"Опенхаймер“ – мисловната верижна реакция, от която имахме нужда

Новият филм на Кристофър Нолан се смята за най-добрият в неговата филмография и за цялата 2023 г.

Обратно в новината

Коментари - "Опенхаймер“ – мисловната верижна реакция, от която имахме нужда | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Филмът е добър. Сценарий, актьорски състав, режисура - все професионализъм на високо ниво. За мене остава едно прикрито послание, въпреки всичките усилия да се замете под килима. Огромното, чудовищно престъпление срещу човечеството - това е по същество ефектът от създаването на атомните бомби и, най-вече, от употребата им. Стотици хиляди цивилни, убити, осакатени, облъчение. Нито дума за тях. Огромният цинизъм и двоен стандарт на американците, така очевиден в сцената с президента. Филм за злодеи от колосален порядък.

Хора, не можете ли да приемете че никой не е длъжен да разбира от всичко. Особено като се има в предвид че от ядрен разпад, сложна кинематография и специфична журналистическа оценка създадена за да помогне на който би я осмислил без да я натрапва и без да чака вашите отговори, та всичко това касае предполагам едноцифрен процент от читателите и тях вероятно го няма тук във форума. Та хора пак да питам, трябва ли непременно да изразявате мнения ей така, да не пропуснете. Филма бил буза историята била тъпа, режисьорът го разтегнал прекомерно и т.н., ами ако не е така, ако не го разбирате, ако статистиката покаже че вие не сте прави??? Имайте реална самооценка и ако усетите че не разбирате нещо, замълчете не е срамно. Иначе съм сигурен че всеки от вас си има и силни страни.

То да разберещ един филм не е като да разбереш атомна физика . Но явно ти, кой знае защо, така представяш нещата. Тогава всички щяка да ходят на лекции по физика, а не на кино

Филмът е отличен и безспорно е най-доброто, което Нолън е направил в последните години, ни в никакъв случай не е най-добрият му филм. Поне показа, че все още умее да разказва истории добре, защото след Дюнкерк и Тенет това беше доста спорно. Мърфи е топ, абсолютно закова ролята и най-накрая ще получи отдавна заслуженото признание. Двамата с Деймън си партнират страхотно, ще е интересно да ги видим и в друг филм заедно. Безспорно един от най-качествените филми в последните години, и бих казал - успешно завръщане на Нолън след последните му бози.

върха на краварската глупост е тоя филм...

Друго си е азиатската алкохолна тъпота

Явно чалгата е промила мозъците на повечето хора в България щом филма им се струва скучен. Още на 5-та сцена вече са изгубили нишката и гледат "умно". Филма иска да си раздвижиш мозъка и не е поредната Холивудска боза с кух сюжет и много ефекти които да държат вниманието на зрителя. Или казано иначе - дават много за очите и нищо за акъла! И не, няма педераси и лесбийки даже май нямаше и черни. Филма не е и пропаганда за великите американци които са първи дори в това да създадат оръжието което може да ни заличи всички. Напротив - говори се как дори герой от войната като Опенхаймер може да бъде смачка от държавата когато стане неудобен. Или за лова на вещици и антикомунистическата истерия в САЩ по онова време. Ама няма много ефекти - 1 взрив и толкова. Явно няма да се хареса на феновете на чалга киното.

С много ефекти които да държат вниманието на зрителите""? Нспротив, всички тези ефекти не снгажират нищщо, може 20 мин да проспиш, а все си тече преследване или се млатят идиоти. Пък мисли малко какво пишеш, ако можеш

Филмът е доста слаб, въпреки интересните събития които са в основата му. Литературния анализ в статията, за съжаление, не успява да стигне и до това ниво.

Рядко тъп и досаден филм, три часа което може да събрано в час и половина. Нолан ги разтегля безсмислено.

Не е за фенове на тикток

За чужди гъзолизци

Не се хващайте на тези статии. Филмът е изключително тъп и досаден.

Вземете и прочетете повече за еврейската фамилия Опенхаймер и тогава коментирайте. Другарят често е посещавал СССР и контактувал с тогавашните съветски власти. Отношението му към другарчетата е било приятелски позитивно. Останалото оставям на вас.

Руснаците си поръчали на ,, приятелчето"" бомбс , с която американците да ги плашат и шантажират. То трябва пък да си тъпак

Поздравления за авторката на рецензията!

И знания да напише товс. Преписвачка.

Абе що сте спрели коментарите за Краси Аврамов? Толкова много талант се намира само при прасе докато го колят. Жалко, че не можем да изразим възхищението си в статията.

Краси беше известен "още в 90те", като събираше платена публика за "представленията" си - гладни студенти да му аплодират и да правят масовка. После изквича Евровизия, и "адаптираха аранжимента за живо изпълнение", защото не му стигнаха 4-те октави (което са 48 тона, а не 36... но той и 12 едва изкарва на фалцет). Та да си кажа и аз коментара, че платените публикации нямат коментари. Disclaimer: Съжалявам, че развалям хубавия анализ за "Опенхаймер" и принизявам таланта на съзвездието от актьори, режисьор и сценаристи, които са наистина с талант.

Какво е ,,disclaimer"

Без да съм гледал филма, нито чел "новината-реклама" искам да отгатна: 100% се набляга на двойка педерасти или двойка лезбийки в сюжета. Заедно със "секс" сцените между двамата. Ей-така. Между другото вмъкнати.

Отивай да пазиш МОЧА, че го дават да вали тези дни и да не го духне вятъра изведнъж

Ама каварофилите ви е страх от Русия , ама ако се обърнат нещата ще обърнете резбата

От пребиване с една кофа учебници по История и Литература.

кои учебници? руските? :)

Няква евтина пропаганда не може да им махне историческият принос към НАУКА, ИЗКУСТВО и КУЛТУРА. Сега, че си неграмотен, зомбиран, олигофрен си е твой проблем.