Маргарита Хранова за покойната Катя Филипова: Тя бе мъжко момиче, което можеше да се справи с всичко

На 13 май се навършиха не само 73 години от рождението на певицата, но и 10 г. от нейната смърт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Андрей Баташов ли е в клипа на "Незабрава"?

Отблъсква ме този израз, мъжко момиче. Обикновено, се визира жена, която се е нагърбила с тъпи битови и житейски задачи, докато околните се наслаждават. Намирам го за лицемерно.

Интересно ми е, защо песента "Добри приятели" е на Искра Радева и Хайгашот Агасян?!?!?!?!? Поне 10 год. по-рано я изпя Катя Филипова!!!!

GMbH=Gesellschaft mit beschränkter Haftung, означава на немски ООД, не знаех за съществуването на подобенен "концерн"?! Излагате се, може ли толкова неграмотно и нескопосано да си пишете "статиите"?

Не го казва списвувателя, а Марга Хранова!

Не е вярно. Това е в параграфа на края на статията, където джурналката се опитва да каже нещо като обобщение От СВОЕ ИМЕ

,,вчерашния ден не беше просто тъжен ПРАЗНИК,,!.!! Да наречеш годишнина от смъртта празник... просто нямам думи. Не дискутирам що за журналисти сте ...никакви, но явно не сте и ЧОВЕЦИ... ампутиран разум

Думите са М. Хранова, която определено не се отличава с висок интелект. Също - понятието "мъжко момиче" ми звучи също като "женско момче" - и двете са гнусни! Жена - женственост, не изключваща наличието на твърд, сериозен характер Мъж - мъжественост, не изключваща нежност и пр.

Байно, казва го журналистката на края на статията, след като е свършила с М. Хранова. Не и приписват неграмотността на журналистката и твоята глупост да не разбираш, когато четеш

Точно. Изразът "мъжко момиче" винаги ме е дразнел много. Някой може ли да ми обясни какво се разбира под това? Другите момичета какви са-"женски"?! За мен чарът на жените е именно в тяхната женственост, обаятелност и емоционална интелигентност.....И нищо от това не изключва способността на една жена да е борбена, с твърд характер и т. н..... Та какво значи малоумното клише "мъжко момиче", пак да пипитам? Звучи ми доста сексистки. За сведение-мъж съм.

По мои впечатления, мъжко момиче е глупачка, нагърбила се с всички битовизми и неприятности, която е на разположение за любов обаче. Думата "момиче" е запазена, за да се напомня на глупачката какъв й е полът все пак, ако вземе да иска по-мъжки неща: власт, сериозна кариера и други неща, които предимно се асоциират с мъжкия пол.

А защо не прочетете малко Елин Пелин? Ще си обясните защо е "тъжен празник". Фактът, че Катя загива на рождения си ден, със сигурност прави празника тъжен, така че определението си е съвсем точно.

извинете, моля, благодаря: не всеки човек се ражда & умира на една, & съща дата - макар, & с години разлика: тя , лека ѝ пръст, е един вид незабравима & открояваща се, навярно е била щастлива, живи & здрави