Минимализъм в детската стая - що е то и има ли почва у нас?

Съветите на Fab Mama, с които да овладеем хаоса в крепостта на най-малките

Обратно в новината

Коментари - Минимализъм в детската стая - що е то и има ли почва у нас? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, има училища в България (не висши), в които се преподава история на изкуствата, и на учителя името му е споменато правилно. Отново, като не ви е интересно и ви е неприятна рубриката, не четете статиите! Никой не ви насилва... и вместо само да плюете, ходете си намерете нещо по-смислено, с което да се занимавате...

тия стаи са много скъпи.......... само боготаш може да си ги позволи.

Според мен доста по важно е да обясните на детето си ЗАЩО не трябва да пие, пуши и да яде боклуците, които Вие ядете, отколкото постоянно да чисти и подрежда стаята си, или да я превърне в стерилна лаборатория като на снимките към статията.

Стаите са грозни. И не защото са минималистични, а просто защото са грозни.

Това е само гледна точка на автора на статията. Само не разбирам защо трябва да налага това виждане? При мен, както и при всеки е различно. Моят син си подрежда стаята от две годишен. Въпрос на възпитание и подход. И не е вярно, че две годишните не разбират, по скоро обясненията на възрастните не стават....

Чуди се как да се направи на интересна. Ако стаята на децата й е минималистична, то е защото са три в една стая. Което пък не кореспондира на претенциите и за щастливо омъжена за богаташ жена. Очевидно се готви да се прехвърли на друг... клон. Докато се държи за сегашния... клон. Или клоун. Друго обяснение да даваш пари, за да ти обясняват всеки ден колко не ставаш не виждам.

Страхотна статия. Много ми хареса. Като информация ми е познато, аз самата си падам по този стил и се стремя към него. Трудно е но не възможно. Аз си възпитавам децата с личен пример да прибират, така че всичко е възможно. Но да не забравяме, финансовия фактор ако е малък не е лесно но винаги може да се измисли нещо, което спомага за нашето и детското въображение. Сега се сещам, вместо да купувам детска палатка за игра и после да се чудя къде да я прибирам, правим с децата палатка от столове и одеало. Така и те развиват въображението си.

Всекм родител с реално дете е наясно колко е невъзможно детската стая да има този аптечно-стерилен вид. Това е нечия дизайнерска полюция, а не действително обитавано жилище. Рубриката откровено дразни - нулева информационна стойрост и кухи мисли на жена, предимно известна с любовниците и еротичните си снимки.

Една трета от "снимките" са компютърни визуализации.

Същото си мисля и аз, но едва ли ще успея да го напиша по-добре. Статията наистина е абсолютна глупост, пълна с евтини клишета. Такива снимки, които не са от реални детски стаи, а подредени кюшета като в МОЛ, нямат никаква практическа стойност.

Много по-хубаво от мен го написахте: "Кюшета в МОЛ". Точно това е определението Никой баща не би допуснал на децата ни да им е неудобно, за да си правим с майка им фешън снимки.

Поради що даваш съвети, които никой не ти е искал? "...Затова колкото по-малко играчки има един малчуган, толкова по-приключенски идеи за забавление ще му хрумват..." Например да запали къщата или да си направи басейн в хола?

Тя детската стая да не Ви е вечерна рокля, бе госпожа. Та да си я моделирате според модните тенденции. Важното е да е безопасна, чиста, удобна и на детето да му харесва. А не на Вас и приятелките Ви. Все пак това си е неговата стая.

Минимализъм в детската стая = легло + смартфон

Както казва Мечо Пух "Колкото повече - толкова повече". И тия черни облаци дето му валят на детето на главата... "...тъй като съм внимавала в час по история на изкуствата" - тоя час съм го изтървал. Това в училище не се учи, а ако си го учила в университет не е било час, а лекция. Нали? И дотук бяхме с версията, че ти си автор на статийката.

