Не е само Димитър Маринов: Българите, които държаха "Оскар" в ръцете си

Георги Боршуков е отличен цели два пъти, Владимир Койлазов е награден за цялостен принос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само трябва да се гордеем и да ценим и уважаваме хора като тях, а не мутри и престъпници. И хора като тях трябва и да избираме на високи позиции и в политиката, за да се променят нещата. Защото повечето злини си ги правим сами с простотията ни и наивността като вярваме на престъпници и популисти.

Как точно се гордеете с хора избягали от Територията ви? Постигнали всичко извън нея.

Много сме силни когато искаме да омаловажим труда и заслугите на някой, големи вълнения държал ли е и защо оскара. Ама бг знаменцето беше там нали, и аз вчера бях с мартеница на палтото си в Чикаго и няколко души дори в магазина ме питаха, т.е. се забеляза. А все някой от милионите гледащи оскарите го е свързал с БГ нали, а не е застанал анонимно само с името си.И това след всички случки в БГ, затвора и после при "демокрацията".Ама аз като казвам че бягне му е майката те флагчета вадят. Плюйте и бягайте, това което е останало в БГ са просто хора с такава омраза към нас "избягалите" че просто се прекръстете че сте имали шанса да се махнете и не се обръщайте.Там дори нямат представа какво са другите етноси - това да избуташ поляк, мексиканец, ирландец и кой ли не, които и грам нямат от твоите качества, какви лакти и удари са при тях, какъв национализъм е там, просто идея си нямат, абе минават като танк през тебе и никакви качества не го интересуват.

Откъде се разбира че тези са българи, или публиката да разбра, или в интервюта да са споделили.Аз разбрах само за Маринов бг произхода и точно по знаменцето на снимката понеже не бях чел статии, а само снимки.

Аз съм учила с Георги Боршуков. Българин е.

Поздравления! Пишете за такива хора всеки ден, много хора даже и не предполагат колко успели българи имаме във всяка една сфера. А децата трябва да се вдъхновяват от такива таланти!

Моята дъщеря имаше поне 2-3 деца в гимназията в сащ с бг имена - да речем георги георгиев и подобни т.е. 90% се предполага че са българи. Докато завърши те като че я избягваха, както и помежду си, и ако са се засичали са и говорели само на английски и никога не са питали откъде е и др подобни.Мисля че са се притеснявали от произхода си и не са искали да комуникират с други българи..Та дъщеря ми от какво точно да се вдъхновява?

Много добре, че развя БГ знамето,но това ако беше преди 10 лета нямаше да го направи,защото сега е разочарован от ФАЩ(ИМА статия по тоя въпрос). Много добре знае,че у БГ ще му обърнат внимание интервюта,статии и т.н.

Съществената разлика, е че Маринов е първият, който се качва на сцената на голямата церемония. Поздравления за останалите, но авторът на статията нека знае че това е все едно да сравняваш фурми с трюфели.

Зелената книга е филм с 5-6 актьора., като всекидруг хубав американски филм, като всяка театрална постановка. Оскара е за най-добър филм, така че нормално е актьорите да излезнат да го вземат. Всеки е дал нещо за филма. Иначе официално Оскара е за продуцентите, т.е. за счетоводителя на филма. Тъй като ще ме заедете със счетоводителя, само ви казвам, че той просто един начланик смяна, организатор. В бизнеса му викат офис менажер или секратрка.

Гледа ли го? 5-6 са само главните. Димитър Маринов е един от 30-те епизодични. Които не търчаха като изоглавени по сцената с чужд Оскар.

Да, така е. Ролята му не е голяма. НО мина по червения кили, нали? Качи се на сцената, нали? А Оскарът... ами пусни си пак връчването да видиш, какво се случи... Джулия Робъртс се въртеше като муха без глава и се чудеше на кого да тикне третия Оскар и да се изниже от сцената. Т.е. ама хич не е била подготвена, на кого е трябвала да връчва. Д. Маринов се оказва близо до нея и докато се опитва да и прошепне нещо, му натиква Оскара и бързо дамата с прекрасната усмивка се изниза. Съдба, човече... Подържа го на сцената, а ако си гледал после излизането от церемонията, ще видиш, че Оскарът е отишъл, у когото трябва и то докато Д. Маринов дава емоционално интервю, как са му се сбъднали мечтите в САЩ. Стига сте плюли човека...

