Приятелят на котките Асен Асенов: Те са родени началници, трябва да сме готови да понесем качествата им

Защо не е добре да храните своята писанка с прясно мляко и какво да правите, за да няма зъбобол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

знам, че ще ми нахвърляте минусите, но най-после една щастлива баба да каже истината. да, семейството е най-важно и адмирации за постигнатото, направили сте най-важното в живота, продължили сте родабългарски и никакви котки не заменят това. Да, имате права да имате куче, но ние имаме права да ходим по чисти паркове, а окъкани алеи. Вашите права свършват там, йъдето започват нашите, а никой не си чисти след кучето

опитомен тигър - жалка картинка...

Искам само да помоля колежките да махат вече ангорския чорапогащник, времето се затопли отдавна

че да имаш топки е демоде?

Някой може ли да ми каже голко години средно живеят котките

живя 18 и малко. 32 котета направи, след което го кастрирахме (да речем - последните 10 години е бил евнух). За средно не знам - може би 10-12 го докарват. При уличните сигурно и по-малко...

Голям въпрос го направихте. И аз имам две деца ,котка, обичам ги, но ми е жал за писаната, че е затворена , нямаме двор и само на балкона стои с мен, че ме е страх да не падне. Може би куче е по добре, че излиза.

"Например една котка трудно би могла да изпълнява команди" ?!?! Тоя от къде го намерихте ? Всяка моя котка изпълнява всички команди на които са способни и кучетата ! включително "дръж" ! С малко повече бой, малко повече поощрения и време! Но си заслужава!

Как така бой? Не ви ли срам да пишете такива неща. Котки не могат да бъдат кучета.

а аз не понасям котките! те убиват птички, и дори не ги изяждат! и по цяла нощ пищят неистово изправени една срещу друга, защото сами не могат да се понасят! отстрелвам ги при всяка възможност!

stankow

A врабчетата, които убиват красивите пеперуди !? :D

Котките при нашия блок са мирни човечета, не ядат птички, а гранули с преобладаващ зърнен състав. Те се страхуват от гълъбите и често биват прогонвани от нахално ято гълъби, което им изяжда храната. Обаче за теб знам, че ядеш пиле през ден, дай да те разстреляме.

Ти гръмни пред мен някоя котка и ще те направя труден за рисуване като ти отворя третото око с моята HATSAN HERCULES BULLY с която бия пчелояди.

Значи, ако постът ти не е ироничен, бих те посъветвала спешно да потърсиш квалифицирана помощ за психическото ти здраве! Ти не си добре и си потенциално опасен за околните. Всеизвестен факт е, че най-големите убийци психопати са започнали с животни. Но дори и да не стигнеш до хора, щом убиваш за удоволствие, пак си оставаш болен и отрепка. Лекувай се!

реклама, реклама, рекламаааааа! а всъщност котката не е одомашнено животно!

Спи по цял ден и цяла нощ. Събужда се само за да яде и да помърка малко...

С интерес прочетох препоръките на г-н Асенов. С някои неща съм съгласна с други не. Но искам да кажа едно: котка обича свобода , затова не ви препоръчвам да вземате коте, ако живеете в апартамент. Аз живея в къща с много голям двор и получавам истинско удоволствие да гледам, как котките ми се рязхождат из градината, се катерят по дървета,през топлото време лягат да спят сред тревата, а през зимата влизат при мен през отворения прозорец. Не съм виждала котката да легне да спи в това креватче, което е на снимката. Лягат там,където им харесва. Може и на японското ветрило, често на шкаф, до компютъра или принтера.. Котка не е куче. Не може да й кажеш: 'Лягай на място, в креватчето".

забравила си да споменеш за акитата и космите които връщат, вероятно за да не развалиш идилията!

Котката е птица упорита, не я ли ритнеш не полита ...

Ноктите на котките НЕ се подрязват, защото често след това започват да растат с неправилна форма и става мъка - и за котката, и за стопанина, защото закачат грозно. Може да не сте виждали, но аз съм. Не го правете, просто осигурете хубава драскалка.

Най-красивото и елегантно животно.

Браво на теб!

Ако нямаш домашен любимец не можеш да разбереш какво означава това. Това малко животинче създава допълнителни емоции на цялото семейство, и ако по някакъв начин напусне дома, оставя голяма празнина. А колкото до битовизмите/готвене и прочие/ те едва ли трябва да са най съществената част на живота...

Това са лъжливи емоции. Живеете по американски сценарии.

