Радка Булман е новият Masterchef

Българката от Провадия, която живее в Австрия, надмина себе си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От финала вече не гледаме БТВ.Големите шефове дето не правят разлика между Мишлен и Мишелин се изложиха.Абсолютно нагласен финал.Раздадените награди също.Защо е така, не знам.А да кажа, че когато Радка и Емо бяха на елиминация заедно, тя се държа отвратително и не знам защо ни показаха това.Още тогава беше за изгонване.

Мисля, че Радка трябва да си кръсти бъдещето ресторантче "пуФкав облак" на пук на всички буквоеди. Много забавен финал, много интересни ястия представиха всички. Но Радка и на визия удари тавана, не само на на вкис (в което явно я бива, защото от началото това й казваха от журито). Изглежда да е енергична жена, с вроден талант за овкусяване явно, борбен и незлоблив човек. Радвам се за нея и се надявам повече роми да са, като нея! Липсваше ми Красимира на финала...

Казва се циганка. За другото си прав. А тъй като циганин е състояние на духа, то за Радка е трудно да се каже, че е циганка. Момичето/ жената показа много добри качества и си заслужи победата. И никому не пречи каква е по предполагаем произход.

Като теория и като визия на ястията, Николай и Лора бяха много по-подготвени и се справяха по-добре през цялото време. Но да не забравяме кое е основното качество на храната, това е ВКУСА. Ние като зрители няма как да знаем, само журито може да каже, но през целия сезон хвалеха вкуса на ястията на Радка въпреки тяхната неугледност и нейните пропуски в терминологията и теоретичната подготовка. Останах с впечатлението, че на нея някак си на инстинкт и магия и се получаваха нещата, а това може да се нарече истинския Х-фактор в кулинарията. Другите неща се учат, но това трябва да си го имаш. Без да ми е приятна нито тя, нито манджите и, мисля, че може би са направили правилен избор на база вкусови качества.

Като цяло и на мен Радка ми беше симпатична още от началото. На фона на останалите очевидно по-интелигентни, и по-подготвени хора тя " издишаше" , а човек някак инстинктивно подкрепя по слабия. Що се отнася до вкуса. Вярно е че той е най-важния когато става дума за храна, но и също така е важно че той е и най-малко контролируемия от зрителите. Щото всеки вижда визията на чинията, но няма как да знае дали това вътре в нея е вкусно. Тук идва съмнението. Ако още от началото журито е било на ясно кой трябва да спечели какво им пречи през цялото време да хвалят вкуса на ястията му / нещо което зрителя не може да провери / Основания е за такова съмнение ми дава различния подход на журито в една и съща ситуация. По време на цялото предаване те правеха на луди отделни участници за това че визията на чинията била не както трябва. Магданоза бил едро нарязан, или нещо подобно. На финала десерта на Радка по отношение на вкус не знам как е бил но по отношение на визията беше пълен, е хайде провал не, но имаше проблем. Не и се получи. Токев обаче я успокои че важно било вкуса, а шоколадовата топка която тя не можа да направи била само за украса. Ей този различен подход към визията ме кара малко да се съмнявам за нещо нагласено. На финала би следвало журито да е най-взискателно, а точно тогава то беше най-ларж.

Макар и простодушна, Радка готви сърцато и не допусна никаква грешка! На финала спечели съвсем заслужено! Лора е далеч по-изискана и беше по-добра през почти цялото състезание, но вчера сервира порция сурова риба и порция пресготвена... недопустима грешка. Николай твърде много залитна да показва техники и екзтравагантности... а храната преди всичко трябва да е вкусна! Радка избра най-правилната тактика и ги надигра! Всички я подценяваха ;)

едно жури от не-българи, избра не-българка за мастершеф. За повече подробности - изтриха ме

гледах интервю на тази туркинята от Англия, която се води мастършеф и ми направи много неприятно впечатление с държанието си. А как произнасяше думата здравей /нещо като хелаоуе/ от лигавщина ме отврати направи

Заслужено! Браво, Радка! Браво и на другите финалисти и полу-финалисти, а и на всички участници! Беше истинско удоволствие! Шефс от журито също са прекрасни! Гордея се, че са българи и аз също!

