Отиде си кино легендата Омар Шариф

Световноизвестният египетски актьор е починал на 83 години в следобедните часове днес. Съобщението бе направено от неговия агент.

Обратно в новината

Коментари - Отиде си кино легендата Омар Шариф | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дълбок поклон!

Лека му пръст! И поклон!

Харизматичен...до последния си миг...Поклон!

Не знаех ,че си е падал и по бриджа , но не смятам ,че това е същественото за него ! Имаше неповторимо излъчване на свят и чист човек на сцената ! Вечна му памет !

Страхотен талантлив и харизматичен актьор. Светла му памет!

Един велик актьор и личност! Мир на праха муь1

Гледа лошо като някой Цар Самуил!

Добър ник си избрал! Един съвет от мен - рано сутрин в събота да беше посетил първо тоалетната вместо да се изхождаш тук!

Само с присъствието си грабваше публиката от екрана!!! Вече ги няма такива от неговата класа. И все пак, като че ли не го дооцениха, раздаваха "Оскар"-и наляво и надясно, но не се сетиха за него. Както и да е, аз пък ще го запомня с неговите религиозни филми и ролята му на Св. Петър!!! По-подходяща фигура едва ли можеше да се намери. Жалко за добрия човек, можеше още известно време да ни радва, но не би! Отецът си го прибра сред любимците горе....Лека му пръст и си остава незабравим колос.

бог да го прости, беше много страхотен, много мой любим .....бях приятно изненадана да прочета веднъж е едно негово интервю, че според него най - красивите жени са българките......

мир на праха му,беше и си остава актьор от най-висока класа и има какво да се научи от него

Не се раждат вече подобни личности,които обхващат в себе си човек на изкуството,ерудит и мъжкар /последното да не се бърка с показен мачо-въздух под налягане с фитнес мускулчета,татус и набола брадица/. Относно бриджа- признавам,че аз от карти се гнуся и тази игра не я разбирам. Моето увлечение беше шаха. Преди 12 години в едно предприятие,вече закрито, се натъкнах случайно на интересна личност,електротехник от старото поколение. Типичният еладжия от соца- дочена манта,фазомер /или нещо подобно/ от горното джобче,мъжкар и умерен любител на чашката. "Намерихме си приказката" въпреки разликата в това,което днес е прието да се издига в култ и да се поставя на преден план в човешките отношения- социалният и финансов статус. Покани ме по семейно му да ударим по един аперитив след работа. У тях разбрах,че е бриджьор от световно ниво-отборно. Не съм го питал кой му поема разходите до Щатите,примерно-вероятно партньорите му. Та този същият имаше снимка с Омар Шариф. Когато му поисках подробности той каза само: "Голям човек. Не съм го молил за автограф или нещо подобно-той сам дойде и предложи да се снимаме. Казаха ми после моите хора,че е отказвал снимки срещу заплащане с други хора там,хора с много пари." Такива ми ти работи...

Страхотен актьор, страхотни филми с негово участие. Няма какво друго да се каже.

Синът се казва ТаПек? Бих заложила повече на ТаРек.. Редакторът пак спи..

Добър бриджор ??? Та той беше експерт на световно ниво ! Все едно да кажеш на супергросмайстор "добър шахматист"..Почивай в мир !!!

Бриджор? Това ли трябва да се знае за него? Беше вълшебен и изпепеляващ.

Да почива в мир. Един от най-големите.

Голям симпатяга! Не вярвам да е сторил някому нещо лошо в живота си.

Велик,неподражаем.Поклон!Почивай в мир.

Голям актьор.Да почива в мир.

Поклон!

R.I.P!!!

тоя съм го виждал някъде

няма начин, не са го показвали по твоите канали .

Омар Шарив не е участвал в чалга клипове, затова не ти е познат.

Добър играч на бридж. Финансира игра на бридж в интернет.Меценат. Вечна му памет.

Беше много запален по бриджа, но не беше добър играч. Гледал съм му поредицата с Чарли Горен (като партньор), слаб на наддаването. В бриджа има едно правило: "Лордовете наддават, чираците разиграват".

не особенно голям брижор,но наи- големиит комарджия сред артистите.вув вегас е потрошил около 200 000 000 $,от което е затунал в дулгове до гуша,ама това не се споменава.

Малко са минусите! Като се има предвид, че 99% от четящите тук никога няма да му стигнат нивото, колкото и да се стараят. А след като не знаят колкото него, то нормално е да не могат да го оценят правилно. За да оцениш някого правилно, трябва да знаеш повече от него. В противен случай, можеш само да кажеш: "Беше по-добър от мен!" Що се отнася до мен, "пет пари" не давам за вашите плюсове или минуси. Те говорят само за вас, не за мен!!!

Какво е животът? Безумие. Какво е животът? Илюзия, Сянка, измислица, От която облагата е малка; Целият живот е сън, А сънят не е нищо друго освен сън! Педро Калдерон де ла Барка

jingiby

Винаги ще помня този ливански християнин роден в Египет с филма Златато на Маккена. Бог да го прости...

пьрвят филм които гледах като дете беше златото на маккена...моят татко ме заведе....за сьжаление и тои скоро си отиде....с това го свьрзвам този голям 4овек....поклон пред двама ви

Поклон пред човека, актьора ... бриджора Шариф

Наистина голям артист и много интересен бриджьор. Жалко

Великолепен актьор ! Дълбок поклон !

Бог да го прости!

...Дълбок поклон на Омар Шариф.Да почива в мир! Уви,времето изтича между пръстите, а смъртта е част от ...живота. Вече нищо не е като преди.Толкова велики актьори с които съм израснал си отидоха. Аз лично ще запомня Омар Шариф с ролята му в един от най-хубавите уестърни - "Златото на Маккена". Едно време бягах от училище за да го изгледам за..не знам кой път.....Той и цялото негово поколение актьори....няма вече хора ,замесени от такова "тесто"- един по един си отиват благородниците в киното и в живота....

И аз съм го гледал сигурно 4-5 пъти... Наистина голям актьор. После гледахме "Лорънс Арабски", "Доктор Живаго" и пр. (вкл. чудесния "Идалго"), но Омар Шариф винаги ще си остане в паметта ми като Колорадо от "Златото на Макена".

Голям, много голям, може би от най-големите артисти...!! Няма да забравя изключително силните му роли и обаяние с които ги изигра, дадени не на всеки от колегите му! Дълбок поклон пред тленните останки на Големия Омар Шариф! Вечна му памет!

Лека му пръст! Голям актьор.

..голям, велик, поклон!!

отиде си още един голям и незабравим артист - поклон, почиваи в мир

Велик беше! Поклон!

ЛЕГЕНДА! Да почива в мир!