Котаракът "енфлоенцар" Румен и неговата Ч.Т. откровено пред Life.dir.bg

Румен се представя като "Тигъра на седемте кюфтета" в социалните мрежи, има десетки хиляди последователи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и не ме мразят хора, които питат "На чий гръб ги гледате тия котки?" Ако аз бях Ч.Т., щях да отговоря - На гърба на народа. :))) Искам точно такива да ме мразят. Ако ме обикнат, свършено е с мен.

Хората са сдружени, книга ще издават. Пари са вложили. Нямат други приходи, освен Котака. Да бъдем човеци. Оставете ги да си се рекламират и не критикувайте това, че идеята е копирана. И в никакъв случай елементарния хумор, на който е заложена цялата работа - котка свири на пиано, или котка пише на клавиатура. Все тая... Не обръщайте внимание и на призивите им да се избият всички, които им противоречат, да се подложат на интернет диета - да се баннат демек. Да се заключи темата, да се трият мнения. Все приоми на диктаторските режими. Нищо от това не се случи. И най вече - на нецензурните попържни, с които наричат всички, които не им казват "Браво на дететоооо...": сухари, идиоти и глупаци, Бай Ганьовци, тъпанари, нуждаещи се от лечение, дебили, мишоци, лумпени, затънали идиоти, неуважаеми, посредствени индивиди, полудели от злоба маргинали, първични същества и още много подобни. В същото време плачеха, че някой ги бил обидил... Всеки сам ще реши за себе си дали хора използващи такъв език могат да, и трябва ли да пишат детски книжки. Чест прави на Дир.бг, че не взе страна и остави дискусията такава каквато е, без да и влияе. Да пожелаем успех на новите писатели! Аз лично видях достатъчно и няма да си купя книгата.

Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.

Бай Лазо и Конфуций пътували във влака от София до Варна. И Конфуций, нали е мъдрец, доскучало му. -"Бай Лазооооу. Айде на бас, че съм по-мъдър и ще те затапя?" -"Не моеш, бе, Конфуции, ама давай..." -"Еми, на бай Лазо му влазо и излазо. Хаахахаххахаха!" Помислил Бай Лазо, па рекал: -"Конфуций, Конфуций... Да ти еба майката, Конфуций!" Мир вам!

Да пожелаем успех на бай Ганьо.

Неуважаеми " Недейте с лошо", нищо не сте разбрали . Книгата Изобщо няма нужда от реклама. Ако някой се нуждае от нещо, то това е Дир.бг , който трябва да запълва страницата си с интересни публикации. Не се тревожете за успеха на начинанието, защото страницата на Румен има над 34 000 последователи, които се забавляват с историите му, така че финансовия успех е гарантиран . Относно "копираната" идея, мнооого големи писатели и режисьори отдавна са го казали, че нови истории няма , има само нови начини да бъдат разказани всеки път. Книгата не е детска , тя е за деца от 6 до 106 години :-) И да , езикът на Румен не е литературен , но не сте ли чували за изразни средства ?! То е почти като да обвините Пикасо, че не може да рисува :-)))

За тези, които са прекалено пораснали. И за тези също, които никога не са имали чувство за хумор, и за тези, които са го изгубили, те няма да го намерят. За прекалено сериозните сухари. Тя е само за читатели, които в кръвоносната си система имат молекула лудостчица. Както често се случва, привидно смешният и лековат дневник може да се превърне в прозорче: към вълненията и характера на една жена; към сериозните проблеми на битието; към същността на любовта и приятелството; и към куп други неочакваности.. Правописът и езикът на Котарака Румен са само за напреднали – в четенето и разчитането на същността. МЕРИ ВЕЛИКОВА, коректор на книгата

Не харесвам котки и лош правопис, тонове писания в които не се казва нищо съществено.Това прави ли ме по-малко човек с чувство за хумор,забавен,с детско въображение и лудост. Доста крайно изказване.Според мен на тази книга,котка,автор се отдава незаслужено много внимание.

които забраняват книги или мнения. Разочаровахте ме.

А коя е най-известната уфсъ в България?

За да спорите с идиоти и глупаци, трябва да се спуснете на тяхно ниво, а там те ще ви унищожат с богатия си опит и неизчерпаеми аргументи.

Греюела Девил, Груууела де Вииииииииииил!

Жалък опит на една недоклатена лелка да стане известна, пък може и да си намери истински мъж. Абе жено, времето, което отделяш за тези глупости, да го беше отделила да си живееш с някой свестен мъж, да се клатите всяка вечер, да имате 2-3 деца, да обикаляте света, щеше да си много по-добре. И аз имам котка, същата чистокръвна британка, забавна, радост за децата и цялата къща. Грижим се за нея като част от семейството вече 4 год. Само че, аз отделям времето си за 10 год. по-младата си жена, за 2 прекрасни дъщери, и ползвам всяка възможност да ги заведа на почивка. Не губя време във хвалене, нито се опитвам да съм "енфлоенцер" или друга малоумна изгъзица, с която се опитвате да подражавате. Да, котките са едни от най-забавните и красиви животни, ама чак пък толкова да се лигавите и вдетинявате, няма нужда.

