Норвежките власти умъртвиха 600-килограмовия морж Фрея, привличащ тълпи от хора в Осло

Животното е евранизирано въз основа на цялостна оценка на продължаващата заплаха за безопасността на хората

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а неможаха ли да му пуснат ултразвук, честота, която да го дразни и прогони... ама то в демокрацията е така - убиваш на ред и обвиняваш руснаците

Изроди. И тези имат претенции да се наричат "цивилизовани" ! Това че карат скъпи коли и имат последен модел айфон не ги прави повече хора от бедните. Често последните са в пъти по-човечни от надутите самовюлюбени студенокръвни представители на "развитите" от запада.

Навсякъде идиоти.

Най-лесно решение е умъртвяване. Няма главоболия да мислиш, как да го прогониш или извозиш. Жалко за животинката, срам за така наречено цивилизовано общество. Но как щяха да пищят, ако това се беше случило в друга държава?

Как ще отнемат живот??? Че няма други начини животното да бъде преместено в друг, естествен хабитат… животните, не - зверовете са ХОРАТА!!!

_stankow

Хората и животните са си добре. Докато не се появиха "природозащитниците". Е, тогава вече видяхме какво е зверско отношение към хората ... Неистово желание да бъде унищожено човечеството, щото, видите ли, "пречело" на природата ... И по-нечовешки идеологии са се появявали - всички са преодолени.

Чак пък да няма други начини...виж да беше в България разбирам,ама нали уж там са най развитата демокрация,колко му е да го приспят и да го закарат на някой остров или дори в зоопарк

Интересно толкова ли не могат да го прогонят със шум, че се пристъпва към толкова толкова хуманно решение - евтаназия? Да бяха го ударили няколко пъти с тояга и щеше да се махне.

то разликата между тях и други държави като нашата е , че другите държави, и да пищят, и да не пищят, няма дори да ги отразят, камо ли да почнат да се оправдават. - национално самочуствие и стабилност на институциите се казва феномена.:) Ние винаги реагираме като виновни посерковци, извиняваме се , та дори и обяснения по пресконференции от висши политици се спретват, търчат министри даже , затова и всеки ни набива канчетата , а докато наще институциии раболепничат и хленчат пред чуждите медии, ние тука го избиваме в пасивна агресия по форумите ;))

Тези Норвежци са големи Изроди и Фашисти ! Уж плачат за Природата и чистотата на Морето и океана , а унищожават нейните обитатели ! Протест пред Норвежкото Посолство ! Нека Тези изроди се извинят че повече няма да унищожават Флората и Фауната !

Бих те подклепил/а , но използването на изрази като "изроди" и "фашисти" е недопустимо.

Ефтанизирали са моржа, за да го предпазят от нехуманното отношение на туристите. Извратено.

Норвежците са яко откачени хора, тотално са им изтрещели разбиранията за това какво е човещина...

животните, че чак ги евтаназират... А представяте ли си с каква обич и любов се отнасят към имигрантите... Ех, Норвегия земя на любовта и евтаназията...

Защо убиване животните мамка ви. Знаете ли колко хора са изроди. Защо не ги убиват и тях. Хуманност.

Ако си беден и затова - нещастен, ти се полага евтаназия.

Ама разбира се, избрали са "най-хуманното" решение. Да убият животното, за да го предпазят от хората. Безумие!

За да предпазят ХОРАТА от НЕГО!

Толкова ли не можаха да я приспят и преместят на безопасно и за нея и за хората място?!? Що за малоумие!

600кг е нищо тегло за един риболовен тралчик, а там е пълно, бахти, можеше да завлекат животното по надалеч и готово.

Значи, убиването на украинци е демократично! Така ли? Освен това, пише се "наред", неграмотнико!

Колко хора е наранил или са били в пряка опасност? Николко.

Да го убият, за да не е опасност. Не си ли спомняте как лойко и НОЩ искаха да изкарва армията с автомати, за да не умрем от корона вируса, бяха готови, да ни застрелят, за да не умрем от короната?

животинката бе джендъри лъжливи?

Съдят един зет че убил тъщата - и го питат защо - ами ухапа я оса и за да не се мъчи я утепах ....и тези така

Има морж- има проблем, няма морж- няма проблем. Субпродуктите на моржа ще изплатят разходите,че и печалба ще има за педрасите. Дано норвежките власти ги сполети съдбата на моржа, джендъри откачени.

