17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уникален актьор. Уникален филм. Какво да кажа, няма вече такива филми.

Доброо сърце и още по - добра душа

Човека свири екстра, това е важното !!!

Анди беше гротеска във God Father!Защо не направи нищо смислено след тази незапомнена роля?Гледал със филма 59 пъти и него дори ми е трудно да си го спомня.абсолютно безличен!А сега има 100000 гледания на една друга гротеска примесена с чалга! А на внучето има само 10000…. Тука вече става тъжно,а не смешно….

Прав си, но само за гротеската. Има я и това си ти. Иначе ти свалям шапка за великите роли, които си изиграл!

Само на мен ли ми прави впечатление мизерията наоколо , като започнем от асвалта, градинката, селянина с БМВ-то и въобще цялата мизерия която ни заобикаля, на всичкото отгоре това е столица на държава в ЕС...мен лично ме е срам

Случайната среща е акцентът във видеото. Разхожда си се в София Анди Гарсия и от някъде в далечината чува мелодията от филма в който е играл като млад. Очите му се бяха насълзили накрая, но някои хора долу в коментарите други неща виждат. Какво да се прави - мироглед.

Хората кому е нужна тази злоба? Как спите изобщо вечер?! Зарадвайте се на това, което се е случило, усмихнете се и се разведрете. За мен това е повече от положителна случка и даже е мила. БЪдете хора преди всичко!

“Голямата история на Данго...”. Айде сега Г-га Аделина (“журналистката”), да се опита да напише и роман.

Мелодията е уникална заради елементарните но на място изсвирени тонове.Композиторът много добре е знаел какво прави.Но идва циганина,свири някаква чалга с безброй излишни типични за сватба в палатка ноти,и всички му се радват. Този избълва куп глупости.

глупости влез във нета и виж колко световно известни музиканти цигани има и колко българи? джипси Кингс например! циганите ако не друго са на ти със музиката малко повече от нас

ПРОСТ народ, СЛАБА Държава..... Кка не Ви е СРАМ.....

"Като ми каза кой е тоя човек и викам абе какво ме будалкаш бе, това е Бербатов" ;) това е в кръга на шегата разбира се.

Берба:)

Преди всичко искам да кажа, че съм меко казано потресен от коментарите. 1. Човекът е музикант, без значение циганин, българин и тн. 2. Колко от вас "граждани" са показали уважение пред уличен музикант изслушвайки изпълнението му? А колко от вас са бръкнали в джобчето си за да стимулират музикант? 3. Колко от вас обърнаха внимание на жеста който Гарсия направи с вдигането на диадемата от земята? Човекът е световна класа и не си знае парите, което обаче не му пречи да е Човек, за разлика от повечето от вас. Лесно е за комплексираният малък човек да плюе. За това не се изисква ни талант. Лека ви вечер

Няма значение етноса, но гледах клипа и не ми хареса изпълнението в стил маане. Те и куквците прецакаха доста хубави песни с чалга привкус.

Анди Гарсия поне е талантлив не само мачо като Джерард Бътъл или Силвестър Сталоун, които явно харасват да идват в България. А Гарсия , а в Недосегаемите беше и млад и красавец. Ал Пачино е най-добрия Кръстник, даже повече от Марлон Брандо, затова е нормално да покажат него. А рекламата - какво толкова! Тя и Херо Мустафа стана известна от фейсбук като Бойко Борисов я разходи с жипката по недовършената автомагистрала, но прегръдките му костваха поста

За тези, които не знаят - Анди Гарсия също е ром, но от Хавана, Куба. Бил е привлечен от циганските ритми, а не от мелодията на кръстникът. Иначе оригиналният "Кръстник" е Марлон Брандо и отчасти Ал Пачино.

Не е поет. Не го обичаме!

Е циганин?