семейно, какво си се загрижил за другите.

Мислите ли, че е постъпка на истински мъж да обижда една дама ?? Защото си е точно жалък опит на някакъв Бай Ганьо да си вдигне самочувствието ... в собствените си очи. Никой не ви иска съветите Живейте си според вашите разбирания и не казвайте на другите как да живеят. Като не ви е интересно, четете за Златки, Николети и прочие популярна в медиите измет. Толкова е увлекателно. И най-важното, те непрекъснато изтъкват , колко много се клатят. Това е важното !! Другото е сОета ;-)

Личи ти, че си един истински мъж! Герой! Щото е голяма гордост да имаш 10 години по-млада жена и да ходиш на почивки. Уау.Сякаш си проектирал совалка. А, и още нещо. След още десетина години, когато поувиснеш и остарееш, ще замирише на изпържени рога.

"По-добре да си мълчиш и да изглеждаш като глупак, вместо да проговориш и да разбиеш на пух и прах всички съмнения."

Драги г-н Cats, Реших да отговоря на вашия коментар, макар че касае много други реплики отправени към личността на Наталия Атанасова. Не я познавам лично, но с удоволствие посещавам фейсбук профила и се забавлявам с интелигентното й чувство за хумор, самоиронията, вкуса към добрата литература и забавните, понякога по детски наивни или "просто" мъдри обобщения и сентенции на "добрия котарак Румен". Приемам, че не на всички допада подобен словесен и писмовен стил, допускам, че не всички имаме еднакво чувство за хумор, сигурна съм, че това, което допада на мен не се харесва на някой /някои други. Никой, обаче няма право да развява собствените си "ценности" и да ги натрапва на другите, както правите вие г-н Cats, да смята, че те са единствено валидни и най-вече да коментира личността на напълно непознат за него човек с подобни цинични и откровено просташки реплики. Кого за бога интересува факта, че вие редовно "клатите" 10 години по-младата си жена, занимавате се с 2-3те си деца и обикаляте света? И защо смятате, че сингъл дама, отглеждаща домашен любимец и водеща популярен блог е "недоклатена лелка", "лигавеща и вдетиняваща се", занимаваща се с глупости" и "малоумни изгъзици" - цитирам ви максимално точно... Нямах намерение да споделям семейните си "ценности" и положение, но като имам предвид нивото ви на коментари, ще си позволя да споделя, че отдавна съм си намерила "истински мъж", "клатена" съм редовно, имам 3 деца, отглеждам куче, а не котка и сравнително редовно пътувам по света и у нас. Е, и какво? Семейният и сексуален статус на автора на блога ли е предмет на коментираното интервю, блог, фейсбук страница и т.н.!? Защо всъщност четете неща, които не ви харесват /меко казано/, не одобрявате /още по-меко казано/ и които ви губят времето? И най-вече що за потребност удовлетворявате вие и всички писали разни гнусотии и простащини... Това, май никога няма да го разбера.

Добро попадение за преброяване на тъпанарите, излизат си вярно около 80%, притеснителното е, че доста голяма част от тях имат особено спешна нужда от образование, помощ или лечение. Оставено така, и по-зле ще става, няма как да се оправи от само себе си. Трябва да се противодейства по някакъв начин, такива същества не трябва да получават трибуна, а ограничаване на правата и интернет диета. Само че ДИР са вторачени в цъканията и печалбата и явни нарушения на правилата за писане се оставят с цел именно да провокират още цъкания и да се хвалят пред рекламодатели. В крайна сметка, не е виновен толкова дебилът, че е дебил, а повече този, който го поощрява и му позволява да се вихри.

Виждам по коментарите , че доста хора нямат никакво чувство за хумор, но се чудя защо искат всички да го узнаят ??!

няма общо с чувството за хумор. Смешен е Камен Донев,Лафазанов,Т.Колев....но жена на 40 да говори от името на котка,чак пък смешно.

Не намирам нищо смешно или поне малко забавно в авторката.Котаракът-параван е животно като животно.Каква е тази истерия, тая лиготия и това шумене около тях.Книгата 27 лв-луда работа.Жалка работа

Пич, чувал ли си й прякора - викат й Грюела Девил.

Мобилизирай ги тия 30 xиляди последователи! Поне десет-двайсет да ти нацъкат плъсове, няма само да гледат снимки на котки на аванта, я! Както казваше Виктор Михайлов в "Маргарит и Маргарита": "За да получиш, трябва да дадеш":))))) Какви инфлуенсъри сте ако 20 плюса не можете да съберете...:)))) Кой ще ви вземе да му инфлуентствате?:)))))

несръчен опит да се пренесе на български език феноменът на LOLcats...ама там разваленият котешки английски е по-смешен...тук българският котешки е ужасно пресилен и дървен....

котаракът - веднага да стане редактор в дира!