...И аз имам две ,ама си ходят из двора.... Чуят ли ме да тропам с тиганя на терасата...довтасват веднага.... Ама миналата седмица , едната ме остави без карначетата за вечеря, докато ги бях оставил да си отпочинат и да си довърша ичкията.... Побеснях, както бях и гладен...такъв шут и изпрах, че ако бе в скафандър и в извънземна орбита щеше да излети... После ми дожаля,че бях сгрешил .... сритал съм не тая ,която ги е изяла , ами ...другата.... и тя ,като разбрала ,че има гювеч" се е довлякла .... гладна ...с надежда да се облажи....ама ... Така е в живота...Често ,гладните и невинните ...опират пешкиря...а "тарикатите" ...намазват ...кой апартаментче, кой тераси , кой къщи за гости....

Който му е кеф куче, който иска котка, който нищо не иска. Кво сте се разпенили, че това ли е най важното ви в живота. Да казвате на някой какво да гледа или да не гледа. Сякаш такива "статии" ги пускат да ви гледат сейро!!!

Госпожо, Вашето щастие се заключва между манджата и прането! Това меко казано е еснафкото тълкуване на благополучието. Да не забравяме и снахите, които Ви обичат! Добре би било да си извадите главата от задника и да осъзнаете, че освен Вашето шътане и обгрижване/слугуване вкъщи, има и други ценности на света, като да речем, да помагаш и на невинни и беззащитни животинки.

Момиче, ти със сигурност си самотница. Семейството иска грижа и любов. Нима има по - голяма ценност от семейството??? Няма! Имала съм кариера за каквато не си и сънувала, но имам и житейски опит, кайто също не си и сънувала.

Госпожо, не бъдете сигурна, че съм момиче! Може и аз да съм баба. И да Ви призная, сънувам, при това цветно! Ако изявата тук Ви кара да се чувствате велика - ще ви оставя последната дума с Вашата несънувана кариера в миналото. Хората вкопчени в миналото си са консерви отвякъде. Бабата си е баба, не по години, а по манталитет и мислене. Вие сте пра баба даже. Айде със здраве, бабо!

Така ли ма, Сандо?

Бързо да приютите кучетата и котки и да им купувате чували с храна за 200лв а бабите да продават домати по тротоарите за 0.50лв и Вие да ги подминавате, правейки добро или по-скоро мислейки си че помагате на безащитните животинки. Животновъди!

именно! сбъркана им е ценностната система .

Ненормалните по долу не заслужават подобни постове. На тях им дай Баце и Цвък!

Не мога да проумея хората, които не обичат животни, що за човеци са... Какво ви пречи, бе отворковци, да гледате и деца и животни?! Сготвила била, чакала си снахите!!! Е и??? И аз сготвих и си имам и семейство готино и куче и котка! Ти да видиш! И сега какво, това прави ли ме нещо не наред, че гледам и животни? Бахти тесногръдите смешници! Доста сте зле, ако смятате, че да се грижиш за животно е признак на самота, по-скоро отричането от животните е признак на егоизъм и нежелание за поемане на още една отговорност. Лелки и чичковци с мухлясало мислене. Жалка картинка... В другите страни хората приютяват котета по заведени, кучетата са свободно влизащи в сладкарниците, а вие тук само плюете! А щастливата баба май трЕбе да си иде на село, извинете ме.

Обичйате животните, не и вие се обичайте. Не можете да се търпите и следват разводи и семейни скандали .Хората, които се обичат нямат нужда животно да запълва празнота между тях.

Държавата се тресе от скандали,а вие ни занимавате с простотии

Занимавате се с глупости. Вниманието и времето си трябва да посветим на внуците си, а не на котки и кучета. Ето, сготвих 3 ястия и ги очаквам на обяд. Снахите ми са прелестни,никога не говоря против тях и те ме обичат. Пората трябва да имат добри отношения, а не да търсят утеха в котки и кучета. Това е признак на отчайваща самота, породена от егоизъм.

Това им е бягство от живота с който не са успяли да си говорят на "ти".каръци са!!!

И аз познавам двама щастливи баба и дедо и си гледат куче и котка, защото децата им и внуците са зад океана. Не си идват и се правят на американци, а старите немат пари за визи и билети. Кво ше изходиш по тази ситуация щастливке.

Такъв им късмета на хората. Иначе ако внуците не са много далече няма по-голямо щастие за старците от това да ги видят. Жената е щастлива и в това лошо няма. Иначе доколкото я разбирам тезата ѝ по-скоро е в посока да се опитваме да имаме колкото може повече човешки отношения и да намираме щастието в семейството, отколкото да се отчуждаваме от хората и да го търсим в животните, които щат не щат трябва да ни траят.

Аз не съм самотен, обаче имам и котки. Живее в къща. Искам да кажа на "щастливата баба" - вашите внуци няма да изранат добри, ако до тях няма животни. Сигурно сте от онова поколение българи, което смятало куче и котка за мръсни и заразни. Поколение, за което ако не се стриже и не може да бъде изядено, животното е безполезно.