Котките - сред най-мързеливите животни на света

Едни от най-харесваните домашни любимци водят спокоен начин на живот

Обратно в новината

Коментари - Котките - сред най-мързеливите животни на света | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и жените са така

И аз съм така....

Естествено, за какво да се потим като може и да лежим. Все пак яденето накрая е смисълът на всичко. Лежането е възнаграждение само по себе си и в известен смисъл по-добре да лежиш отколкото да бачкаш. Дори и с цената на известен глад и малко лишения, вече ако видим зор ще се борим с трудностите

Много са си добре.

Това само показва, че котките са най-умни от изброените животни.

За домашни мишки и домашни шимпанзета не бях чувал.

Тъпа статия за запълване на страницата. В природата всички животни от семейство котки - от най-големите (усурийския (известен още като сибирски или амурски) тигър, до най-малките - домашната котка) са така устроени, че спят или си лежат спокойнно по 20 часа в денонощие, а са активни средно по 4 часа. През този период те предимно ловуват, и то женските, а мъжките имат задачата да охраняват територията. Същото правят и домашните писани, и дворните. Само че те обикновено имат привилегията да получават храната в замяна на мъркане и гушки за стопаните.

полска, горска и домашна. Същото е и с домашната котка за разлика от дивата, домашната свиня и т.н.

_stankow

Много сме ги разглезили за 10,000 години съвместен живот ... Интересно е, че са си запазили всички инстинкти. Ако случайно се озоват без стопани на улицата - оправят се. Намират си подслон, ловуват, мишки не знам ама гълъбите ги намаляват набързо :) Даже успяват да се размножават. Живота не можеш да го спреш :)

Ама сте пропуснали и нас, - българите. Все чакаме някой друг да ни свърши работата. Все някой ни е виновен. Еми затова сме от най-бедните в ЕС.

Що. бе? Тези, в парламента, са точно това- одомашнени шимпанзета!

И мъже познавам такива. Кой както намери.

Ами това е семейство "котки", бе! Едни от най-свирепите и съвършени хищници на всички времена - за какво им е да се щурат като ненормални? Вземете и прочетете по колко време почиват представителите на тоя вид. Дето се казва в съвременните управленски методи - котките са Lean, т.е. максимално ефикасни в поведението си. Ако и хората бяха така, колко по-хубаво място би бил светът...

Това само доказва още веднъж, че котките са интелигентни и умни същества!

Това означава само едно - че котките са по-интелигентни от другите животни и могат да осъзнават и избират, като целите си, така и начините да ги постигнат. Нарича се рационалност в избора.

Всеки привлича според собствената си особа ;) мързелива жена отива при мързелив мъж :)

много си тъп, ако мислиш, че на запад някой бъхти повече от теб! Също и ако мислиш,че за това БГ е бедна-не, овцо, просто в БГ адски много се краде! ОСТАВКА!

милите животинки без да сте проверили списъците на личния състав на всяка българска фирма и институция....!!

Ако държиш една котка вкъщи.. Тя няма какво да намери като храна. И чака стопаните да и да дат да яде, или да намери нещо за ядене в стаята. Ако котката живее навън, извън къщата на собственика и, тогава котката може и сама да тръгне да си търси храна, докато чака да я нахранят. Уличните котки пренасят всякакви зарази- бълхи, въшки и зарази по кожата.. И затуй НЕ трябва да ги пипат, особено малки деца.

Котката е единственото животно, което може да изпитва емоцията злоба. На нея въобще не й пука за стопанина или човека, важното е да има какво да яде. А тези, които гледат са им като слуги. Какъв е смисълът от котка вкъщи, освен че смърди страшно?

Истина е, мръсните хора ще опровергаят, чистите са наясно що за болести пренасят :)

пренася същите зарази и болести като един клошар. Котката в къщи не пренася нищо. Всичко е до хигиена и условия

"Котките водят възможно най-спокоен начин на живот. Ако по-рано хората са разчитали на тях да се борят с мишки и други вредители, сега те се явяват пухкава декорация на дивана. Оказва се, че този "мързел" им е присъщ още от раждането," Досущ като кифлите с които си имам работа на стари години:-)

Какъв е смисълът от коментар от човек, който никога не е имал цял живот котка в дома си, удивително е иначе изказването ти..... Хайде, опитай още веднъж да си напишеш домашното, но след като отгледаш поне 4 различни котки, тогава ще имаш право да си изказваш " великите " научни открития. Освен това, сигурен ли си, че чувството "злоба" е в дефиницията ти за животински видове, които в еволюционен план са все пак различно от този на човешкия род, че да му приписваш типично "човешки" термини за чувства???

Смърди ти гъзЪ!

Значи уличните плъхове са за предпочитане? Защото уличните котки са единственият им естествен враг.

Да за старите моми и откачените. Правилно

Palni gluposti. Kotkite sa nai-milite I nai-chistite domashni ljubimzi.

Коткоюбците пикаят газ! Колкото и да не ви се иска котките са злобни животни, колкото и да ги учиш да пикаят на едно място, ще направят мизерия. Не поджежат на дресировка за разлика от кучетата.

Ама наистина си Смeшко :D

Котките са най чистите и най.умните животни на земята.

Това е лъжа.

Това е лъжа.

Котките са най чистите животни на света. И миришат на хубаво

Това е най глупавия коментар