Заради това ще се издушим. Родом била от Бургас, ама живеела в София. Защо, бе? Сигурно си и шофьор? Не можеш ли да си хвалиш котката от Бургас? Какво правиш в София? Като реално нямаш работа в София и можеш да си вършиш работата от Бургас? Какво му е на Бургас? Какво не ти харесва там, та не си стоиш в родния град? Градът на поетите? Бургас и морето? Бургаски вечери, рибарски мрежи?

следващия път пуснете тема за златните тоалетни в личния самолет на Тръмп или за лукозните дворци на шейховете. изобщо повече разкош, бижута, тоалети - не скандализирайте нежните души с котешки истории. ще ми се да сложите една снимка на котьовеца, който гледа с недоумение и тъга, и да заключите тая тема. много се надявам Наталия да не чете тук и тази грозна тема по-скоро да потъне.

Обади им се по телефона. Първо си ги молила за статия, сега ги молиш да я свалят... Риск пичели, риск губи. Най-много 2000-3000 последователи. Ще ги наваксаш. Тъй е в живота, душа.

и да ми пишат на ти и да ми приписват чужда самоличност. в живота на всеки е различно. за вас е едно, за мен е друго. имате да наваксвате и вие - липсата на елементарно възпитание. общото с авторката архитект по образование е само това, че и аз съм човек със свободна, но друга професия. смятам, че изчерпах въпросите на всички останали като вас. лека нощ.

"Дир, заключете темата, заключете ги тия, хвърлете ги в тъмница, те ме обидиха, не ни беше такава договорката...Хлъц-хлъц..." Миличка, като си решила, че ще си инфлуенца, пардон, инфлуенсър, значи си нещо като обществена личност. Т.е. трябва да понасяш и критики, като всички обществени личности. Като имаш 34 000 последователи, значи може и да имаш 34 000 хейтъри. Така работи демокрацията.

нито съм миличка, нито съм блогър, нито имам котарак. нито сме на ти - какво ми се репчите, какъв ви е случаят? направете си блог като дамата, която не спирате да хулите и съберете вие толкова последователи,колкото са нейните - но май ще ви следват само омразници като вас.

Какво работите? Очевидно не сте архитект, само по образование? С какво допринасяте за БВП и какви данъци плащате, какви осигуровки? Кой ви храни с две думи? Кой ви плаща наема? Защото добавена стойност вие за България нямате.

Щеше да е смешно, ако не беше толкова много тъжно. На тоя "добавения" са му отнели нещо, явно акъла.

тъгата е направо вселенска. а по-горе продължава преследването на призраци. сякаш някакви полудели от злоба маргинали водят война с пяна на уста. лека нощ и добре, чче все пак не сме като тях и че не всички са така озверели.

От позицията на къв питаш бе? Сериозно ли си вярваш, че някой ще седне да дава каквито и да е отчети за личния си живот на някакъв анонимен мишок в интернет? Да кажем, че си гледа котките на твой гръб, каквото и да означава това - какво ще направиш, ще се разплачеш ли? Откога невежи мишоци като теб могат да преценят кой имал "добавена стойност" за България (отново каквото и да е това)? Ти каква стойност имаш, освен комична?

Ebati i neprawilniqt bulgarsku ezik. I koe e zabavnoto ?

Иронията при твоето писане.

Не е забавно, дълбока печал лъха от всеки малоумен коментар на шльокавица от поредната неграмотна пача

хаха, лумпен говори за правилен български на латиница и пак с грешки. Баси и самодивата, нека позная - ти си на 12 и повече от тройка не докарваш по тоя език, който, пак баси, ти е дълбоко непознат

Народа тотално е изтрещял! Котаракьт Румен е по-важен от идиотията в коато вкупом сме затънали!

Що да е по-важен бе? Кой казва, освен теб, че е по-важен? Като сме затънали в идиотия, вкл. твоята, трябва ли само по цял ден и нощ за нея да мислим и да няма нищо забавно в животите ни? Айде холан такива дечковци като теб, дето вечно знаете кое е по-добре за народа!

Определено котакът е по-важен от някакъв затънал идиот, който при това се опитва всички да потопи със себе си.

"вече ми е трудно да съвместявам другата ми работа с нещата около страницата на котката ми. А и трябва да пустосвам всички по сайтовете, които не ни похвалят, ма така убаво и от сърце. Това си е "full-time job", както казваме блогърите, щото е фешън, а да кажеш "работа на пълен работен ден" не е, хи-хи-хи".

Безсмислено е да си позитивен и да се коментира при такава аудитория. Все пак, няколко изречения само ще добавя - с тия дебилни и безумни коментари няма да накривите шапката на жената, нито на котарака даже му пука. Те фенове, приятели, социална среда явно си имат. Комплексите за собствената нищожност не се избиват по такъв начин, дори и временно, те не изчезват след порой от злъч, най-много такива същества да си докарате по някой инфаркт или инсулт и да се гътнете, при което, естествено никой няма и да ви обърне внимание, защото също всички ви мразят. Което вече би било позитивна новина.

с пожелания за приятна вечер.

На крива ракета,аудиторията й виновна.

