Имате проблем със съня, вземете си котка

Ако имате проблеми със съня, забравете за всякакви лекарства.

Обратно в новината

Коментари - Имате проблем със съня, вземете си котка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Взех си моя красавец веднага след като се разделих с бившия ми съпруг. Това е единственото същество от мъжки пол/с изкл. на сина ми/в което съм влюбена и направо обожавам. Може би понякога прекалявам с ласките... Но е толкова красив-снежнобял персиец с жълти очи, тежи почти 6 кг. Само дето тази порода котки не обича много, даже хич, да ги гушкат. Изобщо не ми и трябва мъж. Любовта на моя Жужо ми стига.

В момента имам 6 котки, но по никакъв начин не влияят на съня ми. Когато не мога да спя не мога, а когато ми се спи си спя и без котка. Освен това котките са нощни животни и по правило спят през деня. Така че не виждам как нощната гоненица повлиява безсънието :)

Имах един оранжев котарак като това на снимката - живя с нас 19 години ! Донесохме си го от Щутгарт през 1991 г. Почина от старост, не от друго... никога не ми е боледувал, само го кастрирахме, когато беше на 4 г. Най-добрият и мил равноправен член на семейството. Сега имам двама хубостника - един черен със зелени очи (вече на 3 г.) и един бежов сладур на 1 г. и 5 м. - намерено на улицата пред нас. Сляпо, само на 4 дена и само (може би майката е убита, не знам), прибрах го и сме се грижили за него като за бебе - биберон, котешко мляко за бебета-котки, кашон с бутилки с гореща вода за да го топлят нощем (вместо майката, като инкубатор), обезпаразитено... беше си цяло приключение поне два месеца и половина докато израсне и започне сам да се храни на месце... но успяхме да направим от него маче. Сега е кастриран и той. Но не очаквахме, че в един момент ще се окажем и с 2 котарака в къщи, много добре се понасят и в къщи е весело и уютно винаги. Всеки трябва да осинови поне едно животинче от приют - изоставени, не купешки. Това също е начин да няма бездомни и нещастни животинки. И най-вече да се кастрира навреме ! Само така ще овладеем популацията по улиците ни. Няма друг начин. Животните са много сладки и при добро отношение към тях - няма лошо животно ! Даряват ни и с безграничната си обич. Осиновете животно - Animal Rescue Sofia, Adopt a Pet... 4 Paws... и др. Не бъдете егоисти. Хубаво да е има животинка в къщи и да те посреща винаги. Това не изключва децата, поне едно или 2 като минимум - и те се учат на отношение към животните и на уважение към Планетата ни, тя е на всички ни и всички имат право на живот !

Унесе се хахаххахха голяма драма ....Всички тук сте за психото...Помогнете за отглеждането на някое захвърлено дете или забравен старец,а не да се втелясвате с тези животни!И само да вметна -ИМАМ кокерче от 6 години,но просто не харесвам котки!!Айде убийте ме с камъни заради това...

Ти като имаш кокерче, колко чужди деца (освен своето) или старци отгледа, а ? И какво като мразиш котки, за по-читав в акъла ли се мислиш ?!? Аз не мразя нито котки, нито кучета , но кучето е проблемно ! Излиза , носи боклуци в къщи, яде пръчки с лайна понякога, може да донесе (без да иска) и кърлеж, джафка с повод и без повод (тъпо е и се издава , когато трябва да мълчи) и няма студ, няма вятър, нощ или ден - все трябва да се извежда за да се изпикае и другото... А често никой собственик не носи торбичка за да прибере ония едричките "работи"... Така, че... 1:0 за котката, но не мразя никое животинче ! Ти си извратеняк в главата, ако просто така за спорта мразиш котките. Сори, че ти го казвам, ама си е така... А пък кокерите са сладки, но не са от най-умните породи, пък и са адски лакоми - може да се пръснат от ядене и не се усещат да спрат. Нищо де, сполай ти... мрази си котките, не те са ти проблема.

Само да попитам - ти, драги, за колко изхвърлени деца или старци се грижиш, та съветваш и другите да го правят?

нЯМА ПО-ПРОТИВНО ЖИВОТНО СМЪРДЯЩО НА ГНЪС...........

Има ! Ти човеко тъп дето всичко и всички те дразнят, готов да подритнеш със злоба всяко мило улично същество или да извадиш и пушка и да стреляш по животно безобидно, а може би дори и по преминаващи случайни хора, а после да залягаш и да се криеш по балкона...

""""""Има ! Ти човеко тъп дето всичко и всички те дразнят, готов да подритнеш със злоба всяко мило улично същество или да извадиш и пушка и да стреляш по животно безобидно, а може би дори и по преминаващи случайни хора, а после да залягаш и да се криеш по балкона... """""" ТИ НОРМАЛЕН/А/ ЛИ СИ?? кАК УСПЯ ДА МЕ ПРЕЦЕНИШ ОТ 1 ИЗРЕЧЕНИЕ??АКО СЕ ОПИТВАШ ДА СЕ ПРАВИШ НА ФРОЙД ИЛИ ЮНГ,ПЪРВО АНАЛИЗИРАЙ СЕБЕ СИ!Не можеш да даваш характеристика на някого,който просто не харесва котки и ги намира за гнусни...Не забравяй,че всеки има право да изкаже мнение различно от твоето или общото,просто защото е отделна глава,с отделен нос и мозък... Ти защо не гледаш тарантули или кобри,като толкова обичаш животните? .......На мен котките не ми харесват и ми миришат, гнусни са ми,пак повтарям и не можеш да промениш мнението ми с жалките си писаници тук,просо го приеми или продължавай да се дразниш....

Има, има... И пише в link с ник 254

чувала съм, че психопатите мразят котки... май вярно ще се окаже..

А може би си чувала също,че шизофрениците не приемат друго мнение...лееек егоцентризъм долавям...Но то не е диагноза,нали?

Забеляза ли колко си гнусен и противен, а?

цял живот съм се грижил за котка в къщи, в някои моменти дори по две. обичам и кучета, както и всякакви други животни, но котките - наи-много :)

моето коте е знаменито - от улицата е,но вкъщи се държи като царица.красива, умна и чиста,с изискани маниери и капризна на храната.на нея нищо не може да се откаже - игра,ласки,и първа тича на всяко позвъняване.мъжете вкъщи ги ухажва до забрава, а децата я изнервят.затова сме дресирали децата да почитат котето.

Откакто си взехме котка не мога да спя. По цяла нощ мърда примяуква, бута разни химикалки по пода да си играе. Още в 6ч. сутринта става и започва да дивее. Качва ми се на главата, ближе ме по брадата и мяука за нещо си. Някой път ми иде да я удуша, ама все гледам да не събудя половинката...

Сигурно е малко още животинчето..ако няма годинка си е лудичко още.

много са интересни, не може съвсем без проблеми, особено първата година, но повечето емоции с нея са положителни. моята даже ме масажира!

ЗНАЧИ ЗА 15 МИН.СЕ ИЗТРИХА 58 КОМЕНТАРА. СМЯТАЙТЕ КАКВО Е МНЕНИЕТО НА НАРОДА ЗА ТРАВЕСТИТА ВАСИЛКА- БРАВО И ДА ЖИВЕЕ ТЕДИ МОСКОВ.

Наближава времето, когато няма да остане нито един дом без котка. Моята прогноза е макс. 5 години.

да вярно е котките са много мили и така ваздеистват на хората *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.