Нарушаването на съня може да затрудни борбата на организма с инфекциите

Един от факторите, които е възможно да повлияе на качествената среднощна почивка е глобалното затопляне

Обратно в новината

Коментари - Нарушаването на съня може да затрудни борбата на организма с инфекциите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е следващата нобелова награда за медицина! Преди време беше излязло друго гениално изследване, че една чаша прясно мляко дневно се отразява добре на здравето. Как да не вярваш на такива гении? Нали пак ще ни подготвят здравословните коктейли за боцкане като дойде следващия бацил. Който е боцкан пак ще го боцкат. Някои вече са запретнали ръкава ...

Всичко това е добре известно. Зимата се отделя по-голямо количество мелатонин – спи се по-лесно. В жегите се спи по-трудно. Всеки, дето е живял поне няколко години в променлив климат, е наясно с тия неща.

Нарушаването на съня е следствие на хронично възпаление в тялото. Поради режима на хранне и боклуците, които ядем. Който иска да спи добре, не бива да се храни след като навън се стъмни. Има пряка връзка между мелатонина и инсулина. Мелатонина води до забавяне възприемането на глюкозата от късното хранене, която просто остава да циркулира в кръвта. А това е енергия за мозъка ни.

Прочетох коментара не единицата и твоят. Атлет съм и се храня АБСОЛЮТНО здравословно. След прекарания ""ковид"" + ваксинация и буустери страдам от хронично безсъние и се чуствам тотално сринат.

За последствията от ковид не мога много да говоря. Последно, когато се интересувах, четох някакви изследвания, че протеинът, произвеждан от клетките ни следствие на ваксините, отварял вратичката на много други заболявания. Нещо чудно да се окаже и вярно. Гледам, редовно се публикуват новини за загинали при "инцидент" колоездачи. Дали не са се пребили, просто защото сърцето им има проблеми… Което е друго следствие от тези "ваксини". Гледам, че и тук се трият коментари.

Колеги лекари от цял свят споделят, че след вълната от Ковид + последвалите масови имунизации за тези, които не могат да се заразят по естествен път се наблюдава бум на неврологичните заболявания и в частност на тези, които засягат рецепторите отговорни за различните фази на съня. Разбира се, че липсата на сън влияе върху имунната система и най-вече върху сърдечната дейност. От там и двойното, дори тройно увеличение на смъртните случаи от сърдечни проблеми или по-просто казано, инфаркти. Дори при съвсем млади и напълно здрави до този момент пациенти. Моля всеки, който е имал проблеми със съня, които не са съществували преди т.нар. Ковид или ваксинация да сподели тук, с цел да видим модела на разпространение.

Кои са тия, които не могат да се заразят по естествен път? Нова имунология изобретихте нещо...

Как не ви досрамя да публикувате тази тъпня, ама имайте малко критично мислене бе дир.

Въртим - сучем, все глобалното затопляне ни мо̀ри. Чудно ми, някой експерт може ли да врътне едно бързо проучване как се отразява на организма ако го психират денонощно по всякакви медии как яко ще се мре, в същото време му затворят парковете и блокират пътищата към планините. Това дали би затруднило борбата на организма с инфекциите се чудя?

Да повторя, защото дирци обичат да трият. Не е нужно да си експерт. При стрес се отделят адреналин и норадреналин в кръвта, повишава се кръвната захар, защото се предполага, че трябва да се спасяваме с бягство от опасността или де сражаваме за живота си. Еволюционен отговор на тялото на стреса. Тялото няма проблем да се справи с всичко това. Обаче когато си хронично стресиран, това вече се превръща в проблем. В един момент се стига дори до състояние, в което този хроничен стрес се отразява дори на клетъчно ниво. Получава се нещо като общо възпаление на цялото тяло, което обаче ние не можем да усетим. Докато след време не доведе до здравословен проблем.