Анди Гарсия не е ром, а син на кубински емигранти в САЩ. Марлон Брандо(баща) - Ал Пачино(син) - Анди Гарсия (племенник) са три поколения от фамилията Корлеоне, които последователно са поемали ролята на ''Кръстник'' в този мафиотски клан. Филмът е по еноименния роман на Марио Пузо. Трета част на филма се базира на действителни събития (корупцията във Ватикана), украсени с художествена измислица.

едноименния роман

Забравяте Де Ниро, който игра Вито Корлеоне (Андолини) като млад.

Странно. Но е спорно дали тя е по-велика от баща си или той от нея.

Ей почти само негативни коментари . Няма значение ром ли е , не е ли, дали е режисирано или не. Зарадвайте се , усмихнете се , сетете се за филма и следващия път дайте някоя стотинка ако видите уличен музикант :)

повечето от коментиращите дори не са гледали филма, но си плюят!

Кубински ром дал на Тикволандски ром 200 лв. Голяма новина.

Жалко за хубавата територия населена с толкова дебили.

Ти си голям глупак. Анди Гарсия е много страхотен артист,има прекрасно семейство и е кубинец. Но тук те с добро име и много уважавани. Той ми е любимия актьор. А ти си недоносен педал,злобен и нещастен въшльо.

Кой щеше да обърне внимание на един от многото минувачи . Евтин номер ... Прави се ,че е впечатлен от "таланта" на невероятния уличен музикант ,привлича погледи ,а "режисьорът"на случката я предлага на гладните за новини медии . Музикантът калпав ,сценката и тя .

Ти като си читав можеш ли да изсвириш нещо? Не можеш. Най-вероятно и задника си не можеш да забършеш като хората. Но в анонимния форум си поредният всезнайко.

Ебаси новината! БТВ не само удари дъното, но продължи да дълбае 10 метра надолу като пловдивчанина с артефактите!

Голям късмет е извадил Анди Гарсия с този клип. Ще се прочуе навред покрай този музикант. :)

Мани го Анди Гарсия. Кажете как ще го караме с Киро Канадеца?

Изсвири му нещо на саксофон и ще видиш. : D

Eh, da beshe Putler, a ne Garcia!

Той не дава, само взема

До ДИРА. Имате грешка. Не е Данго, а Манго. Лично го познавам. И се чудя от къде е това име Данго?

Тя и дъщерята на Копола е била "бебе", а може би дори "замисъл", по това време, но към днешно време е световнопризнат режисьор. Тя спаси "Кръстника III" като партньорка на Анди Гарсия.. Макар тогава да си мислеха, че баща й я пробутва. Пробутвал я той... Извинявайте, но тя е режисьорът на "Загубени в превода"! С Бил Мъри и Скарлет Йохансон.. Пак питам? Какво е изиграл Анди Гарсия освен "Кръстника III", което да става за нещо?

високо алкохолна напитка,справка в магазина за алкохол! В България,Германия Франция им се казват цигани,анлоезичните им викат джипси!Защо се срамуват от произхода са след като се казва че хората били равни!

Какво е парса?

Хора, този свири "Две очи разплакани" на Румяна, каква Гарсия какъв Андре...?

на Румяна е кавър !Оригинала и гръцки!

На ви демокрация, овце: яжте банани, кланяйте се на кръстници и мутри, играйте турски кючеци и се бодете с отрови!

В репортажа по бТВ, говорейки за Анди Гарсия, показаха кадър от ''Кръстникът'' с Ал Пачино.

Може да е ял и дюнер в Мимас. Хайде сега пускайте 1 седмица по новините тази бомба

Тва не е Анди Гарсия. Анди Гарсия е по-млад. Стига сте го хвалили тоя циганин

бил по-млад???? Вече на 65 години???? Що не се снимаш някъде бе?

Е, и ний сме дали нещо на света!

Света не мисля, че е очарован от циганите, които сме му дали.

Ганьо явно има много ниско самочувствие щом такава новина се върти по всички медии вече втори ден!

Прав си. Не виждам какво толкова е станало. Защо да не се разходи из София? Да не е извън земен?

