Бананите с петна са по-здравословни

Няма човек, който да не обича бананите. Те са любим плод за всички, независимо от възраст, професия или друг критерий.

Обратно в новината

Коментари - Бананите с петна са по-здравословни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА АМА НЕ ТОВА СА ПЕТНА КОИТО СЕ ОБРАЗУВАТ ОТ РАЗЛАГАНЕТО НА БАНАНА СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е ПРЕЗРЯЛ ДАЛИ ДАЖЕ НЕ Е ОПАСНО ВЕЩЕСТВОТО

Петната са по кората- не по самия банан. Нали не ядеш бананите с кората. Освен това малко след тези петна самият плод не се разваля , а ферментира- т.е. може да не става за ядене, а за пиене.

Не съм много сигурен дали е удачно да се ядат преди лягане. Мисля, че за храносмилателната система, вечер е удачно да се ядят преди вечеря.

"........нутриционистите съветват консумация на един банан преди лягане за по добър сън.." ?!?! Жена ми е гоУем нутринационалис и сека вече ми лапа по един бана и верно.....спи като къпана!

Всяка вечер преди заспиване - по един банан с кожена обелка - най-полезни са !

По-здравословни от бананите с петна .... са единствено петната с банани :))))

Бананите на точки, както и ябълките с "ръжда" са най-вкусни.

Здравословни са били бананите от по-старите сортове, които вече не се отглеждат, защото са по-неустойчиви на болести и изискват повече грижи. Съвременните сортове са много по-безвкусни и бедни на витамини и минерали.

може и така да е както казват учените освен за махмурлука. потъмнелите банани са с изключително високо съдържание на хистамин и от тях боли глава много.

Ето и няколко отрицателни качества на бананите: от тях се дебелее, скъпи са за купуване и ако стъпиш върху бананова кора ще се подхлъзнеш и удариш лошо.

Заслугата е на калиЯ- не на калиЯТ.Ако членуваното съществително може да се замени с НЕГО думата се членува с кратък член, ако може да се замени с ТОЙ се членува с пълен член.

Колко ли процента от пишещите по форумите биха те разбрали?

По- просто не мога да го обясня:)

Потъмняването на банана означава, че е започнал процес на гниене. Изследването под микроскоп показва точно това.

Може би точно в това се състои полезността. Някои плодове имат свойството да са по- полезни и вкусни като са гнили- мушмулата , дивата круша...

Потъмняването на точки на кората на банана само показва, че плодът е напълно узрял и е готов за консумация - разгърнал е напълно вкусово-ароматните си качества, придобил е оптимална сладост. А през зимата, кората на банана потъмнява плътно, но от студа. Вътре си остава хубав на вкус и годен за консумация, макар и с похабен търговски вид. Зелените банани са безвкусни, нямат хубав аромат, тричава консистенция - дъвчеш слама.