Единия получил сертификат, ама виждаш ли и той държал Оскар. Дайте да видим снимки как го държат този Оскар. Ако не искате да сме буквални, да сме реални. Димитър Маринов е първия български Актьор държал Оскар на официалната гала вечер. Тези хора - инжинери, не са актьори. Мисля,че за инжинерите не е най-голямата награда Оскар. За тях има нобелови награди и др.

Държал чужд Оскар. Стотици хиляди актьори са държали чужд Оскар. Без да истеризират по този повод.

Гордея се с всички поотделно, да са живи и здрави и да имат все повече успехи!

Никой не оспорва успехите на българите на Оскарите, но САМО Димитър Маринов развя флагчето на България!!! Поклон!!!

Може и само да се е усмихнал или поклонил във филма, важното е че с флага показа от къде е. А онзи Явашев се правеше на французин и се именуване Кристо.

Чета, че когато са го гепили на младите години да бяга са го вкарали в ареста и са му натрошили всички пръсти на ръцете, за да не може да свири, защото е цигулар. И този човек вместо да плюе на България завинаги, той я обича.

Ама Георги Боршуков и Владимир Койлазов са направили за световното кино толкова, колкото Митко Маринов няма да може да направи за пет живота. Боршуков го познавам лично, едно време бяхме в една компания много преди "Матрицата" и т.н. От "Chaos Group", създателите на "V-Ray", ми е съсед и дружка едни от проджект-мениджърите в българския офис. България е малка страна. Не може изобщо се сравняват техните постижения, от които печели цялата киноиндустрия, с нахалството на Митко Маринов, който буквално "грабна" Оскара, без да е за него. Просто хората имат възпитание и не са нахални. И една забележка към редактора: "разработване на система за генериране на изображения, позволяващи хореографирано движение на камерата чрез реконструирани с компютърна графика "дакери". Не са дакери, а са тракери, които се разполагат на ключови места по тялото на жив човек и при неговото естествено анатомично движение максимално реалистично пресъздават естествените човешки движенията в анимирания модел. Грешката идва от една статия 2010 г., която сте прочела в един друг сайт. Другото: Ами разяснете каква е тази революционна технология на Боршуков. Тя е проста, като всичко гениално и се се състои в следното - около моделът се поставят примерно 34 камери в кръг. Всички те снимат скока на героя по едно и също време. Така после при пост-продукцията всяка една камера има запечатан кадър в края на първата секунда, когато човекът е във въздуха. И се монтира клип от кадър в края на първата секунда, но от различните ъгли на 34-те камери. Така се създава илюзията, че актьорът е замръзнал във въздуха, а зрителят го все едно обикаля около него, което беше много ефектно на времето. Не я патентоваха като хората и вече всеки може да ползва "чалъма". Тези с по-скромен бюджет просто карат участника в рап клипче да стои мирно и снимат 40-50 пъти по един кадър, като се въртят около него, докато не получат изображения от 360 градуса. Моля не сравнявайте един пишман пианист или цигулар, с хора, които наистина са променили целия бранш.

Всички изброени от статията са огромни таланти и са направили много за киното, НО това не е причина да омаловажавате успеха на Димитър Маринов. Ако това ставаше с нахалство всяка година щяха да раздават Оскари в промишлени количества. Човека си е талантлив и е попаднал в правилния екип, оценили са го и не виждам нищо нередно в този процес. А ако беше ''грабнал'' Оскара без да е за него не мислете ли, че щеше да се намеси охраната :)))) Още малко ще изкарате, че и всички снимки са монтаж.

И какъв е “успехът” на Димитър Маринов? Че случайно има епизодична роля в добър филм? Т.е. имал е късмет?