Защото това е една мила случка с интересен човек, която разведрява пейзажа, който напоследък никак не е приятен. Отпусни се, човече, животът е поредица от малки стъпки, които го правят цветен и ведър :-)

Гледам тука всички пишете циганин та циганин. Правилното е ром, първо, и второ , никой не си избира къде, как и кога да се роди. Човекът свири музика. Не краде, не проси. Вместо да ви е приятно , само плюете. Освен това свири добре. Има прекрасни ромски музиканти ! Не плюйте, зарадвайте се и следващия път не отминавайте уличните музиканти !

кой е казал, че не е правилно да се казва циганин? Нещо май забравихте род и Родина.... Преди да станат роми, преди 20-тина години, какво бяха?

Думата “циганин” има негативен характер. Можеш да кажеш и за етнически българин че е циганин; глаголът е циганя се. Етносът се нарича “Рома”. А българския език най- вероятно го знам по- добре от теб , но не виждам причина да назовавам с негативно понятие един уличен музикант.

Уикипедията пише/Цигани.

Ако Уикипедия диме източникът на познание, мисля че е безпредметно да ти отговарям :)

Ромът е напитка бе таратупняк! И нито Щесус е писал "Ромски барон", нито Сарасате "Ромски напеви! Пишман лизач политкоректен такъв!!!

Има българо-цигански речник. И срещу думата "циганин" стои "ром". Та правилната дума на български език е "циганин". "Ром" е чужда дума и не е правилно да се замърсява езика, след като има българска дума.

но аз си чувам цигански ритми.... Това, явно, е отражение от огромната "свобода" и "демокрация" която ни връхлетя през последните над 6 петилетки, и най-вече по времето на Боко Тъпото. През въпросните три мандата, на вождът на това изключително търпеливо и тъпо племе, всичко умираше, и умря, с изключение на чалганизацията и циганизацията. Тия две неща търпят неимоверно развитие, бум бих казал дори.

Всеки чува каквото иска. Личи си твойте ниво какво е

Чалгата и циганското, са последното което бих искал да чуя някъде. И въпреки, че не се наемам да давам оценки за твоето ниво, смея са изкажа мнение, че си зле със слухът.. Освен ако не си от ония, които упоменах прежди.

Оставяме настрана, че Гарсрия случайно решава да мине точно покрай американското посолство по ул. Съборна. Не е режисирано. В никакъв случай....

да, думата е "парса", жаргонна е, но е точна. Отворете речника за чужди думи - идва от италианското "кесия" и е за улични музиканти.

Гарсия не играе в "Кръстника І и II". Главната песен в "Кръстника І" е същата и в трите филма. Намазал се е на филията некадърникът. Анди Гарсия съсипа "Кръстника" III.

Супер зле си. Анди Гарсия е великолепен актьор !

А?

Ми ходи да му го кажеш лично, ама няма как да стане щото дори и на саксофон не можеш да свириш, т.е. с мнението си дори не си на нивото и на манго, а много по-надолу и то само от злоба и завист - на дъното.

Анди Гарсия не играе в ''Кръстникът" I и II, защото е бил бебе по времето на действието тези серии. Той е племенникът - син на Сони, който става Дон, когато старият Кръстник му предава мястото си. Не сте гледали внимателно трета част, която вече не е по романа на Марио Пузо, но е супер динамична и интересна.

Пейзажа-шума,бо клуци,а Гарсия седи на счупен бордюр. Европейци ...?Не -диваци ,варвари и сигани

Чудо голямо , пак е по- хубаво от доста прехвалени столици !

А кой ги е счупил теза бордюри? Вие СОФИЯНЦИТЕ.

"парса"....хахахха Аделинче, колко ти е "парсата" да ти го набия в гъза?

Не разбрах каква е "невероятната" история на циганина ? А пък ако беше учил навремето , а не ходил по кръчми да "свири" сега всеки ден щеше да изкарва по 120 лв 'парса'.