Новомислене.Притеснявали че отношението към животноро е нехуманно и затова го убили.

"Бих те подклепил/а" е не си ли знаеш пола ?

тъпако, украинците избиваха свои сънародници НАРЕД 10 години. Те не са животни и към тях няма как да има милост.

Човеко! Кой ти даде право да отнемаш живот?!?! Още повече с такова малоумно обяснение - хората били опасни за животното! Ти да видиш!!! Ми да бяха евтаназирали няколко от тези, които застрашават моржа. Още повече, че те са нарушили предупрежденията и правилата.

Възмутително е, можеха да я преместят. Да опитат поне. Но още по-възмутително е лицемерието, с което ни карат да си пазим мечките. Имаме свърхпопулаци, обаче за отстрел на наистина опасното животно, което вече ходи по къщите, не може да става и дума, че ще скочат природозащитници, щедро финансирани от разни западни фондации. Ние сме оставени като резерват - който оцелее, оцелее. Не съм за безразборния отстрел, но вече е много опасно да се ходи из планината. И никой нищо не прави по въпроса, защото ще ни се карат я от ЕК, я от някоя фондация. Послушковци и роби сме дори в този въ прос.

Скандинавците са изчерпали изроди и това е поредното доказателство! Боклуци, да им се връща!

какво е виновен спасителят на Европа от нацизма за садизма и скудоумието на демократичните скандинавски психопати?

Чета че пак са се възбудили гнидите путлерасти и червени тролове - громят "лошия запад" та пушек се вдига. Нищо че опорките са им как запада бил прекалено либерален, джендърски и т.н. Е , сега другари кой либерал и джендър може да убие морж а? Не са ли прекалено меки и нежни? Не ви се връзват теориите спуснати отгоре, не си заслужавате рублите тъпи безмозъчни роби

Тези норвежци са тотално изпращяли. Ама какво да очакваме от държава, която избива китове.

Хубаво - гръмнали са го, а барем изяли ли са го? Както ядат делфини и си устройват касапница по Фарьорските острови онези същите "датчани", щото било традиция. Много сложно да го натоварят на нещо и да го замъкнат на север. Те из онова море заради нефтодобива разкарват цели платформи, кораби, хвърчат напред-назад с хеликоптери, но тук им се приял морж и подходили "хуманно", щото не било реално да го разкарат - ха, ха. Ненаядоха се и тия...

ДЪЛБОКА ЕВРОПЕЙСКА ДЕБИЛИЗАЦИЯ. "Посредством наблюденията на място през изминалата седмица стана ясно, че обществеността не се съобразява с настоящата препоръка да се спазва дистанция до моржа" И ТАКА, ПОНЕЖЕ ХОРАТА СА ДЕБИЛИ И НЕ РАЗБИРАТ, ЧЕ ЖИВОТНОТО МОЖЕ ДА Е ОПАСНО АКО ГО НАБЛИЖИШ, ДАЙТЕ ДА УБИЕМ ЖИВОТНОТО. ПРЕДЛАГАМ СЕГА ДА СЕ ТРЪГНЕ ПО ГОРИ И ПЛАНИНИ И ДА СЕ УБИВА ВСЯКО ЖИВОТНО, ПРЕДСТАВЛЯВАЩО ОПАСНОСТ ЗА ДЕБИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЕС, КОЕТО СИ ЖИВЕЕ С РЕАЛНОСТИТЕ ОТ СМАРТФОНИТЕ СИ.

Изродиии...

А пък аз изядох една жаба и ме разпънаха на кръст.

Навремето, в потребителското ръководство към автомобила е пишело как да си регулираш клапаните. В съвременните ръководства пише да не пиеш антифриза.

Тя вселенскта магистрала скоро и през ваща държавица ще мине. Понеже вселенското ръководство така е преценило.

"Отнасяме се с голямо уважение към хуманното отношение към животните, но животът и безопасността на хората трябва да имат предимство". Tова сигурно е най мъдрия норвежец, старейшинита на норвежците! Тъпи западнали дегенерати, някой трябва да ги упъти, че човешкия живот е по-важен, те сами не го проумяват?!

Е това много ми хареса.

Да беше в някоя друга държава - да кажем "азиатски изроди и варвари", ама то пък в Европа и то в държава еталон за либерални ценности...

Zapadna svoboda.

lu4ka

Инцестът и той ли е от либералните ценности!?

Ем че да, и то основополагаща.