Коментари - Коледни пости. Как да осигурим протеин в диетата си? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Авторът на статията бърка постите с диета.

Вие можете ли да си представите колко протеин му трябва примерно на един кон, за неговата мускулна маса. Та, питам риторично, аджеба конят от пържоли и кюфтета ли си набавя протеина. Айде ограмотете се и да се спре с тоя нонсенс вече!!!

Що да си го представяме то си има норматив за хранене на коне. 3 кила овес на ден плюс сено, хахаха, мож ли ги изяде, особено сеното, тайба тъпото говедо?

има 10-тина аминокиселини, които не може да си ги набавиш от растителна храна . тревопасните си ги СИНТЕЗИРАТ

Тоя дето ги е писал тия дивотии не е чувал за лектини (растителни протеини), био оръжие. Растенията се опитват да утрепят животните повече от 4 милиарда години. Изброените “протеини” ще ви докарат до пърдене, диария и диабет. Дългосрочно до рак и деменция. Идете да учите

Аре и този, растения ползват животните за размножаване - въглехидрати, семенцата отвътре, мине животното, изяде въглехидратите, после изсере семената , което си е чисто посяване, че и с наторяване, хахаха

Тревопасните бозайници как си осигуряват протеина? Хм?

Те си го правят. ГадУве. Хищниците ( към които спадаме и ние) нямаме това качество.

Глупости. Иди се учи

Тревопасните имат ензими в стомаха си (за разлика от нас), които могат да разграждат целулозата. В нея има основно захари, малко мазнини, много малко протеин. Затова те ядат по много трева.

Трикамерен търбух, в който целулозата се разгражда на основните си съставки чрез микрофлората. После се повръщат и се поглъщат, Затова са преживни, освен това имат и доста по-стабилна чревна микрофлора в дебелото черво, което е доста по-дълго от нормалното, хахаха Ти имаш ли търбух?

Пандите се хранят само с бамбук. Затвори каквото и да е друго животно някъде с достъп само до бамбук и му гледай сеира. Всеки вид се различава по нещо от другите и онова, което важи за един вид не важи за друг. Апропо, гъбите, които ние ядем са отровни за кучетата. Зайците ядат мухоморки и не умират.

е от какъв зор да подлагам децата си на пости? Съвсем изтрещяхте.

Пости, с смисъл да се спре месото няма смисъл, защото подобни "пости" са по-вредни за организма, както дори в статията си пише. Да рупаш въглехидрати в големи количества, не е е пости, а самоубийство. Пости, с смисъл намаляване на поглъщаните хани и дори един ден на седмица гладуване се отразява силно благотворно на организма. Да го кажем така, като не вкарваш толкова много храна, организма започва да навкасва с преработката и дори му остава време да се регенерира. Релано истинските религиозни пости, са били 40 дена гладуване с прием само на вода.

Че пости означава тупане на въглехидрати? Стига простотии!

Кой говори за деца и диети или постене?

Не забравайте и да осигурите и едно долдо в гасягата..

Поне две си си забол.

Боб чорба не става ли? Също и бакла(за пролетните пости), грах, соя(повечето е генномодифицирана уви), парадоксално но спанакът и копривата също са богати на протеини :)

И двете едвам го докарват до 3 грама белтъчини на 100 грама. Бая трябва да ручаш, че да докараш някакво количество.

Вземат се ако искаш да ограничиш храната, ако имаш нужда от храна вземаш силна храна, ей как не научихте базови неща ваща мама тъпа (не ща да я еба - едно тъпанарче стига, хахаха )