Киселото мляко може да неутрализира чесновата миризма
Само то намалява летливите вещества, които предизвикват силния аромат
Обратно в новинатаКоментари - Киселото мляко може да неутрализира чесновата миризма | Лайф.dir.bg
Коментари
Аз мисля, че киселото мляко облагородява, а не че неутрализира чесновия вкус и аромат - таратор и тиквички в млечен сос са добър пример. Чесъна на прах обаче няма какво да го облагороди и неутрализира - лично за мен той е доста натрапчив и неприятен. Преди години бях набрал голямо количвство див чесън и си направих огромна салата само с него и малко краставица - имах чувството, че цяла седмица душата ми вонеше на чесън, така че и количеството е от значение, не само как го 'неутрализирате'.
Заради краставиците, колега. Изучаването на този феномен ще е обект на нови публикации.
Може ли авторът,а и учените да обяснят защо тараторът с чесън не е убил миризмата? Нали основната съставка е киселото мляко!
А ти защо задаваш провокативни въпроси? Ората за тези изследвания са взели една торба пари!
Защото си забравил да поставиш в таратора основният ингредиент: Ситно нарязана люта зелена чушка. Помня моят дядо, когато ядеше таратор, подлучваше с цели зелени "пърливки". След като изядеше таратора веднага ставаше и тръгваше из безкрайните лехи в огромния двор и ... рецитираше на турски. От него научих цветущи турски "благопожелания". Селото ни е било горещо ДЕВЕТ пъти от турците. Явно при изричането на тази турска поезия, в резултат на лютите зелени чушлета, ароматът на чесън излиза напълно и окончателно.