Оп! Още един от описаните по-горе неудачници се обади. Да, има такива ситуации, в които космосът (това е изразът, а не нескопосаният ти опит да го преправяш) е крив, факт. Ето те теб, жив пример за това, един от множеството.

Юруш на детските приказки! Не мой ма върнете на село! пп: По образование съм космонавт.

Значи шъ следваме примера на котарака/ът! Супер!Да каже рецептата за красота...ако може, че ми трябва.

Моите "Житейски възгледи на котарака Мур" са писани през 20-те години на 19 век. Хубаво е да имам последователи, но аз търсех изяществото на словото, за да бъде по-въздействащо. Профанацията му не води до нищо добро. Плоски думи е равно на плоски мисли. Ч.Т., чети! Писането може да почака. Тъкмо котаракът ще помъдрее.

Абе, "Хофман", ако Ч.Т., дето я призоваваш да чете, не ти е чела писанията, значи нито ти е последовател, нито профанизира, нито плагиатства! Добре е да оценяваш личното творчество, вместо да оставяш завистта и желанието да назидаваш, за да привличаш вниманието, да ти пречат да помъдрееш. "Празни мисли на един празен човек" - чети!

попрочетох по ваша препоръка Хофман. стана ми интересно какво е за вас образец за изяществото на словото. не съм посъветваната г-жа. сега не съжалявам, че като дете не ми е попаднала в ръцете тази приказка, стигат ми Андерсен, Оскар Уайлд и братя Грим. Не издържах дълго да чета, защото префърцунените текстове не са ми били никога слабост. все пак сме в 21 век, нормално е да харесваме и по-различни неща. Ето малко копи-пейст: "Би трябвало да попитам и тебе, благосклонни читателю, дали и ти не си имал часове, а дори и дни, и седмици в живота си, когато всичките ти обикновени действия и постъпки са възбуждали у теб само мъчително недоволство и всичко, което иначе ти е извънредно значително и важно като мисъл и чувство, изведнъж започва да ти се струва детинско и жалко? В такива моменти ти сам не знаеш какво да сториш и къде да се денеш, в гърдите ти се надига смътно чувство, че все някъде и някога трябва да се сбъдне някакво висше, излизащо извън кръга на всички земни наслади, желание, което духът като строго държано плахо дете не смее да изрази. И с този копнеж по непознатото, което, където и да отидеш и да се озовеш, те обгръща като благоуханен сън с прозрачни, разтапящи се под проницателния поглед образи, ти занемяваш за всичко, което те заобикаля. Блуждаеш като безнадеждно влюбен с мрачен поглед наоколо и всичко, което хората в разноликата си навалица вършат по един или друг начин, не буди у тях нито болка, нито радост, сякаш не принадлежиш вече на техния свят. Ако си се чувствал, благосклонни читателю, някога така, тогава от собствен опит знаеш състоянието, в което студентът Анселмус се намираше. Изобщо, бих желал вече да съм успял, благонамерен читателю, да представя съвършено живо образа на студента Анселмус пред погледа ти. Защото в нощните си бдения, които използвам, за да опиша неговата извънредно странна история, аз имам да ти разказвам толкова невероятни неща, които превръщат всекидневния живот на съвсем обикновени хора в нещо дотам свръхестествено, че се боя да не би накрая да престанеш да вярваш в съществуването както на студента Анселмус, така и на архивариуса Линдхорст, и у теб да възникне съвършено неоправдано съмнение в съществуването дори на гимназиалния директор Паулман и регистратора Хеербранд, макар че последните почтени граждани и днес още живеят в Дрезден. Опитай се, благонамерен читателю, да разпознаеш във вълшебното царство, изпълнено с тъй дивни чудеса, предизвикващи в мощни приливи и най-голямо блаженство, и най-невъобразим ужас — царство, където една строга богиня леко приповдига своето було и ни се струва, че зърваме нейния лик (но често долавяме усмивка в строгия й поглед, това е закачливата шеговитост, която си играе с най-милите си деца); да, опитай се, благонамерен читателю, да разпознаеш в това царство, което духът често ни разкрива ако не иначе, то поне насън, опитай се, казвам, да разпознаеш обичайните ти образи, които всекидневно те заобикалят, както се казва, в обикновения живот. И тогава ще ти се стори, че това дивно царство е много по-близо до теб, отколкото си го мислил, нещо, което от сърце ти желая и за което гледам да ти загатна, като ти разказвам необикновената история на студента Анселмус. Накрая въпрос: кое дете би издържало да чете нещо, написано в такъв стил?

Е.Т.А. Хофман писал в 15:52. Тя до 16:15 попрочела книгата?! :))))) Ще тръгне някой случаен потребител да чете нещо си, защото друг случаен потребител казал, че някаква си коткаджийка го била изкопирала? И това в рамките на 20 минути? Очевидно си няма работа - котката й е работата. Цял ден кисне в темата и си защитава хляба. Което е изключително забавно и рядко се среща! :))))))

от дете - след бърз преглед копнах първото, което ми попадна- смешно ми стана :) за съжаление Руменчо не е мой, но благодаря все пак за комплимента:) имах идея да напиша приказка за кучето си, но тая тема май ще ме откаже. работата ми е такава, чее ми се налага да прекарвам известно време в интернет и при паузите чета едно-друго. достатъчно време пропилях - стискам палци на притежателката на сладура котак и хич да не се връзва на разни коментатори.