имал възможност да учи. Айде малко имаите мяра и не гледайте нещата от собствения си житейски опит.

Съгласен съм, че може да не е имал възможност, защото доста е обикалял из кръчмите и е търсел лесния начин за препитание. Виж за другите остава "бачкането" и плащането на данъци, не е за него. Ама той е тарикат и не го влече друго да прави.

Доста по своему къдри известната филмова мелодия...Ама така, де, кръвта вода не става, не можеш избяга от корените си! :-D

от това че изкривява. Много известни музиканти също изкривяват мелодите. Този човек не се е явил на кастинг и да има претенци, просто свири на улицата и ако искаш от сърце му пусни някоя паричка, ако не искаш то никои не те принуждава.

А той дали знае друга мелодия?

Знае.

Ми се чини,че циганина лъже.Подготвил се е.Знаел е на кой ще свири.

Мисирко Аделино, ако въприсният Данго беше писал статията нямаше да използва "парса" в подзаглавието. А бе от кой резерват ви копаят такива мисирки???

Парса е на италиански и значи кесия

Браво, циганин с късмет. Ама 199 лв + 1/ евро прави 129 лв, а не 160.

Не че е важно, но прочете ли какво си написал?

Ти си на по-ниско ниво от ромите. Затова ги мразиш толкова.

Ода за чалгаджията уцелил с късмет 120 лева "парса"!!!!! И каква беше мелодията? И така си изкарвал прехраната! И ДИТЕТУ ши са научи да сФири, и то така ши си иСкарва прехраната! Плюс социалните! Е това е да си циганин в България! И станал герой в мрежата! Брех, да видиш ти музикант, "професионалист" ДА, В БЪЛГАРИЯ ИМА ТАЛАНТЛИВИ МУЗИКАНТИ НО ТОЧНО ТОЗИ НЕ Е ОТ ТЯХ! Един паразитиращ сватбарски тарикат, ЦИГЛЮ..... А жеста на артиста направо кърти.... Подиграват ни се! Показват ни като страна на евтините улични атракции, като просяци.......ПОДИГРАВАТ НИ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

малей, как завиждаш заради някаква си стотачка

да видиш и да учиш. Този човек не е на улицата от добро и да твърдя, че каквото изкарва това са трудни пари и е достоен за уважение, като всеки друг.

Представяте ли си ква пък щеше да е еуфорията на Анди Гарсия, ако тоя музикант свиреше мелодията от "Камъните падат"? Тогава щеше да му хвърли не банкнота, а пачка.

Или па "френската гимназия" на великия политик, певец, астронавт, икономист, дипломат, философ и архитект Станислав Тодоров Трифонов "Хайде научи и мен, щото французойките чакат всеки ден - чакат да ги бройкаме!"

....дал 120 лева парса....... Леле мале какъв селски жаргон.....

парса е вид дарение публика -> изпълнител като благодярност , абсолютно нищо лошо или пък обидно няма, живи & здрави

популярната мелодия от "Кръстникът" Всъщност "мелодията" не е мелодия, а италианската песен "parla piu piano" от 1972 с автор Нино Рота.

Brucia la terra.

в отговор от итал. на Вашето ,,изгаряне на душата" - Ви заявявам също на итал. (чрез гугъл транслейт) non c'è bisogno di bruciare il pianeta Terra, piuttosto espresso metaforicamente è gioia, euforia, gioia nell'essere umano [няма нужда от изгаряне на планетата Земя, по-скоро метафорично изразена е радостта, еуфорията, радостта в човека]

& в мелодия ,& в гласово пеене бива ползван звук, ама човека просто нагнети нужното количество издишан от собствените му бели дробове въздух в стеснените & оформени подходящо канали на музикалния инструмент така при много студен атмосферен въздух около него,не не лесно да мръзнеш дори и четвърт час и да се стараеш да изсвириш възможно най-вярно която и да е мелодия, живи & здрави