Коментари - Нападенията на мечки над хора в Япония са рекордно високи заради липсата на храна | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моя съсед бай Курти, от Куртово Койнаре, лани еба стръвтица в гората и тя още му носи мед.

Ето, че мечките не само в Бг слизат по селищата. Горките търсят храна. Защо не се взимат мерки, и да им се слагат в планините храна за да не слизат към села и градове.

Автор на японската статия: Ямиготури Угазаки

Кесагаке

Мечките не слизат при хората, а хората строят ли и презастрояват всичко, което може да бъде застроено. Специално Японците не се и съмнявам, че го правят.

Всъщност, резерватите и дивите територии в Япония са повече, отколкото предполагаш. Иначе, би им било по-лесно да постъпят като швабата и да избият абсолютно всички мечки ! Нали знаеш, че швабата изтребва всичко до крак, иначе квичи за екология. Преди време една мечка от Франция се беше объркала да влезе на територията на швабата и беше мигновенно убита !

Скоро гледах една таблица, къде в Европа, колко мечки има. Русия с 120000 и Турция с 3000 са начело, но реално техните мечки не са в Европа. В Скандинавия и Румъния има много. В Германия, Австрия и Швейцария няма нито една. В Алпите няма мечки - изумен съм!

Ами да, Швеция пък изби до крак вълците си....

Предполагам местообитанията на мечките са стеснени от човешката дейност. Единият вариант е да се намали популацията. В тоя суров живот трябват печени хора.

Да се намали. На хората.