Какво да приготвим в кухнята тази есен: 9 рецепти с тиква от 9 кулинарни блогъри

Заради наличието на витамините К, D и Е тиквата се препоръчва на бременни, деца и вегетарианци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко чети тука, че идва хелоин

Явно тиквата не се харчи по пазарите и суперите с тази бомбастична цена от 1 лев (0,99ст.) за килограм...

Що бе? Аз купувам.

Кокосова захар и тиква? Тез мацки май поглеждат в тавана и изтряскват някакви съставки, само за да се различават по нещо от блога на съседката си или да звучи няак с така по-международно му и по-гурме :)))

Боко тиквата - рецепта за Булгаристан

Тиквата е проста манджа .

и просто? Ами....вземете една тиква, разрежете я на четири и я цопнете в гореща вода да поври. Като ври така, ври, ври...и се сварява. Вадите я топла, наръсвате захарчица, може и медец, малко канелка и започвате да я изчегъртвате с голяма лъжица. Казва се тиква по Банкянски.

Нещо евтино ако може че на тези цени не може да си позволим глезотии

Вземате една тиква. Режете я на четири и чистите семките и меката част отвътре. После режете на още по-малки парчета - колкото половин длан, нареждате ги в една тава, слагате малко вода на дъното и печете на 15 градуса докато тиквата омекне, тоест вилицата трябва да къса. Яде се със захар, канела, мед, орехи, аз лично нагъвам само тиквата, евентуално с канела

агитация, в полза на една определена партия?

е, за наркотици и порно ли да говорим? Или за върла и люта чалга? Ми ... не става

Давам ги на прасетата, и после ям пържоли :)