Онлайн образованието - какви са ползите

Дистанционното училище повдигна много въпроси от страна на родителите, но те направиха по-близък контакт с учителите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eдна моя позната ,учителка по български език пруз силен смях ми каза-божее ,не бях готвила през голямото междучасие.Толкова по смешната част.За младите учители беше по-лесно, защото младото поколение от пелени е закърмено с дигиталните технологии. Добре беше и това, че и телевизията пусна образователни уроци.Както казва мой познат шофьор учещ със дъщеря си-това просто тройно правило тъй и не го научих от даскала ,ама сега съм факир. Има и друг,много положителен ефект-родителите активно се включиха в образователния процес-следяха децата си дали са в час, учеха заедно с малките,най-после оцениха труда на учителите.Ползи има всякакви стига да искаме да се научат децата ни.

Виждам, че повечето писали тук са с отрицателно мнение за дигиталното обучение. Напълно се солидаризирам с тях, тъй като бях жив свидетел на "ученето "от внука ми. ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ НЕ ПОПАДНА В ТОВА ЩАСТИЕ. ЛИЧНИЯТ КОНТАКТ С УЧИТЕЛЯ, ПРЕПОДАВАТЕЛЯ И СЪУЧЕНИЦИТЕ Е ОСНОВЕН, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДЕЦАТА ИЗРАСТВАТ ЕГОИСТИ, БОЛНИ И ИЗОЛИРАНИ, КОЕТО ВОДИ ДО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ ВПОСЛЕДСТВИЕ. НЕ ЖЕЛАЯ ДА СПОМЕНАВАМ ЗА ВЪВЕДЕНИТЕ ТЕСТОВЕ В ИЗПИТВАНЕТО, КОЕТО СЕ ВИЖДА ЯСНО ПРИ ЗАВЪРШВАНЕ НА УЧИЛИЩЕ ИЛИ УНИВЕРСИТЕТ В ПРАКТИКАТА. ПРОСТО НА УЧАЩИТЕ СЕ Е ОТНЕТО ПРАВОТО ДА МИСЛЯТ, ДА БЪДАТ РАЗЛИЧНИ, ДА ИЗРАЗЯВАТ МНЕНИЯ РАЗЛИЧНИ ОТ ОРТОДОКСАЛНАТА НАУКА, КОЕТО ПРАВИ БЪЛГАРИНА УНИКАЛЕН В СВЕТА.

Вярвам, че дигиталното образование е бъдещето, при това не във връзка с коронавируса, а въобще. Извънредното положение беше просто сериозна тренировка, на която лъснаха много от проблемите, които имаме да преборваме. Преди 15г виртуалните срещи на фирмата, в която работя, бяха под всякаква критика. Сега всичко се провежда онлайн и е супер - от срещи, оперативки и кафе-паузи, до обучения, семинари и конференции. Просто технологиите напреднаха, а и хората се научиха да боравят с тях. Същото ни чака и в образованието.

И кафето ли вече се пие онлайн?

Може да си гледаш порнела, или да си цъкаш контър страйк по цял ден !

Ползи няма от подобна простотия......Он лайн обучение е нещо като дядо торбалан...

Искат да направят децата пълни идиоти!

Абе що пишете глупости! Детето си получаваше домашното по Вайбър във вид на нескопосани снимки от учебника и не само, че не си е виждал учителката от Февруари (заради грипната ваканция, която беше тогава), ами дори не я е чувал! Дистанционно обучение, да бе, да...

Пълни глупости! Кой се включил, кой - не, чоплят си носа, спят, чатят си през вайбър, разменят си отговорите на домашни и контролни... да не изброявам, че ми се повдига от т.нар. "дистанционно обучение"! Зомбясали, изтрещели деца, вторачени в компютъра и телефона, търкалят се от обездвижване! Ако това нещо продължи и тази година, не само ще са неграмотни, но постепенно ще ги превърнем в социопати и психопати. Отдавна си мисля, че целта на глобализацията е да ни затвори между четири стени и ако може никога, ама никога да не излизаме от домовете си, да не общуваме, да сме бледи и луди. Има достатъчно филми, които нагледно показват какво ни очаква, ако спрем социализацията - например Матрицата.

ИльОминати ? СлучаЕност ? Не мисля тЪка !

те повечето са социопати и то точно заради присъственото. Не помните ли как се оплаквахте на пълната липса на дисциплина и безочие на учениците по време на час в класната стая. Забравихте ли?

Колко ползи в удобсво на учителя. Нямало шум в красните стаи, справили се добре, бъдещето било в дигиталните платформи....Бъдещето на виртуалните приятели и изкривени ценности. Прекалявате с това превъзнасяне!! Децата безгасна буква ли са? Питайте ги тях как се чувстват!

Хубава рекламна статийка в пропагандаторски стил... Обаче, със същия успех могат да бъдат описани и минусите, както и проблемите при тази форма на обучение, така че, за да има обективност, следва да се посочват винаги, както позитивните, така и негативните страни, иначе нещата стигат до това, с което започнах – пропаганда и демагогия...

Ма си проз бе !

"Всички са съсредоточени върху учебния материал, а учителят лесно проверява кой се е включил и кой - не." Малий, как само са се съсредоточили "учениците"?! ...и цялата рода край тях - учат, решават задачи и само отлични оценки, браво! Ползите са НИКАКВИ, вредите са много и са дълготрайни! Впрочем: "дигитален" означава на български "цифров" и нищо друго, тъпи полуинтелигенти!

А какво е "цифров" ? Къде са тия цифри ?

Самият ти си глупак, при това наперен. Информацията се представя в цифров, а не в аналогов вид, умнико малък. И при това се използват само ДВЕ цифри, представяш ли си - само "0" и "1" - удивително, нали?!

Не знаех ! Благодаря, че ме осветли ! Досега мислех, че някакви малки човечета в компютъра смятат с калкулатори...

Ползите са 0.... Изненадвам се, че сте пуснали коментари. Под такива статии от началото на март месец коментарите бяха спрени.

Си ИТ колкото баба ми е мозъчен хирург

Ползите са само за господарите

Много добри курсове за компютърна грамотност. Има и за тотално начинаещи, може да се възползваш