желаещите могат да намерят Хофман там. в читанката. :) чао, параноя. много се лъжеш.

"Котарака Мур" няма нищичко общо с Румен като стил, идеи и като степен на натоварващо четиво. Не знам как изобщо ти хрумна да правиш паралел между двете (освен ако само си чувал заглавието на първата книга и си решил, че е нещо като сводките за живота на котарака Румен), ама да беше препоръчал "Тобърмори" щеше да бъде далеч по-сполучливо. Ако си го чел, де. Поредният разбирач, който само се опитва да се покаже като такъв, а е горещ въздух под налягане.

1. Човек, който не ти "лайква" поста - обикновен хейтър 2. Човек, който не ти "лайква" поста и пише негативен коментар - гадно хейтърче 3. Човек, който ти "лайква" поста - разсеян хейтър 4. Човек, който ти "лайква" поста и пише положителен коментар" - коварен хейтър 5. Човек, който изобщо не ти прочита поста - пренебрежителен хейтър 6. Човек, който ти прочита поста, но нито дава "плюс", ни "минус" - загадъчен хейтър 7. Човек, който не ползва интернет - потенциален хейтър А ти? От кой вид хейтъри си?

От всички едновременно!!!

непукист.

От ония, сето умират от обикновен рак.

Прости и Господи. Не знае какво говори.

най-неприятните не са включени: хейтъри-ментори или съветващите хейтъри. както и вулгарните хейтъри. списъкът можеда бъде продължен.

Арх. Атанасова, кои сгради или съоръжения сте проектирала? Или се занимавате с интериорни проекти?

има страхотен поглед - гледа от първа страница така умно, че се зарамете хейтърите. срещу кого сте рипнали. срещу един котак и стопанката му. гади ми се. със снимката попадението е отлично, дир. тая тема доказва, че наистина няма справедливост. или с други думи - няма угодия за претендърите.

Като си тръгнала да си тролиш собствената тема и искаш да създадеш впечатление, че си различни потребители и сте много - само с писане с малки букви няма да стане. Интервалите между абзаците, а и истеричният ти тон те издават. Непоносимостта към чуждо мнение, различно от твоето - също. Ако наистина си Ч.Т. или нейна приятелка - не си/й правиш никаква услуга. Създаваш впечатлението, че си маниак и плашиш. Дори да е сипматична котката тонът ти не се връзва с милата жена, писател на детски приказки, която си решила, че си. Каква справедливост те гони? Някои те харесват, други не. Какъв е проблемът? Не всеки който не те харесва е хейтър и в това няма нищо страшно. Успокой се малко.

Параноята и общуването с въображаеми личности е опасно състояние, драги.

ласкаете ме - не съм автор на темата и най-вече Румен не е мой котарак (за съжаление, имам куче, не котка). лош тон е да давате непоискани съвети и да правите профили в интернет - включително да определяте пол, да поставяте диагнози, да леете отровно съчувствие. такива като вас са най-изтънчените хейтъри-иезуити. противен сте ми / противна сте ми.

харесвам мнението си. чао, един съвет Р)

Уважаеми "хаха", пиша Ви бавно, защото подозирам, не можете да четете бързо! Много съм наясно какво е стилистична особеност, наясно съм, че текстът се пише уж от котарак. Ама, какво от това?!? Не ми е забавно, не ми е интересно, не ми носи наслада, каквато получавам от Илф и Петров, и не само. Това се чете и от деца, формират се вкусове! И аз мога да седна и да напиша книжка или да направя блог, все едно съм детенце на две годинки. И сигурно ще пожъне успех с лигавщините и неправилно произнесени и смешни думи и изречения. Не разбирам, защо нападаме неграмотността в медиите, може някой журналист под прикритието на стилистични особености да иска нещо да ни каже и в същото време величаем един неграмотен котарак?!? Че, даже фенове и последователи има! Ами, хубаво! Ама, не съвсем! Не ме кефи, или , ако трябва в неговата стилистика да се изразя - Ами, приачели, мгогу ми беши преатно, но е по-важну да сме красифи, не омни и храмотне! Хай, със здраве!

НП, кой те е спрял да пишеш детски книжки или да направиш блог??? Щом казваш "то и аз мога", ми действай.

някой насила ли ви кара да четете? не четете.

