Коментари - Каква е формулата за идеалната домашна пица | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въобще нямам претенции за майстор на пици,но в домашната ми кухня,на принципа на "проба/грешка" съм установила оптималния за мен начин на печене.Първо запичам блата з а 5 -7 минути и след това слагам продуктите върху него.

Разбирам добре за какво иде реч, защото съм работил в 5* хотели навън и едно от задълженията ми беше - няколко вида пици. Та като чета тази смешка си мисля: кой кого лъже и защо? Хубавата пица е в хубавите рецепти, които са до известна степен крити от майсторите - всеки си има своя почерк и второ: без кадърна печка и най-добрия пицар и хлебар ще стане за кашмер (пишман). Остава ми да мисля, че списващите статията са си имали нещо друго впредвид :-)!!

Сурово тесто - не, мерси, ще си го доизпека по български, по италиански - като посетя Италия

Пицата на снимката е много далеч от идеалното, защото е дебела.

С удоволствие ще ги наблюдавам тези ''умници'' как ядът пица печена ТРИ минути в електрическа фурна:)))))))

И аз това се учудих, тъй като съм работил с електрическа пицарка и дори при 350 градуса си трябват няколко минути. При 230 градуса, както мъдро съветват в статията ще успее да се разтопи частично само сиренето. Останалото с лъжичка. Дебили!

в домашна фурна на 240 градуса - 15 минути! Точка.