Хайде стига с простотията. Защо изгониха Емануел, Красимира, Добрин- всичките готвят много по- добре от Радка. Шеф Роу я толерираше, въпреки многото грешки, които Радка допусна. Не е честно и шеф Токев и Михалчев, трябваше да се намесят.

не е истина. Когато белите станем малцинсво до някоя и друга година и ние ще печаелим. Ако до тогава неолиберализма не умрял и пак ще бъдем капо.

Стига сте прехвалвали превзетата Лора и алхимикът Николай. Били малди, модерни, дрън дрън. Единственият кулинар на високо ниво беше Радка. Много важно, че е циганка или марсианка. То пък вие сте много убави. Отбор семиотици, интелектуалци и други притежатели на звезди Мишлен.

На високо ниво на баба ти хвърчилото. Цял сезон умрели презентации от нея и на края блясва с нещо което се съмнявам че може да роди акъла й... Но като гледам народа вярва...

Казва се Мишлен!Звезди Мишлен!Откъде дойде това Мишелинови,Изнанада ме и журито!

Да прав сте!

Мисля, че си изключително незпознат и си мислиш, че само засукани ресторанти печелят такива. (не че Радка визуално да не го беше докарала - то основното й в друга реалност ги изпрати). В Азия има много ресторантчета с такива звези. Даже има сергийка в Хонг Конг предлагаща (явно) невероятно овкусено пилешко за 1.50 долара с Michelin star. Защо пък Радка да не може да докара невероятен вкус? На вид беше зашеметяващо. ( всички се изблещиха). Явно и на вкус, нещо което не са спирали да й казват от началото на предаването.

То и Apple се чете правилно Апъл, а не Епъл или Ейпъл, но за жалост в българския език се налагат масово по-различни произношения. Да припомним за Барцелоната на Ицо Стоичков ПП. От дете помня, че на гумите не им викаха Мишлен, както е правилно, а Мишелин. Не е болка за умиране.

На мен ми харесваше Радка! Борбена докрай! Подценявана от всички,защото не е блогър,мениджър или доктор! И какво от това! Журито беше безпристрастно! За да каже Андре Токев,че ястието и е достойно за ресторант с Мишелин звезди,значи явно е така! Николай трябва да разбере,че само владеенето на всичко модерно,не е стил! Понякога ми идва в повече от много модерните, и не защото не ми харесва,а защото смесването на класика с модерно е изкуство! Лора така изгледа Радка на финала,че ми падна в очите! “ Точно тя ли”? Тя явно беше сигурна в победата със сълзлива гордост,че готви декомпозиран гювеч от Добрич! но за мен Радка би всички с неочаквани вкусове и визия!

Добрич, и по-скоро красивите и способни жени от Дабрич, винаги ще са трън в очите на много хора. Преживейте го вече!

хахаха

Кажи верно ;) Толбухин, жива да не бях ;) Дори номерата на колите ви са ТХ. Смех и 300км гробища :)))

Ти пък откъде знаеш какви са били вкусовете?! иима ли такива телевизори или само го говорят в твоята глава?

Ехо, спрете се. Върнете се към предишните победители - Севда ревла например рева през целия формат и все за инвитрото си говореше, дадоха и победата подарък и от тогава нещо за нея , освен че участва в “ Смени жената” и не само тя. С Радка ще е същото , тъй че не се косете , няма смисъл. Циганка или не вече е със 100 хил. напред. Дано знае какво да ги прави.

Севда има ресторант и предлага доста интересни, и вкусни неща. Не знам, защо трябва да се чува за нея из светските рубрики при положение, че си работи точно за каквото е мечтала и се е състезавала.