Неуважаеми НП, ти си оня, дето долу ми говореше на "брат, колко си прост", нали? Нека първо уточня, че скоростта на писане няма никакво отношение към скоростта на четене, т.к. очевидно си в тази заблуда. Което не ме учудва предвид неспособността ти да схванеш защо грешките в текст, "писан уж от котарак", не са грешки. На изречението "Ама, какво от това?!?" (поставил си запетаята погрешно, впрочем. Неграмотност?), откровено казано, щях да спра да чета, понеже ако хем си наясно защо има грешки в уж писания от котка текст, хем си на мнението "какво от това", и аргументацията ти е, че на теб лично не ти харесва и "не те кефи", ме кара да ти повторя точно същото, което вече два пъти и очевидно безуспешно ти разясних по-долу, но понеже (поради дълги години практика) чета доста бързо, успях да прегледам и остатъка от текста ти. Да го подчертая отново, няма как да го кажа по-бавничко, че барем схванеш: Тексът. Не. Е. Неграмотен. За да се изразя образно и с вече посочен пример, защото очевидно продължаваш да не загряваш, че умишлено написан неграмотно текст не е реално неграмотен: Ако си чел Елин Пелин или Чудомир например, и за тях ли викаше, че са неграмотни, когато използват умишлено сгрешени думи, за да предадат манталитета на съответния герой? Сега вече можеш ли да направиш аналогията, или теб те притеснява, че реши, че, как го беше казал по-долу, "те учат да четеш неграмотно", каквото и да значи това? А това твое убеждение, че точно котаракът Румен ще "научи (децата) да четат неграмотно" (тая нелепица няма скоро да спре да ме забавлява, с това да ЧЕТЕШ неграмотно си създал феномен сам по себе си), дори няма да си давам труда да коментирам. Не защото идва от някой, който не успява да загрее разликата между целенасочено допускани грешки и истинска неграмотност, дори не защото използваш изрази като "брат", "не ми е кеф" и обясненията какво ти лично можеш, ама не искаш, а защото е откровена глупост. ПП. Илф и Петров ги споменах не за да побързаш да ме увериш, че все пак си ги чел, а за да те насоча към изказването на Коцето по-долу, което ти очевидно не си успял да схванеш. Ако изобщо си го прочел, разбира се - може пък да "не ти било кеф".

А след това се чудим защо децата ни пишат неграмотно и не разбират текст. А то какво било оказа се, че било модерно да си неграмотен.

а именно - родителите, които разчитат на интернет да ограмоти децата им, вместо тях и училищата.

Иванов, твоите деца може и да са неграмотни, сигурно, защото у вас денонощно дъни планета и се гледа биг брадър.

Ако децата ти пишат неграмотно и не разбират текст, и за тях е модерно да си неграмотен, да им беше осигурил една библиотечка с български класици и да им обясниш защо модерните тенденции трябва да се следват благоразумно бе, Иванов!

Важното е да се правиш на инфлуенсър, за да вземеш едни пари. Вярно, тази мода е световна, но и у нас пристигна. Тцъ-тцъ, до какво води съвременното образование - интелигентните деца да развиват мързел и апатия, а тези с български бушон амбициозни и напористи. Българското училище възпитава тъпите да стават победители вместо умните - лидери. Защото умните деца знаят материала още в 1-ви клас, който глупавите ще изучават следващите две години. И според МОН и политкоректността умните трябва да изчакват глупавите да ги настигнат. Последните дни заговорихме много за температурна инверсия покрай замърсения въздух, който дишаме. Ч.Т. на котарака Румен използва по-различна стилистична форма на писане и изразяване, но не разбрах дали ползва литерарутна инверсия/променен словоред. Та, те така, асоциативно, се сетих за интелектуалната инверсия. Имаме интелектуална инверсия, според една хипотеза, когато в пирамидата на властта основата се заема от умни, а на върха ни управляват - глупавите. Сещате се, онези, които не ги дишаме. Като мръсен въздух. И заради, които хората протестират за лошото си благосъстояние. Е, не е ли време да сменим модата, да обърнем интелектуалната пирамида, да задуха вятъра на промяната, както казваме ретро-хората, да заработим благосъстоянието си, което ни се полага; да издигаме хора във властта с интелектуален капацитет, а не по шуробаджанашки; да равняваме успеха на децата по тяхното IQ, а не да го принизяваме към упоритите и глупавите, за които е добре да научат къде им е мястото вместо да поощряваме с привилегии да гледат другите отвисоко?

и да се учат да стават милионери на магия.

Бабе, не знам какво лошо намираш в способността да се изкарват пари. Това си е талант, също като писането, шиенето, готварството. Или викаш да се печелят пари е срамно. Като навремето дето ни казваха, че всички сме равни, ама някоя бяха по-равни.

Срамно е да се пропилява интелект и да се принизяваш за глупости. Срамно е сам да се поставяш в клиширан образ, копи-пейстнат многократно от други. Срамно е да създаваш форма и стил без съдържание и мисъл.

да не уважаваш парите, защото се печелят с труд. това ви изяде главите - неуважението към парите и мантрата "парите не са най-важното". Най-важното е да се потрудиш, за да имаш пари.

Парите не могат да придадат тежест на онова, което е в дефицит. Най-лесният начин децата ви да научат за парите е да ги нямате. Според евреите, ако един проблем може да се реши с пари, това не е проблем, а разход:) Успешните не се тревожат за пари, защото имат способности да ги печелят между другото. Успешните (не алчните) преследват мечтите си. "Успешните живеят с пари, неуспешните - без пари, а боклуците - за пари." - /Жорж Елгози/.

