Майките - до 10 пъти по-отдадени на децата от бащите

Запазват се сериозните различия между ролята на родителите в семейството, показва "исторически" доклад на тема "Положението на бащите по света".

Обратно в новината

Коментари - Майките - до 10 пъти по-отдадени на децата от бащите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както пише в "Изкуството на войната" недопустимо е интелигентен човек да е беден. Т.е. или не си достатъчно интелигентна или не си бедна, а си алчна. За разлика от интелигентните хора, неинтелигентните не му умуват толкова и направо си правят деца, повечко, че шансовете за оцеляване на рода да са по-големи. Децата оцеляват и без уроци по пиано и без таблет, просто ти не искаш да имаш такива деца. Това е.

И това проучване, което и баба ви може да ви го каже сигурно струва 10 милиона долара и някой нагъл лекар и екипчето му са били наградени с 5 награди, за великото откритие.

Българките все още са глупави, може би защото така ни възпитават- да си хванеш какъвто и да е мъж, само и само да не си стара мома, а като ти направи 1-2 деца да трябва да гледаш и него наравно с тях.

Именно заради това, жените не трябва да завиждат за кариерата на мъжете си и да ходят там, където и без това им е некомфортно. Като теглим калемчето мъжът прави кариера, строи сгради и величее. Обаче това, което остава след 10 000 годинки е единствено детето, гена, поколението. Всички фирми и корпорации няма и да се помнят дотогава. Сградите, фабриките, дори институциите ще са прах върху прахта. И единственото, което ще остане са наследниците на човека. Единствено те са оцелели 50 000 години. Нито една сграда, нито една организация. Следователно, чия работа ще остане през вековете - женската, да отгледа и възпита дете. Защо зорлем се правите на кариеристки и гоните суетата или напразното, като това, което правите е единственото което остава - да създадете и възпитате следващото поколение. Мъжете само осигуряваме логистична подкрепа на най-важната и непреходна задача в човешката история.

Ми то нали се сещате, че децата порастват. После кого да дундуркаме и възпитаваме предполагам таткото. Пък и тия с парите обикновенно бият шута на преданната си жена, като мине определена възраст. А наистина децата са най важното нещо в моя живот и съм склонна да правя компромиси и с кариера и с пари за да съм близо до тях. Но чак пък всичко до зарежем не мисля, че и на децата ще се отрази добре. Мама да му върви зад дупето докато се ожени няма нужда. После това дете как ще се грижи за себе си и за децата си.

Е, тук не говорим за личен егоизъм и какво ще правите като порасне детето, а за това какво е вечно и непреходно и какво е от най-голямо значение за човешкият род. Не е мъжката кариера, а майчинството. Ако не ви пука за това, наистина трябва да си гледате кефа. И това не лошо. Ама тогава защо изобщо да раждате? Не се женете и си гледайте кариерата. Ако ви върви пълно е с момченца от село, които да си въртите, както мъжете си въртят държанки. И това не е лошо. Но е от днес за утре. И нищо не остава.

Нека си представим другия вариант - жените завършват гимназия и решават да са Жени с гравно Ж. Но не могат да се омъжат, защото пишлегарите не са готови за брак до дърти години и си гледат кефа. Та значи, седят си по пеньоар жените вкъщи, без професия, без работа, без деца, и ще чакат 20 години някой Муньо да се прецака, т.е. да узрее и да ги вземе. Но тоя невероятен миг не идва, а мама и тате не могат да ги хрантутят вечно.... Абе направо страховита картинка се очертава :) Ако не ме разбра какво ти обяснявам - на всяка една истинска Жена, за да остане такава трябва да се падне един истински Мъж, но има дефицит на Мъже (може би са измрели повечето при войните :) и жените са се адаптирали. А ролите са се разместили и компенсирали.

Значи тогава или се женят за някой дърт пишлигар, който вече е узрял за брак или се взимат в ръце, завършват висше - това, което им е присърце и им харесва, придобиват професия, която да ги удовлетворява и с която да се прехранват и си подреждат живота по техен вкус, защото животът си е само техен и никой няма право да им казва как да го живеят, още по-малко да им вменява вина, че не покриват нечии претенции. Ще се влюбят в равностоен партньор, с който ще създадат семейство и деца и ще бъдат щастливи. Защото само щастливата жена може да бъде добра майка и да отгледа и възпита добри деца, а жена, която живее против волята си е нещастна.

Коментарът ми беше ироничен, не го приемайте буквално.

Всяко правило си има изключения, има и много свестни бащи. Но като се има предвид, че вече разводите масово преобладават, е разбираемо как майките отдават повече време на децата. При разведените двойки почти винаги бащата няма нищо против да си плюе на петите во веки веков. Обяснявам си го, че са някак по-близо до животните.

