Коментари - Най-важните прегледи и изследвания през бременността | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фетална ехокардиография задължително!!!И ако се установи нерешим проблем, нека жената по - лесно и бързо има възможност да прекъсне бременността. То не са комисии, то не е мотаене, то не е чудо, че напоследък чувам от потърпевши, че лекарите се апитват да склонят пациентката да задържи бременността да има върху кое бебе да се упражняват за сърдечни операции впоследствие.

Защо само хромозомни (Даун, Патау, Търнър), защо не и генетични?! Поне муковисцидоза, нека и нея включат големите университетски АГ болници безплатно, както от няколко години безплатно между 11-14 г. с. изследват тризомиите.

"След осмия месец на бременността консултациите са два пъти месечно, а в деветия - всяка седмица" В Западна Европа не е така! От КЪВ зор толкова често!???

Записът на тонове си е всяка седмица в деветия, това е основното при прегледите тогава.

Бях бременна на 44, имала съм ОБЩО 4-5 прегледои и изследване за глюкоза. Така, ме това "така е" го уточни до кои географски ширини...и не значи, че тока ТРЯБВА. НА ДРУГИ ширини се справат прекрасно и по друг начин!

Това покрива здравната каса - по един всеки месец, последните месеци по два.

Много ми е интересно, тази информация на какво е базирана - клинични проучвания, препоръки на Дружество по Акушерство и Гинекология, утвърдени стандарти?

На блогърката Наталия Тодорова, която списвала блога Дъ Литл Шеф