Котка не може да си събере очите-мигар да не знам.Това е колаж.Забавно до толкова ,че котето е симпатично а жената владе фото шоп

Не е колаж. Котките могат да си събират така очите като фокусират погледа си върху нещо много близо до муцуната им. Не си забелязвал, понеже го правят рядко, защото за нещо, близо до муцуната, обикновено използват тия техни антенки (мустачките), с които го "опипват". Същото е и когато се приготвят да захапят плячка - понеже вече е под муцунката, обръщат навън мустачките и локализират прецизно мястото на удара. Но ако нещо им привлече вниманието достатъчно бързо и е достатъчно близо, събират така очи, за да го фокусират визуално.

за мен е следният: толкова много тролове в дира пишат изопачено или грубо нерамотно, но си получават плюсовете за "игричките с думи". че и се ползват с уважение, на почит са. не им се правят забележки за правопис и граматика. а тука се е развихрила битка срещу един майтапчийски блог, все едно го четат от института за български език към БАН (що се отнася до тах, те то на сто се забавляват с тези игрословици). Критикарите апропо са предимно неграмотници с изкривено чувство за хумор, агресивно налагащи мнението си на всички, които харесват нещо, което те НЕ харесват. Добре е все пак, че има и други хора, чиито отзиви ми доставиха удоволствие. Бъдете живи и здрави всички. Вицът с казана е безсмъртен, явно.

но тази капча не дава шанс за корекции - домързя ме да преписвам и коригирам.

Не се обяснявай моного-много. Извинена си.

този тип четиво е тера инкогнита за онези, които не владеят отлично български и които са чели малко. за първичните същества. някакво хейтърче ме съветва да бягам - то се изживява като властелин на дир.бг, що ли? ами бягам, да, тук вони на първична завист и омраза. на Авгиеви конюшни. дано поразчистят от дира, че не се трае.

Нормално за индивидчета с подобен манталитет и образователно равнище да си мислят, че безличната форма на обръщение касае тях лично самите.

Тя си е впрегнала дружките от клуб "Аз съм последовател на котарака Румен, а ако ти не си - трябва да умреш, хейтър с хейтър!" да отговарят на всеки коментар. Отделно "Дир"-а трие всяко по-цветисто мнение, което не я одобрява... Оставете я да си се радва на глуп... на оригиналните произведения. Очевидно е важно за нея.

А, не! Напук на личните ти фантазии, не членувам в никакъв клуб, просто ми прави удоволствие да опровергавам посредствени индивиди, които очевидно са бягали от часовете по български език, а сега са толкова фукнционално неграмотни, че не успяват да компенсират липсата си на познания по български език като не съумяват да съобразят защо "грешките" в пародиен текст не са истински грешки, и надават вой до небесата да заклеймяват авторката, че да могат да поставят това, което те възприемат като нейна неграмотност, за свой контрапункт и така да се почувстват значими.

Други теми с посредствени индивиди няма ли? Защото не съм ви забелязвал там? Щом ви е важно - дерзайте! Може би и най-вероятно и пари изкарвате от котето, което обяснява ентусиазма на групичката "респондери".

Подобни позволения от някой анонимен тип в интернет съвсем не са ми необходими, благодаря много! А това дали си или не си ме "забелязвал там", си е проблем на личната ти наблюдателност. Бих добавил и на нездрава обсесия (а също и увереността, че "правя пари от котето"), но щом ти е важно - дерзай!

а вие защо се занимавате да пишете по темата? оставете другите да пишат, вместо да им четете морал. възрастни хора сме.

Попадна ми един път някъв репост на госпожата с името Румен. Стори ми се адски тъп и неоригинален. Едно време имаше една простотия "Спиндермен", която също беше лоша имитация на оригиналната английскоезична версия. Лелката е енфлоенцар на и без това неграмотните "80%". Не знам защо котката трябва да е неграмотна? Може би защото така тя си прикрива неграмотността. Отвратително и трудно за четене е.

Да разбирам, че като (ако) си чел Елин Пелин и Чудомир например, си ги заклеймявал като неграмотници заради погрешно изписаните думи, с които предават нивото на образование на съответния герой?

Ахах, това е "+"!

Спиндерман още си е жив

И продукт на дефекация в целофан на улицата да видите, ще махнете целофана и ще стъпите в него с двата крака! Няма да заобикаляте и да не сте си и помислили, да кажете, че не ви харесва - нямате право. Хейтърството е забранено! Цоп вътре с двата крака. И да не забравите да станете "последователи"! П.П.: Иначе котето е сладко и с нищо не е виновно.

не мога да разбера дир-а, но не се и опитвам. Много, много е готино. Котаракът е фърст, а мотото му е зашеметяващо.

От чисто любопитство надникнах в профила списван от Ч.Т ...по неграмотно писане няма..какво иска да покаже с това писане? На какво полезно може да се научи някой -пълна загуба на време! Въпросната г-ца предполагам няма ли по-приятно занимания ? Определено клони към загуба на човешкото и раздвояване на личността! Направо си е за психиатър!

