Кинозалите са застрашени от дискретното оттегляне на американските студиа

През последните години големите филмови компании концентрират инвестициите си към продукции с бърза възвръщаемост на приходите

Обратно в новината

Коментари - Кинозалите са застрашени от дискретното оттегляне на американските студиа | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"филм събитие, част от цяла поредица, с колосален бюджет." Значи наливаме едни пари за реклама, после наливаме едни пари за самия филм, после още пари наливаме, за да втълпим на хората, че грандиозността е достатъчно условие, Аватар да бъде наречен филм. Ако това е дефиницията за кино, здраве му кажи. Както стана първо в изобразителното изкуство, музиката, худ. литература, така става и в киното. Ако не си известен, не можеш да продадеш нищо и никой не знае, че съществуваш. Парадокса е, че за да станеш известен, все някой трябва да ти е фен и да те знае, но съвременната информационна среда захлупва неплатените статии. Така се появяват звезди, които са известни с това, че са.. известни. Та Аватар е същата работа - известен е с това, че първата част беше революционна (визуално). На сценарий и история, това си беше Покахонтас в космоса. А, втората е доста слаба, неоригинална, претруфена визуално до степен, че на 15-тата минута безцелно подскачащи риби и сини хора, се питаш дали не гледаш някой научнопопулярен филм. Язък за Камерън, който на стари години се излага все повече.

много ми е смешно как всички разбирачи хранят сценария, явно сте очаквали някакъв РАЗТЪРСВАЩ сценарии? абе братче отиваш на филм-фантастика с 3д сини маймуни от измислена планета Къв сценарии си очаквал па ти бе? Всички нормални хора знаят че няма никакъв сценарии , но отиват да погледат малко фантазия, да избягат малко от реалността която ги залива от новините Какъв сценарии кви 5 лева търсиш в АВАТАР?

Успехът на Аватар само показва, че е нямало кино между 2009 и 2023, поне откъм големи продукции. Най-касовите филми са анимации на които родители водят децата си. И някаква средна категория която както Мартин Скорсезе каза не е кино - бутафорните повръщани бози за супергерои ,ебем ти боклуците. Не им излиза сметката никъде май в холи-рок :)