17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодаря, за тази статия. От години страдам от това заболяване, както и поне 10 от моят приятелски кръг. Изчерпателно е описано с какво трябва да се внимава и как работи жлезата. Но аз лично от дете ям без солна храна, но липсата на йод,стрес или други причини ме разболя. Има начин да държиш под контрол заболяването, но цената е висока. Ако има точна превенция, аз съм затова!!!

Здравейте, именно безсолната храна не е доставяла в организма Ви необходимото количество йод, който като се извлече в кръвта се съхранява в депата на колоидния разствор в нодулите (фоликулите). Тъй като както съм написала, организмът си иска своето, продукцията на хормони за нуждите на организма не намалява пропорционално на количеството йод (за да го пести), тъй като нямаме работа с интелигентен разум, а с клетки, които изчерпват бързо запасите на йод и после, когато не могат да си ги набавят, просто нямат "материал", чрез който самите те да се възпроизведат. Друг вариант за патологични промени в количеството и съотношението тиреоидни хормони и TSH е както описах - други причини за нарушена сигнализация в остта Хипоталамус-хипофиза-щитовидна жлеза. Например, при едем на хипофизата или хирургичното й отстраняване, щитовидната жлеза няма как да продължи да произвежда тези хормони, защото липсва продукция на TSH и тогава се прилага хормоно-заместителна терапия. Различни медикаменти също могат да доведат до патологични промени, стерс, който влияе на хипоталамуса, централно-неврологични травми и мн. др., които макар и по-редки, се срещат напоследък все по-често. Автоимунните процеси са малко по-различна работа и затова на тях ще отделя отделен материал, тъй като при тях директната увреда е върху самите клетки на щитовидната жлеза и тяхното редуциране с времето.

Явно нищо не сте разбрала от прочетеното.

Захарта е бялата отрова! Но ви спестяват, че мозъкът, особено на хората на умствения труд, се нуждае от захар, за да може да функционира добре. Никой не споменава защо в древността солта е служела като разменна монета! т.е. като пари, с/у които се получава друга стока. Освен солта е много полезно сутрин да се изяждат за закуска по 2 ореха! Разбира се, трябва да не се забравя, че всичко трябва да бъде умерено.

Значи, диетолозите са виновни да сме 80% дебили в БГ. Плоскоземци и ваксинирани антиваксъри! хе-хе

Социалистическа България е от първите няколко държави в света която преборва болеста Кретенизъм със своята политика за Йодиране на солта. В повечето западни държави и до сега нямат такава политика и имат огромен брой деца/хора с Интелектуално изоставане заради липсата на йод. А е толкова лесно и евтино да бъде направено.

От файзер ще измислят нещо

Глупак!