Наградата "Оскар" е за най-добър филм. Ако някой трябва да я "грабне" не е човекът с 2 минути роля, а или главният герой или режисьорът. Или продуцентът. Каква охрана, какави пет лева, това си е въпрос на възпитание и синхрон между екипа на филма.

не можем да минем без дългите напоителни обяснения на някой "спец" по ефектите. Разбира се, гарнирани с типичните високомерие и арогантност. Друг е въпросът, че тези "революционни" промени се ползват във филми, чиято публика има IQ колкото номера на обувките. И единствената полза от тях за повсеместно затъпяване. Моля, ходете да се гръмнете и не ни пробутвайте малоумните си критерий за сравнение!

да те пазят като малко детенце, да сме те направили на две стотинки, император Критерий!

Човекът ти обяснява просто, като за прости като теб, неща, които няма да научиш и две години да циклиш, а ти мрънкаш... Що е туй и къде го има по света? Дават ти нещо даром, ти пак се обясняваш? Калъф смотан.

Никой не разбра, че си автора на статията и се обиди, че ти намериха косури... Комплесарка.

По мое лично мнение всеки успял от така изброените българи - и Д.Маринов, Койлазов, Бошлуков заслужават уважение и поздравление за труда си, а какво им коства само те си знаят. Прави ми впечатление, че те спазват основното правило да вървят по своята писта на живота без да се афишират много и без да се натрапват в медийното пространство. Единствено лошо впечатление и не ми беше приятен е онзи художнок Ушев, който ни продъни ушите с това, че е номиниран, който ни се натрапваше с прекалено много реклами за безинтересната си, но иначе политкоректна творба си по мое мнениеи и жалко че похарчи толкова много пари да се саморекламира - а накрая нищо, остана си само номиниран и накрая надуто и обиден каза , че едва ли не е бил несправедливо пренебрегнат.

ЕДНО време Камелия Тодорова, се представяше за германка

Явно другите ,,,българи ,, ги е срам ,че са българи затова не са развали флаг

Гледах филма"Зелена Книга" днес.Митко верно е ГОЛЯМ артист,щом за тази роля от 2 минути в кадър, успя да накара цяла България да говори за него.Представете си ако тоя верно вземе Оскар,какво ще стане.

Той накара цяла България да говори за него, защото си присвои чужд Оскар. А с него или без, филмът нямаше да усети разликата.

Щеше да се усети разлика, всеки е допринесъл със своето участие, вика му се екипна работа. Ако бяха всеки сам за себе си - нищо нямаше да се получи. Докато с или без вашия коментар разлика няма. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Голяма злоба, не ви ли е срам! За какво злобеете? Имало и други българи...еми има и то много. Човекът показа, даже натърти, че е българин и вече го нападнахте: ама защо, ама как...имало и други. Да, ама сега е той и се гордеем, че е освободен, без комплекси. Може би сега е друго времето или комуникациите са по-напреднали и новините де разпространяват по-свободно, както и да е. Но този българин де гордее, че е такъв и ние се гордеем с него, че го показа.

Това е могло да стане само и единствено след като са избягали навреме от комунистическия рай в България.

Койлазов все още и винаги е бил в София. Аман от разбирачи.

Нашенецът със знаменцето взе оскара като актъор. Това се случва за пръв път из нашите земи. Иначе, за слугинска работа, ми, те, и боровинки берат в Англия и стари баби гледат. Сравнението горе със слугите взели нещо, е все едно да сравняваш Пол Макартни, който е също член на група, с тонрежисьорите му или с чистачката, която му мете студиото.

Не е взел Оскар,а филма получи Оскар - тоест създателите на филма. Във филма Димитър Маринов играе горния клон на второто дърво

Само първото ти изречение ти е адекватно, но останалото е пълна глупост. Слугинска работа може да наречеш коментара ти. Пробвай да създадеш нова технология, да останеш в историята с това и да участваш в най-касовите филми, пък после коментирай коя работа е слугинска. Или хората които се занимават с компютърна анимация, това е изключително сложен процес, в които се изисква не само художествен талант, но и отлично боравене с технологиите, както и новаторство. И чистачката може да е повече човек от всички злобни хора и да е успяла с това, че се е съхранила като човек. Така че преди да коментираш тези успели талантливи българи не е лошо да започнеш да уважаваш чуждия труд и това, че за теб процесът е непонятен е друг въпрос.

