Mлечните продукти могат да бъдат приятел, а не враг на сърцето
Това наблюдение продължава повече от 16 години
Обратно в новинатаКоментари - Mлечните продукти могат да бъдат приятел, а не враг на сърцето | Лайф.dir.bg
Коментари
Проблемът с млечните продукти е и заради преработката на млякото. Когато млякото се пастьоризира то губи основните си полезни качества. Химическите съединения се променят, губят се ензими, полезните бактерии намалят. Затова сирене и кашкавал трябва да са от мляко не загрято на над 43 градуса Целзий. А , за да не е опасно зреят в безкислородна среда поне 3 месеца сирене и 6 месеца кашкавал. Сурово мляко се пие ако е строго следено да е чисто и да не е започнала ферментация - тоест още след доене да е на не повече от 5 градуса Целзий. Следващ момент е здравето на самите животни. И да не са тъпкани с хормони и антибиотици. Да са на естествена паша. А не на затворено отглеждане. Сега , днес в България носените ферми са всъщност най- зле. Животните нямат паша, ядат на естествена храна, млякото винаги се пастьоризира...
Ако човек не употребява млечни продукти, а казват, че и месните са вредни, какво ще яде - само чушки и домати ли.
Дори най-чистите и органичните да на света при възможност ги избягвайте.