За пръв път българска песен оглави ”Топ 100”

За първи път официалният "Топ 100" на България се оглавява от българска творба - "Дим да ме няма" на Графа и Бобо с участието на Печенката. Това сочи официалната "Топ 100" еърплей класация на България за 2012 г.

Обратно в новината

Коментари - За пръв път българска песен оглави ”Топ 100” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Песента си беше точно хит в България, така че напълно заслужено е на първо място в класацията на България. Цяло лято се въртеше. Даже децата я знаеха наизуст и много и се радваха. В крайна сметка точно това означава хит, масово да се слуша и знае. В този случай реално и обективно е на първо място.

Абсолютно заслужено!Цялото Лято 2012г.,това парче се слушаше и припяваше навсякъде!Браво на авторите,на изпълнителите,на аранжимента и текста!Страхотно.Искам още готини български парчета.Няма да им се даваме на британците!

Няма британци- пее се на английски:)Да пееш на английски и да си британец са две различни неща. Мишел Тело е бразилец,Фло Райда е американец,Смайли е румънец... Иначе си много готин- не трябва да се даваме на никого. Просто трябва да започнем да пишем хубави текстове и да правим стойностна музика- не еднодневки.

С две песни за три години се става милионер, никак другояче. Същевременно по ъглите на улиците свирят за стотинки бъдещи магистри-музиканти, защото не могат да си платят семестъра. Та такива ми ти работи, но на кой ли му пука?! Затова, гепи каквото може, разпродай и дим да те няма.

Това е защото чалгата е изключена от класацията :-). Но, без майтап, по-скоро тъжно, че от 100 песни едвам една се е прокраднала едва сега.

Аууу, какъв успех! Аууу, колко сме глобални! Аууу, демокрацията победи нацяло в БГ! От Отворено общество разрешиха след 20 години българите да харесат българска песен (е вярно с полу-американски циганин вътре). Абе 'сичко ще се оправи бе! Демокрация, фешън, педерасти, пусита, цигани, негра, дрога, кефф ! Почти като в Индиански резерват в Северна Америка

само да кажа, че Графа е автор на музиката, текста и аранжимента. и стига се ля злоба - хора вижте се. сигурно фекалии да вкарат от америка, ще кажете, че са по-добри от българските. Дайте им шанс на хората, имат желание, трябва и подкрепа! нали сме българи

Има много хубава българска музика и великолепни вокалисти. Нарича се класика. Класика в българската поп,рок,фолклорна музика и т.н. Та класиката е дълготрайна.

Вярно е Коко,че по радиостанцитесе пуска само американска музика,да,ама аз освен български и руски,който навремето го учихме по задължение,друг език незнам-не съм полиглот.В България има само едно БГ-радио и то си е само за Софийска територия. Какво има данехаресват Владимир Ампов-Графа?Това момче със собствени сили и с много труд,излезе от"сянката"на своите рндители и се доказа,като име в българската поп-музика.Защо същото неможе да се каже заЛора Караджова? Та тя неможе да пее, но нали е дъщеря на солистана "Сигнал"и така се разчу иметой в българската поп-музика.А теззи,които обиждат Графа, да си слушат долнопробната чалгаджийска музика,която,ако имах власт,бих я забранила със закон.

Вярно е Коко,че по радиостанцитесе пуска само американска музика,да,ама аз освен български и руски,който навремето го учихме по задължение,друг език незнам-не съм полиглот.В България има само едно БГ-радио и то си е само за Софийска територия. Какво има данехаресват Владимир Ампов-Графа?Това момче със собствени сили и с много труд,излезе от"сянката"на своите рндители и се доказа,като име в българската поп-музика.Защо същото неможе да се каже заЛора Караджова? Та тя неможе да пее, но нали е дъщеря на солистана "Сигнал"и така се разчу иметой в българската поп-музика.А теззи,които обиждат Графа, да си слушат долнопробната чалгаджийска музика,която,ако имах власт,бих я забранила със закон.

Бабо Руме, не е необходимо да си полиглот за да разбираш музиката. Като начало можеш да си доучиш българския език- имаш пропуски в правописа. Има много стойностна музика във всеки стил, както и много чалга във всеки от тях- независимо дали е българска или не. Въпросът е да можеш да различаваш стойностното от чалгата. Ако можеш да се докоснеш до стойностната музика- тя самата ще те накара да си преведеш текстовете. Сега има възможност за това и без да си учил английски език. А има много хубави текстове- не боза ,има вокалисти с невероятни гласове,има музиканти ,които владеят музиката до съвършенство и са виртуози.

Ей, много тъпаци има! Злобни комплексари! Графът е супер! Бих бил доволен децата ми на него да подражават.

Не може да слагаш пълен член на Графа изотзад, защото той не е граф.

за пръв път песните са толкова лоши, че дори гафа може да се качи отгоре... в българска класация :)

Хей граф ли си,принц ли си виж как пеят хората по света и хвани си зарови главата в пясъка.Толкова нещастие не знам в певците или в авторите на текстове или музика,но с напредване на годините ставаме все по нещастни в това отношение - песни.

