Кои храни най-често предизвикват рак
Сред най-опасните са преработените червени меса
Обратно в новинатаКоментари - Кои храни най-често предизвикват рак | Лайф.dir.bg
Коментари
на тази жена в Австралия са й забранили да практикува, защото няма никакво право да практикува, защото няма диплома, лиценз и сертификат за птактика като натуропат и диетолог
Моите близки приятели, които са били много добри и чисти хора, са починали млади и внезапно. А тези, които са злобарчета, завистливи егоисти, пият, пушат, ядат всякакви боклуци, продължават да живеят, макар че са вече над 90 години.
същото важи и за млякото от бозайници като кравите предназначено за телета, а не за хора. То съдържа растежни хормони увеличващи риска от тумори. Беконът, саламите и преработените меса въобще са най-вредните меса които може да си сложите в стомаха.
Хормонът на растежа е сложна белтъчна молекула, която се разгражда в стомашно-чревния тракт. Също като инсулина, който поради тази причина не може да се приема през устата.
Най-вредни са храните в големи количества. Не мисля, че е полезно да се тъпчеш само със салати, и те са наблъскани с всякакви химикали. Много трудно се намират истински зеленчуци, а и са доста скъпи. Все пак е добре да се избягва прясното мляко, защото е вредно за възрастните хора. Също така всички растителни мазнини с изключение на зехтина са вредни - палмово масло, маргарин и т.н. ... захар, тестени изделия, преработени храни като чипсове и снаксове, пастети, салами... пържено и панирано... газирани напитки... направо не остава какво да се яде :( Аз карам предимно на гръцка салата, свински пържоли и понякога картофи и ориз. За закуска също яйца, маслини, домати, сирене, кашкавал... сладко не ям. Холестеролът ми е нисък. Кръвното ок, висок пулс Но мъжът ми се храни горе долу по същия начин, като изключим, че яде сладко и е с доста висок холестерол, високо кръвно и чести аритмии. Но аз пък за сметка на захарта пия вино, той дори не консумира алкохол. Та всичко явно е много относително. А и от лекар знам, че нивата на холестерола са много индивидуални и има хора цял живот с висок холестерол спрямо референтните стойности, но за техния организъм това си е нормално и са си здрави.
https://m.youtube.com/watch?v=oDcUQu0Fai4
Храната у нас е смъртоносна, защото се прави от тарикати-печалбари, ядем отрови под имената: сирене, кашкавал, колбаси, сладки, хляб, зеленчуци, плодове,.. никакъв контрол, стандарти, наказания, див капитализъм под управлението на мутроизродите..
Специално за Цвъки може и мазенн шпек от Бойко!
Пчейва.... кои са тези "Британски експерти". Диетолози без грам образование и чели книжки от сергиите на Славейков? Хайде стига глупави статии.
А според мен ти не си наясно. Холестеролът не е различен, а са различни (с различна плътност) липопротеините, които го транспортират през кръвта. Склеротичните плаки не са изградени само от холестерол и не са върху артериите, а в ендотелиума. Освен това клинични наблюдения действително показват, че починалите от инфаркт не са всичките с висок холестерол, особено при жените.
кой храни предизвикват рак? амииии.... европейките!
К'во ви пука, всички ще умрем...
Храните масово се тъпчат с какви ли не боклуци. После казват, че нямало двойни стандарти.
Приятели! Спорите за тотални глупости! Най-канцерогенното нещо са клетвите на МАЙОРА! Колко гушнаха чемшира след моя добра дума по техен адрес .....!
Днес казват така, а утре? Преди десетина години всички лекари препоръчваха маргарина като полезна мазнина, защото не съдържа холестерол. Днес обаче, маргаринът е обявен почти за смъртоносен!
мда.... а освен това холестеролът е основна градивна съставка на клетките. и точно 50% от хората умрели от инфаркт са с нисък холестерол :) хихих което означава че да се мери холр=естерола е безсмислено упражнение
След като си толкова наясно би трябвало да знаеш , че холестерола бива два вида . Единият , тъй нареченият "добър" е основна градивна съставка на клетките. Другият , така наречения "лош" само се натрупва върху стените на кръвоносните съдове и предизвиква запушването им , респективно се натрупва по стените на клетките и предизвиква затлъстяване . Като се замисля , явно не си особено наясно .
АКРИЛАМИД- това е веществото, причиняващо РАК! Акриламид се образува при топлинна обработка на хранителни продукти съдържащи нишасте/ скорбяла. Образува се при пържене на картофи при високи температури, при печене на хляб и всички други тестени изделия! В България още никой не обръща внимание на акриламида и образуването му!
Беконът за преработено месо ли се счита, или сте го цитирали просто за сравнение? Според кето-диетата бекон е ОК. А колкото до полезността на мазната риба - братята норвежци тъпчат сьомгата си с над 500 различни химикала преди да ни я пробутат на по 20 лева килото