По-скоро си по-близо до непросветените и недоклатените.

Единственият реален смисъл от съществуването на жените е да раждат и отглеждат деца. Каквото и да приказват феминистките, жената не може да се изравни с мъжа!

А бездетните жени публично да ги горят на клада, щото няма за какво да живеят и дишат въздуха на другите.

Могат да станат монахини, съответно мъжете - монаси.

Ми аз не искам да се изравня с мъжа.Не се кефя на бокс или ММА ,не харесвам коли освен да ме возят,не харесвам и да се надувам.Домакиня по душа съм.Но за да стоя в къщи и да гледам дете се иска някой с топки ,да ме издържа мен и детето или децата ми.Колко са тези и с мисъл,че трябва да го правят и с реално прилагане на практика.България е страна без икономика,за това повече жени работят-чистачки,работник кухня,лелки,санитарки,учителки,на компютър в офис ,шивачки ,и т.н.така че освен всичко друго ,все по-често жената носи и парите.което скапва мъжа и отваря голяма рана в отношенията и децата страдат,защото мама или я няма или е скапана и нервна,а татко или е зъл или смачкан.СВета се смени--но не към по-добро.Хилядолетните модели на ролята на семейството и мъжа и жената са разбити.но не за добро ,а за зло.

Целувам Ви ръка, госпожо!

Реалният смисъл е жените да живеят в някоя паралелна вселена, а ти да се слюнчиш като им гледаш сенките само.

Доказано е, че мъжът е 100% верен само когато има равностойна партньорка - такава на която може да разчита, и едновременно с това тя да разчита на него. Едностранните връзки, при които единият е зависим от другия, са обречени на провал.

И повечето разводи са, защото мъжът е твърде малко надежден и не може да се разчита на него.

Прав сте. Няма как жена да се изравни с мъжа. Толкова назад в развитието си дори и жена не може да се върне. :)

Още много дълъг път трябва да се измине ,за да може жените да бъдат наистина равнопоставени с мъжете.От сегашното неравностойно положение се възползват не стойностните мъже а примитивите -комплексари.

Въобще не е необходимо мъжът и жената да са равнопоставени! В това състезание между мъже и жени не остава време за любов. Съперниците не могат да имат положителни емоции един към друг. Те се борят за надмощие... Кой кого ще прецака, кой колко права да има... и всеки обвинява другия, че има някое и друго "право" в повече. Не е необходима борба и съперничество. Мъжът и жената трябва да са от един отбор. Какво като ми докажеш, че можеш да правиш по добри финансови анализи от мен и че можеш да получаваш по-голяма заплата от мойта, като по време на това съревнование аз ще съм спрял да те искам, няма да искам да те погаля, нежността ще си е отишла, защото те възприемам като играч от противниковия отбор. Любов, хора! Стига с тези "равни права"! "Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправдата не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява."

Тя любовта не се сърди на другия, че е по-умен, ако е по-умен, а му се възхищава и не го приема от другия отбор.

Особено кифлите с големите очила и малки дупета в огромните джипове са най-прецакани. Тънат в лукс, хранят се с висша кухня, пърдят по екзотични острови и накрая най-много да родят едно дете на чичко-паричко или на нацепената батка.

Е, и? Норматив за раждане ли да трябва да покриват

Всеки батка ,аресва малки дупета както разбрахме.но поради възраст,раждане или друго дупето остава сбръчкано но малко или става голямо.И тогава нацепения батка взима друго малко дупе.Първото ,особено ако няма деца го изритва,за да дойде новото.Пък какво правиш стара и неспособна за нищо--те това е друга тема.Последно една видна кифла -Венетка се обезобразила тотално от желание да не я изритат от джипа.ЖЕната е прецакана винаги и отвсякъде.Батка.

Не съди по Венетка, джипа и батката за риалитито! Те не предствляват представителна извадка, а статистическа грешка...

Никаква изненада ;) Като цяло жените са по-прецакани от природата във всяко отношение...

Дай им на жените да се оплакват! Прецакани сте били - бабината ви! Нямам предвид тези, дето наистина работят почти наравно с мъжете, освен че се грижат за децата, а точно еманципатките, дето искат да пият наравно с мъжете, ама да не носят тубите с вода в офиса, да нямат проблеми с ерекцията и по възможност мъжете им да раждат. Луда работа!

Съчувствам ти, че ти се е налагало да се сблъскваш с такива жени. Просто средата ти е такава. Но там, където се събирате, мъжете са също толкова свестни. Да, намек е :)