понеже вкараха мулат, бийтбокс, реге стайл и затова ги забелязаха и ги толерират! ако вкарат и азиатски стил т.е. няк'ва азиатка и пак ще пробият понеже от 3 десетилетия се толерират черни, жълти и к'ви ли не, ама не и бели хора! така че смело напред с реге стайл, растафа прически,маги-барабанги и тем подобни лайна и ще ви забелязват навсякъде:) ще пробивате напред, а ние белите ще сме робите и то нещата се въртели, обръщали и е явно ред да го духат белите сега:) мдам:) щом трябва ще го духаме:) ето един азиатец направи супер тъпа песен с краден бийт от бели хора денс стайл измислен от белите и понеже азиатците са милиарди(над 2млрд с темп да са малко над 3млрд), то песента му е 1 в ютуб и къде ли не:) няма как да е друго яче от толкова мно' жълтурковци с дръпнати оченца по света:) ще се появи скоро и друг азиатец с неква оръфана песен и той ще е най-гледан понеже те азиатците са си любопитни свраки по подразбиране и гледат и щракат с камери де що видят и лайкват и изобщо не се надявайте бели хора занапред да са титуляри...очаквайте жълтата и черната раси! вие станахте РОБИ! 'щото нещата се завъртали хахахахаххахахахах не че съм расист, но съм бял и ме е еня:) няма как да не си пазя гъза, а то от музиката, технологиите и др. да не изброявам се почва бре хорца:) след няколко десетилетия ще сме злетаците на тая планета и ще доминират жълти и черни:) не че не са хора, ама аз съм БЯЛ! разбирате ли? аз съм бял! просто не съм друг:) 'що да не се тревожа,а? не може ли?а? ще си кажете, че не му е тук мястото да го пиша всичко това:) точно тук му е мястото!

Не стига че си расист, ами си и изключително прост и ограничен човечец. Ако има с какво да те забележат няма никакво значение дали си бял, жълт или черен. ПАк ще станеш звезда и известен, ама такива мижитурки като теб искат да са на предна линия само защото са се родили с определен, богоизбран БЯЛ цвят на кожата, а всички останали да са ти слуги. Нещастник си човече, пак го казвам. Забелязал съм, че на такива ограничени люде като теб все някой друг им виновен - или политиците или циганите или жълтите и т.н.

Човекът е абсолютно прав. Пасисти сте всички вие, които непрекъснато дискриминирате българите и (най-вече) по тъпанарщина и криво разбран глобализъм набихте в главите на децата, че само негри, турци и цигани могат достатъчно добре да се чепят наляво-надясно иначе парчето е кофти (поне гей трябва да има).

графона е доста бездарно-романтично нескопосан песните са му или мрънкащо недоклатени или подръчно скалъпени!!! добре , че хвана двама творци та го извлякоха в първата стотачка.... че още да е господин мяу-мял,,, успех на всички които ще подлъгва голенмия скрипец...ъъъ..ъъ... глупец... ъъъ не бе,,, тФурец,,,, :))) усмиФки!!!!

графа или по-точно шопа- велик е, само дето не може да пее или композира...правилно го сереш

Песента е яка, но графа е доста бездарен, добре че е направил дует с някой, иначе лигавите му песнички с еднотипно звучене едва ли някога щяха да стигнат до 1-во място.

А така ,лека полека и дано се роди нещо от непреходните ,като "Бургаски вечери", "Белия кораб","Може би...",да може би е време да има хубава Българска музика,браво на изпълнителите.

Браво и от мен , песента си е яка : ) Аре стига с тия малоумни усарски тъпни . Писна ми от тях .Успех , Графче . Много късмет и на Оги 23 , кефят ме : )

Дивна е супер

ама верно сме мрънкалници мрънкаме срещу чалгата, а когато наша песен е отличена, пак мрънкате Браво на Графа!

Приятелю, ние не мрънкаме просто срещу чалгата, а срещу простотията, бездарността и кича. Срещу псевдокултурата. Няма значение какво е нейното проявление. Това чалгарите не могат да го разберат, но и не само те.

с 2 думи - Графа е чалгар!

Доста глуповата песничка. 1-2 пъти да я чуеш, после омръзва. И все пак браво за успеха!

Браво на Графа-нека има само български песни,живеем в българия-Къде във други държави сте слушали на техните радиа и телевизии българска реч?......

България се пише винаги с главна буквичка.

Графа с "Дим да ме няма", а подгласникът му с "Ай, селчо, бегай"... Има някаква логика.

От щрауси непукисти и мрънкачи, какво може да очаква човек :-)

Радиостанциите в България дънят предимно американска музика. Сякаш сме 51-я щат. В други държави хората си харесват и слушат много местна музика, на родния им език.

бе кво ви бъркат тея американци толкова бе първо правят качествените неща в музиката заедно с британците и е нормално второ - нали си има чалга станции ми слушайте си "българска" музика

Ха, качествените неща са доста спорно нещо. По-скоро въпрос на реклама. Като ти пуснат Мадона 100 пъти ще я харесаш, къде ще идеш. просто си закърмен с англоезичната, затова ти харесва.

Песен

Браво за Богомил! Той ми беше фаворита от X Factor!

Браво Графче !

през цялото време се чудя-кой я харесва тази тъпа песен?!проглушиха ни ушите цяло лято с нея.ужас!!!

В тв ефир не съм видял нито една песен, може би става дума за кабеларки.