мед причини, кърмила съм 2 години и имам абсолютно здраво и щастливо дете.

имунна система = бактерии .... вие ударихте дъното от другата страна

Само глупости. Велики глупости. Глупост след глупост и то от ЕС!!!