Толкова е внимавала в часа, че чак е забравила (и съответно сбъркала) името на преподавателя ...

А не е ли най-добре да се разпъне една палатка пред блока/къщата и децата да живеят там? Така присъствието им в основното жилище ще е най-минималистично и свободната стая ще може да се ползва от фаб-мамата за нейните си хобита и забавления.

Алоууууу! В тези стаи и възрастен ще изперка. Половината приличат на аптеки, другата половина на лекарски кабинети. Единствено на Сашко, пардон, Аlexander, стаята е хубава. Най-хубавите детски стаи се получават, когато детето участва в процеса и си казва какво му харесва и какво не. В рамките на разумното и безопасното, разбира се.

Можете ли да ме информирате за страници, където мога да продадам стари дрешки? Мерси предварително!

Снимките са копирани от некоя мебелна къща за малко реклама, а съчиненията са добавени вторично от некое тъпо мамче, а може и да не е мамче, щото си личи сакатата мисла. Некой/некоя е зела хонорарчето, а ние духаме мебелната супа. Секи сърч в Пинтерест ше даде по-добри резултати и съвети. Безкрайна некадърност, ти си в изобилие в дирника, то си требе талант, да намериш най-тъпите служители на света, че и да ги задържиш да произвеждат подобна тъпня.

минимализмът по принцип е скъпо удоволствие...

всичко в бяло, какъв е тоя расизъм, докога ще ни набивате бялото в главите, дайте нещо кофяво, черно, повече разнообразие, мултикулти!

Абе, мамче!Кат си толкова оправна и завладяна от минимализма що ги народи 3 деца, да беше опитала да родиш половин!И то трябваше долната половина, че да сменяш само един памперс.Иначе, устичката издава звуци и вдига шум, очичките виждат и искат, ръчичките разхвърлят...Едно дупе ти стига! Който има проблеми с пространството и иска що годе наредена детска стая ползва височината на стените.Има си легла на етажи, поставят се достатъчно шкафчета и етажерки.Еднотипните играчки могат частично да се приберат в шкафа, след някоя седмица се вадят, а на тяхно място се прибират поомръзналите, за да е интересно на детето и да не му омръзва всичко набързо.

На третото дете мамата открила топлата вода. Ми ако не ти се настъпват играчки, вземи да ги прибираш...

мойте съболезнования.... така се появяват родителите тирани. познавам няколко подобни... нося на детето някаква играчка, за която знам че мечтае... давам му я и виждам как в очите му започват да се събират сълзи, то я зима и директно при мама да пита дали може да я вземе! и когато получи отказ - направо ми се къса сърцето като го гледам как ми я връща... фаб мама - по добре дай децата си за осиновяване. след 20 години те ще ти го върнат с лихвите, ако не си ги пуснала на свобода. след още десетина години няма да им пука дали си жива или не... така че от 3 деца - ни едно няма да остане, да ти затвори очите когато дойде времето. интересно - кога ще напишеш статия, колко полезно е да водим децата на психолог? защото рано или късно ще има бунтове срещу тиранията... и незнам кой вариянт е по добър - когато хлапетата се опитат и бъдат премазани от комбинацията психолог+мама, или когато ги удари хормона и думата контрол няма да съществува... поне ги научи, че наркотиците не са решение, за да няма после...

Тези, които живеят в апартаменти около 60 кв. м. никога няма да имат този проблем!

Copy -> Paste и много снимки за разглеждане. Голяма статия сте написали....

Божкее , какъв празник! Fab Mama излязла в събота, вместо в понеделник! Ох, как цял уикенд има да чета, да чета ...

Газ към минимализма, за да може после някой доброжелателен съсед да алармира ДАЗД или социалните, че отглеждате рожбата при нечовешки условия и да ви я отнемат.

"в час по история на изкуствата"... това навява мисълта че тази статия е скалъпена по източници които са далеч от България, което обяснява защо на моменти звучи смешно;)