Просто не познаваш силните и независими жени :D

Ха-ха аз съм абсолютно силна и независима жена постигнала много неща в живота си! И със сигурност не си губя времето и акъла с подобни глупости! Успех в ставането на силна жена..но не и по този начин!

Да бе, вие всичките сте "независими, силни и постигнали много", ама само докато спукате гума.

Писането ѝ не е "неграмотно". Нарича се стилистична особеност. Ужас е, че би трябвало да го знаеш, ама ти даже не успяваш и да го съобразиш, като си пропуснал часовете по български език... Ама хайде, щом се чувстваш така онеправдан - помоли жената да ти върне парите!

В подкрепа на казаното от мен малко . Годината е 2009: "Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре, котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло."

Е, явно тук болшинството не боравят достатъчно грамотно с българския език, или чисто и просто не четат достатъчно, че да успяват да разчетат подобен текст. Но не е от вчера де - отдавна се знае, че грамотността на нацията е на плачевно ниво. По-трагичното в случая е, че те даже не успяват да осмислят защо текстовете на Румен са написани така и се пенявят колко било неграмотно.

енапаларна жена с котарак-сексманиак.

Кога една пухкавелка от вид Банкянска подобрена Селинджърка в тиквено-оранжево с герберски нюанс ще ступа непускиста Румен от вид "Мама, я лётчика люблю"? Напролет или наесен? В колко рунда?

Дайте някакви координати на сейлсмениджъра ви, че жена ми от скука и киснене в нета ще ми изпие животеца и искам да я направя поне един влогър, та да спре да ми пили на главата.

Каката да не е същата, която от време на време пише същите неграмотности с претенЗия за Уригиналност и в дира? То не се чете, толкова е дълго и превзето. Ама всеки с номера си. На нейно място бих се задълбочила в професията, архитектурният амбианс е отайващ.

същтата уринална гуспужъ.

При употреба на изразчета като "архитектурен амбианс", докато критикуваш нечия чужда оригиналност, на твое място бих се безпокоил аз лично да не съм "задълбочил" отчайващо в "професията".

"Котки и китки". Сама жена гледаща котки си е диагноза по цял свят.

Е, и липсата на чувство за хумор и неоправданата злоба и завист също.

Не мога да разбера - как е възможно една развлекателна и хумористична история да предивзика такъв хейт сред хората и толкова злобни коментари? Защо, бе, хора? Свили сте се като пашкули в скучното си и сиво ежедневие и плюете по всичко, което е по-разчупено. Същите вие обвинявате другите за жалкото си съществуване и нереализираните си мечти. Защото да се хейти е най-лесно, изисква се смелост да се изправиш пред страховете си и да изплуваш от тинята.

просто го разбери. аз затова чета в дира, за да видя какво представляява и да се имунизирам. омразата е навсякъде.

публикувайте само новини за това кои светски персони с какви тоалети са били на официални събития, кои показват коремчета и кои и къде обикалят света, за да ви е мирна главата. иначе хумористите обичат да се изявяват в теми от сорта кола помете пешеходец и т.н. ведрината и домашните любимци не се котират.

Той човекът хубаво си го каза за 80-те процента деебили, ама вие не, та не. И едно магаре да ви сложат и то ще ви влияе. Пардон, ще ви бъде инфлуенсър. Луд свири (котаракът Румен), луд играе(собственичката му), но най-луд е този, който ги гледа (34 000 последователи).

... какво работи Румен?

хуйогър е нещо като влогър, ама не с вагина.

хуйогър е нещо като влогър, ама не с вагина.

Защо триете препратка към ОРИГИНАЛА? Спиндермаан беше оплют от същите такива лелки, дето сега го копират с 'котешко писане'. Минути за реклама в дирника.

Защото Спиндермаан не е оригиналът на "котешкото писане".

госпоице ще казваш на майка ти, щото не се знае кой те е правил. а котарашкото писане е такова плоскостъпье...

А, в твоето семейство госпожиците правят деца? Интересно явление, но модерно, предполагам! Сигурен ли си, че ти самият не си госпожица? При тия твои хистерични пристъпи е трудно да ти повярвам.

Имало сериозни граждани, които критикували Илф и Петров, че за съветската власт трябвало да се пише сериозно, без смехории. В предговора на "Златния телец" двамата пишат, че за такива граждани трябва в наказателния кодекс да се въведе "Тъпота със взлом".:) За тъпотата със взлом се сетих като видях масата възмущения от правописа на Румен по-долу. А пробвайте Вие да тракате по клавиатурата с космати лапи. Да са живи и здрави Румен и неговата Чистачка (която никому не е откраднала чистачките, че да заслужи подобни епитети от сериозни граждани).

Същите лелки протестираха колко грозен и пошъл бил 'Спиндермаан". Сега си правят еФтина рикламЪ по кенеф.бг

Повярвайте ми, голяма част от пишешите тук не знаят кои са Илф и Петров...а това обяснява много.