в тая категория Оскар-ът е САМО за продуцентите и до преди няколко години се качваха само те на сцена...нашенецът има право да е на сцената, толкова колкото и останалите 100-150 души направили филма..

Поздравления за всички българи, които се трудят всекидневно, гонят мечтите си и показват, че няма невъзможни неща! Такива статии могат само да ме радват, че имаме толкова признати таланти в кино индустрията. Бъдете горди с такива хора, бъдете горди със семействата си, бъдете горди със себе си!

Дир-а, КЪРТИТЕ бе! " и тем подобни."

Има много кадърни, умни и реализирани българи, нека да се сещаме по често за тях. Защо не пишат за такива хора всеки ден, а ни занимават с разни плеймейтки и златотърсачки с празен и консуматорски живот... Важно е какво човек ще остави след себе си, всички тези българи от статията могат да бъдат прекрасни примери, редом с всички отрудени и кадърни българи. Поздравления за успехите!

Kenn1111

Ми авторите на статията са пропуснали човек преди изброените-Любо Христов който има участие в доста филми и то сериозно участие взели Оскари.Това еднотоиначе и аз имах удоволствието дадържа Оскара за Мефисто и този за Полковник Редел в ръцете си просто познавах продуцента не че имах нещо общо с тези филми;-)

Няма да се учудя ако има и още българи, взели участие във филми, които са спечелили Оскар. А това е прекрасно от една страна и същевременно жалко, че не се говори и пише достатъчно за тях. Дано журналистите си отворят очите и започнат да пишат повече за такива таланти!

и все пак да напомним, че патриотът със знаменцето НЕ е получил Оскар, получили са продуцентите на филма

Димитър Маринов има sy]o диплома за участието си във филма получил Оскар. Ти лично какво си постигнал ?!

Нищо да хейтърства може :::))))

Ами постигнал съм много повече от Димитър Маринов. А Оскар има филма,не Димитър Маринов. Докато при посочените в статията хора ,Оскарите им са лични

не става дума за мен, а за него! да участвал е, но нито е бил номиниран той лично, нито е спечелил

Киното изсква екипна работа, в една подобна продукция всеки трябва да си е на мястото. От Глания актьор до последния статист, от сценариста през оператора, скриптъра и т.н. Ние българите тази екипна работа не я понасяме и разбираме. Затова и сме на тоя хал като нация. Наградата е за най-добър филм. Димитър Маринов си е точно на мястото в този филм. И да- повод за гордост е,защото още щом излезе филма, световната - подчертавам световната кинокритика го забеляза! Всеки един участник получава сертификат за тази награда. А статуетката е само за церемонията. Дори се плаща наем ако искаш да я държиш една година и да се фукаш с нея. Можеш и да си я откупиш, ако виждаш смисъл в това да платиш едни колосални суми.

стига глупости, дреме й на критиката за 3-то разряден актьор...дано някога вземем Оскар в голяма категория, но до тогава да не си веем измислените призвания...

Ти си треторазряден хейтър. Няма смисъл даже да се спори с теб!

Ето за такива вдъхновяващи българи трябва да се пише всеки ден. Това са добрите примери и доказателствата, че с труд, воля и постоянство винаги има начин!

За какво е това браво? Българите не са толкова глупав народ! Или са? Каква е тази прослава, отгледани от държавата, обучени в най-добрите училища, умни, хубави хора, отишли да робуват в света на измамата.

Владо Койлазов например работи в София. Хаос груп са позоционирани в София. И в крайна сметка всеки е свободен да се реализира където може. Когато в държавата ти не ти предлагат нищо ,какво да отидеш и да садиш картофи ли ? Доста тесногърдо изказване.

Браво на всички българи за това което са постигнали. Разликата е че Димитър Маринов показа, че е българин с един малък жест.

Браво на нашите талантливи българи!