Коя е най-добрата възраст за научаване на чужд език

Специалистите смятат, че най-добрият период е до пълнолетието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да усвояваш чужд език, първо трябва да знаеш добре своя роден!!! А и това не е материя за некадърници, простаци и мързеливци! Горките учители у нвас - колкото са по-квалифицирани, толкова повече ги мразят директори и ,ученици и даже се плашат да назначават такива.Трябва им някоя баба от читалището с тримесечен курс и...стига им толкова. ТЕ ВЕЧЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО. И даже "владеят" езика! Само тъпак може да се изцепи "Аз знам всичко!" и да пита пет минути след преписания тест "Прегледахте ли го, колко имам?"поздравявам такива с песента и клипа "Шат на патката главата" в изпълнение на Ку-Ку Бенд, Слави, Зуека и Камен отпреди 25 г. И много да внимават с една част от текста....!

голямо откритие .ха..Просо когато си ученик ,с нормална домашна среда имаш време да учиш..това е обяснението...после си затормозен от грижи и работа

Най-добре учиш чужд език,когато имаш мотивация.

Но съм на 31 и уча :-)

Ще ти е много трудно. На 3-годишна възраст за един месец в среда на чужденци научих свободно говоримо един чужд език. След това го забравих напълно за няколко месеца. На 14-15 години научих с лекота един западен език. На 22-24 години научих свободно един западен език без проблеми. На 25 години научих един западен език, но не успях да достигна добро ниво, нямаше къде да го практикувам. На 28 години се заех да уча нов западен език, но никога не успях да го усъвършенствам, въпреки големите усилия. Същевременно от езиците, които съм учил на възраст между 14 и 24 години нищо не съм забравил.

Грешиш

След като излезеш от семейното гнездо, където тате и мама са те обгрижвали е много трудно да учиш чужд език и едновременно с това да работиш и/или да учиш нещо друго. Просто мозъкът ти се обременява много и е трудно да се запомни наученото. Затова когато родителите ти казват да учиш не се противопоставяй! Тези знания са ти от полза за цял живот!