Музика за мозайка

„Open Buzludzha Fest” събира ценители на наследството, които да помогнат за опазването на монумента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре че взривиха мавзолея на Георги Димитров, че днес поклонниците на Русия, комуноидите съветофили от БСП и него щяха да реставрират

Тази сграда е неспасяема. Бетона е изяден от времето от толкова години без покрив. Тези мозайки трябва да се свалят демонтират и да се реставриват в някой друг музей а тази сграда да се събаря и ако я искат да се построи наново копие - това което е горе на бузлуджа няма как да се възстанови много е зле положението.

Каква музика, бре ...? Такова кърско е.ане ще падне из палатките, ... като на комсомолски "семинар" едно време ... само дето няма да ги има безкрайните маси с кюфтетата, платени с народните пари оттогава. Сега ще трябва да си носят суха храница ...

Всяка постройка, която все още носи идиелогически заряд и бива използвана с политически цели, трябва да бъде взривена !

Рок звездите на феста - Маркс, Ленин, Гошо Димѝтров! Фенките ще късат сутиените май! Добре, че са американците да пазят наследството на блудницата столетница в България, защото нейните наследници са свикнали само да слушкат и да папкат...

По "логиката" на някои превъзбудени сънародници, англичаните трябваше да са бутнали Тауър, французите Бастилията, гърците Бялата Кула , ... и така докато камък върху камък не остане.... Паметникът е нещо интересно и нетрадиционно, а отдавна няма идеологическо влияние. Допуснахме разрухата: дали Бузлуджа, дали Кремиковци, дали комплексът Червено Знаме или стадион Септември, ... Онази държава беше Българска държава както и сегашната, не може да се държим като нашественици варвари и само да грабим и рушим.

Нямам нищо против да бутнем Партийния дом и всичко, което напомня за най-черния период в историята на моите предци.

Не че не съм съгласен, но едно уточнение най - черният период е сега.

Защо продължават да ни я тикат в очите тая гротеска съборетина. Нито има култура в нея, нито е лицеприятна. Опасна е трябва най-накрая да се събори.

"културно наследство" хаха :) На болшевишката култура обаче, не на общобългарската. Някои хора не искаме да имаме нищо общо с НРБ и нейните символи от сорта на Лили Иванова.

Навремето измъкваха от нас, тогава деца стотинките за закуска, че да си строят чинията! Ама ние не сме забравили! Да си я ремонтират с техни пари, да се качват на нея и да ходят до Луната!

А на нас от заплатите!-Всъщност това може да стане музей на комунистическата, простотия.Народа гладен а те, строят чиния на върхът на балкана.

Ох милото дете, баничка и боза струваха 22 стотинки, милинка 18 стотинки. Колко са ти взели, че не си пораснал?

Около 2% от тогавашнияТ БВП.

Продаваха ЗАДЪЛЖИТЕЛНО марки от по 1лв., по няколко, даже и на учениците в долния курс ... Ще откажеш, ама ...

Е нали американците дадоха стотици хиляди долара за въстановяването на Бузлужда? Защо още покрива не е ремонтиран, какви мозайки ще реставрират, като отгоре тече като река?

"Open Buzludzha Fest", абе защо не на бългаски? Хем бългаският бил официален език в ЕС , хем използват еик извън ЕС.

Слава на Оня горе, че седераси и костовисти не го гръмнаха ма май американците не им дадоха, че поколенията да се радват!?

Глупавите мислят за развушение и унищожение, умния се възползва от миналото да го използва за печалба в доста по-дъгъл период. Тези които искат само да разрушават.... прегледайте, имате някакви проблеми, ментални, а може би и и други. Бедни духовно, бедни и парично... ще си останете такива с това мислене

От комунистически туризъм ли ще печелите? Да бяхте оставили мумията на Гошо Тарабата (Герге Мастиката, Радомирския герой), да ме кланят сектантите.

Дебил комунярски, кой изпотроши, ограби и продаде толкова много неща? Народа ли?

Гнусни червени боклуци, фрашкани са с пари, а искат от хората. Господ да ги убие!

Да оправят покрива да възстановят мозайките - да има ограда да не влиза всеки

трябваше да започнат с покрива

Всички комунистически паметници трябва да бъдат унищожени!

Този специално е някаква историческа ценност, каквато беше и мавзолеят. Но паметника на съветските поробители трябва да се махне.

циклон

Тебе акъла ти е поробен май

Не е моят. На твоят със сигурност е такъв. Еничарин.

Това кога ще го взривяваме ? Или туй ще е космическиот кораб на чалгопитеците ?

Първо тебе

Осрахме всичко и сега ще го поправяне. Тъп народ. Можеше да стане световно известен музей на комунизма. Уникални сме в тъпотата.

+++ Паметника е УНИКАЛЕН! Мястото е УНИКАЛНО! Историята си не можем да променим с рушене!

Абсолютно. Чисто архитектурно мен винаги ме е впечатлявал, от гледна точка на дизайн, замисъл и изпълнение. Дреме ми, че бил направен за да възпява някакавки си комунисти. Преди 4 години бях посетил бункера Орлово гнездо на Хитлер в Германия. Цена 28 евро, опашка като на лифта на Банско. Нека сами си направим сметка, кой колко е еволюирал в мисленето си. Ние да си признаем сме си еднакво нехайни и немърливи към всичките ни забележителности и интересни придорни места в България. Едни Рилски езера само прост пример или Алеко- каква жалка гледка, така че да се караме и за това е меко казано смешно.

Не искам страната ми да е известна с музей на комунизма.