Румен е един румен и засмян котарак, от породата британска късокосместа, на 1 година и 8 месеца, зодия Овен. Той е най-известният български котарак в социалните мрежи и вече бе отличен с титлата "Блогър на годината". Страницата му във Фейсбук има над 34 000 последователи, което го прави един от лидерите на обществено мнение. Всяка сутрин хилядите му верни до гроб фенове попиват мъдрост на "руменов език" и търсят отговорите на най-важните въпроси в живота, като например "Има ли лаврак след смъртта?

Коя обаче е жената, секретарката и машинописката, стояща за руменовия успех? Dir.bg разкрива енигмата сега.

Познаваме Румен като инфлуенсър (енфлоенцар - на руменов език - бел.ред), аристокот, добър, красив и скромен. Но кой всъщност стои зад тайнствените инициали Ч.Т. и какво значат те?

Ч.Т. означава чистачът на тоалетната. Това съм аз. Казвам се Наталия Атанасова, архитект по образование, родом от Бургас, живея в София. В началото длъжностната ми характеристика включваше само почистване на тоалетната на Румен, отваряне на консерви и прочие битовизми, свързани с отглеждането на котка, но по стечение на обстоятелствата в момента обхваща едно доста обширно поле от дейности и то по начин, по който вече ми е трудно да съвместявам другата ми работа с нещата около страницата на котката ми.

Важното е да си красив, останалото е сОета, казва Румен

Снимка: Личен архив

Често се будя с викове "Господи, в какво се забърках!" Но нямаше как. Има неща, които или правиш без да му мислиш много, въпреки, че са безумни, или ако не ги направиш, след това цял живот се чудиш какво би било ако... Аз лично предпочетох първото, понеже "цял живот" ми се видя твърде тегав период от време.    

Как реши да говориш през устата на котка?

Не съм го мислила. Така се получи. И добре, че стана така. Нали сте гледали филма "Аватар"? Там главният герой е на инвалидна количка, обаче като му дадоха оня голям син аватар и той като се развихри и взе, че свърши много работа. Та подобно е положението и с моята котка, предполагам.

Наталия се опитва да удържи Румен

Снимка: Личен архив

Румен има календар, книга, а вече и сайт. Колко време ти отнема всичко това?

Не знам точно, но при всички положения много повече, отколкото предполагах. Всичко започна съвсем между другото, но в момента ангажира основна част от времето ми. Книгата например в началото наивно си мислех, че ще е готова за два месеца, но отне осем. Да направиш истинска книга се оказа много сериозно начинание и изисква голяма степен на ангажираност от всички замесени, за да стане добре. В този случай това бяха двама редактори, коректор и една млада и много талантлива художничка Виктория Николова, на която дължа илюстрациите и оформлението на книгата.

Котаракът вече има своя книга

Снимка: Личен архив

Отделно, когато си коза като мен и по някакви не много ясни съображения си решил да не ползваш услугите на издателство, а да го играеш оркестър и да действаш сам, силно препоръчително е да си в много добра физическа форма, както и да имаш под ръка една огромна чанта с колела (като тия, дето бабите ги ползват, нали се сещате), понеже постоянно се налага да местиш материал от едно място на друго. Значи, лично за мен, писател без такава чанта въобще не ми го хвали! Не е сериозно!    

Какво казват близките ти за случилото се и приемат ли те като Ч.Т на инфлуенсър?

Близките ми ме приемат както и преди - да прави каквото знае, нищо не може да се направи. С други думи - стоят, люпят семки и ми гледат сеира. Забвляват се много с тая история. Аз също.

Енфлоенцарът

Снимка: Личен архив

       

Има ли Руменомания?

Май има. (емотикон "жива да не бях") 

Румен казва "Важното е да си красиф, останалото е сОета". Та кое е важното?

Ами да си красив, очевидно. Откъде да знам! Всякакви ги плещи. Питайте него. Аз просто записвам. 

Румен

Снимка: Личен архив

Пишат ли ти много хора във Фейсбук или пишат на Румен?

Повечето пишат до него, но основно аз поддържам кореспонденцията в страницата, понеже освен всичко останало, съм му и секретарка. Той е над тия неща. Много хора ни пишат по всякакви въпроси и на моменти не успявам да отговоря на всички. Получаваме тонове сърчица, мемета и снимки на котки, за които аз, естествено, ще съм ЗАДЪЛЖЕНА ДО ГРОБ, но има и много сериозни неща и често съжалявам, че нямам физическата възможност да се ангажирам с всичко това, а и не ми е в квалификацията. Понякога си мисля, че е хубаво да се използва потенциала на страницата, за да се направи някакъв тип организация, която би могла да бъде доста полезна на животните, но тук вече ще ми трябва доста помощ. Друг път си мисля, че такива организации вече и без това има много, та не знам доколко е необходимо и аз да отивам натам. Може би с Румен ще свършим по-добра работа, ако просто поддържаме една страница, която забавлява хората и толкова. 

Последният въпрос е към него - Румене, какъв съвет ще дадеш на младите хора, които четат Dir.bg за успех в живота?

първо искан да по-здравя и од вашата тригуна моите читатели и по-читатели! здравейте преячели! сичко зависи од това кой как го разбира оспехат. за моят саквартирант котаракад златим, който е честокръвен потомствен помияр и който беше намерен в кашом на улицата оште като мяуко котемце, но сега живе оназ заедно, и даже бих казал едва ли не НАРАВНО с мен, оспехат се састои в това, че ваопште е жиф, така че той е един оспял човек и даже като го по-гледнеш веднага можеш да видиш колко е штаслиф од тоя факт. завиждан мо черно! намене напримерно мисе налага да права доста повече нешта од да дишан и да ездишан зада сам доволем. това което искан да кажа посрецтвом примерад саз мояд саквартирант златим е, че оспехад ваф смисалат който по-вечето хора влагад, а именно да направиш така че сички да кажат ЕЕЕЕЕ И АС ИСКАН ТАКА КАТО ТЕП и штастието са две независими ено од друго ралти од които само фторото е важно.

естествено важно е и даси красиф. останалото е соета! 

Румен има над 34 000 последователи във Фейсбук

Снимка: Личен архив