Захарта състарява кожата

Освен че предразполага към затлъстяване, прекомерната употреба на захар може да има негативен ефект и върху кожата.

Обратно в новината

Коментари - Захарта състарява кожата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мед, кафява захар, сладки плодове - особено полезно е гроздето(!) е необходимо за хората на умствения труд, защото сладкото е храна за мозъка. Докторите - съвременните - са гола вода, меко казано. Те са като онези трима незрящи, които трябвало да познаят животно пред себе си - един слон. Всеки пипал отделна част от него и всеки "познавал" нещо друго, което оприличавал на онова, коието пипал. Та и лекарите - особено диетолозите. Изконната мъдрост гласи: ставайъ леко гладен от масата, а не яж до пресищане. Днешният човек прави тъкмо това, а след това ходи по лекари и прави диети. Казано е също (японската рецепта): от всичко по малко 1т.е. не се отказвай от нищо), следвай средния път, вслушвай се в гласа на тялото, то ти подскязва от какво имаш нужда...и т.н.

Какво ви пречи да консумирате мед - например манов, който е много полезен. Ако консумирате захар, то некта тя да е кафява - аз използвам Dark brown canе sugar, произход о-в Мавриций. Тя е като меласа и се използва най-вече за сладкиши, но ние я ползваме за кафето и чая и сме щастливи. Вярно, 0.5 кг. е 2.50 лв. , но пък е несравнимо по-полезна и по-вкусна.

Сигурно пък изкуствените подсладители са по-малко вредни от захарта. Предпочитам истинската захар пред разни аспартами и др. боклуци. Със затворени очи мога да усетя кога напитката е със захар и кога е "източник на фенилаланин"

Абсолютно не е вярно. Точно обратното.

Затова е хубаво да ядеш сладко докато си малък, тогава не ти пука, че ще се състариш, пък и ти е истински вкусно. А като пораснеш има голяма вероятност да ти е омръзнало (поне при мен беше така, в пубертета бях с наднормено тегло, за разлика от сега) и дори да си се отвратил.;)

здравите хора има ли ниска кръвна захар..айде бе...аз имам такова и никак не ми е здравословно...посъветвахаме доктори и учени да си папам сладко по много....а и не се оплаквамот кожата си

Ниското ниво на кръвната захар не е здравословно и човек въобще не се чувства добре. Нарича се хипогликемия и кръвната захар е под 3,9 mmol/l. Нормалното ниво е от 4 до 6mmol/l.

Болните хора изглежда по-зле от здравите - ама наистина ли?! Нали в link знаете, че консумацията на захар и кръвната захар не са пряко свързани и като цяло при здравите хора нямат сериозна корелация?

Аз пък мисля, че като си ям сладко, защото много го обичам, съм щастлива и за това изглеждам добре. Ако се ограничавам аз ще си мисля все за нещо сладичко и дните ми ще бъдат тъжни и гадни.Учените са за това-нещо да изследват и после да дават акъл.Кой как намери за добре така да се храни и да си живее...

"Здравите хора имат по-ниски нива на кръвна захар" - но нивото на кръвна захар не винаги е в пряка връзка с приетата захар! Иначе много хора щяха да умират под път и над път. Апропо, две от най-младоликите баби които знам са заклети сладкоежки :) Едната дори е била продавачка в сладкарница дълги години.