Радка напълно заслужено спечели наградата си! Браво на таланта и уменията й, упоритостта и трудолюбивостта й. Когато човек има цел в живота си и я преследва с желание и упоритост, той успява независимо от произхода си , от обстоятелствата в живота. Браво!

Да, Радка успя независимо от произхода си...особено като ДЖурито й удари едно рамо...

Тая година журито направо се изложи, едната я гониха навън да и дадат престилка и с вазелин я докараха до 8-мо място, а на другата дето съскаше непрекъснато и се тюхкаше, направо и дадоха титлата.

Ина и Стефан, мисля че различни предавания сме гледали. Доктора съскаше и злословеше срещу всички. Все беше жертва, като не му се получеше. Лора мила, мила, ама нахендри артишока на Радка и акулските дреболиина Красимира. На докторчето най-благият продукт остави. После коментир злобарски, че толкова си можела Радка...а тя на финал сурова и пресготвена риба сервира. Само един от журито се уреди с нормална риба. Да не говорим, че в последната отборна битка й коментираха десерта, като дилетантски и всички екс-участници мислеха, че Емануеления десерт е този на Лора...смях.

Не може да печелят само красивите, младите и модерните. И ако някой по-смотан, не много модерен, старомоден на вид - вземе, че изпъкне и спечели - и изведнъж всичко е нагласено. Казвам го, защото чета тук, че не е честно, че Радка е спечелила - била необразована, черничка, наричат я циганка, нечистоплътна била, от малцинствата била, не можела да говори правилно, не била интелигентна, акцента бил смешен.... Е, това какво общо има със занаята готварство. Бабите по селата с основното си образование какви манджи готвят! Важен е таланта.

тука не става въпрос за красиви от една страна и " старомодни, чернички , простички" от друга, а за това, че Радка беше неприятна, нагла, безогледна"преследваща своята цел"

Ама вие, като си имате лщбимец и ослепявате! Нагъл беше и доктора, и Лора. Един път не чух Радка, да коментира някого толкова грозно, с такава самовлюбеност и презрение, както споменатите по-горе. А иначе все пак приемам, че не в първа младост ромка ти е неприятна, когато си хвърлил око на хубавелка-префърцунка...и особено когато на твоята фаворитка и приятелят й им се удалжава физиономията от изненада, всеки път когато непретенциозната Радка сервира поредното си чиния.

относно глупостите на кого била дъщеря лора капустина. в едно от предаванията тя готви с баща си-обикновен човек от добрич, българин. явно сте гледали само "победата" на пуФкавата тетка.

Разбирам, че акцентираш върху килограмите, но аз бих акцентирала върху грамотността. Научете се мили хора да пишете правилен български. Всеки има право на мнение, но когато ползваш грамотен език. Моля Ви, разберете, че е обидно имена на хора и градове да се пишат с малки букви. А и също така, редно е всяко изречение да започва с главна буква.

Не знам защо, но меню с ферменти не ми звучи ужасно изкусително. Евала на Николай, че избра трудния път, хубаво е, че търси новаторско, нестандартно майсторство, но може би на финал трябва да се насочиш към нещо изпитано. В крайна сметка би трябвало вкуса да е най-важен. Ако не се е получил, не би било честно, нали?

Всички участници бяха добри. Интересно дали Радка не е готвила някъде преди това. Според мен има опит в професионална кухня, възможно е да има предишен стаж на ниско ниво. И просто в предаването да е успяла да се обучи да представя по-добре храната учейки се от другите, журито и мастър класовете. Нейното меню изглеждаше по-вкусно. А Лора и Николай бяха страхотни. Нека всеки от участниците се развива и да успее в каквото е добър!

Гледах предаването от самото начало, защото много го харесвам. През цялото време имах лекото усещане, че журито има слабост към Лора и почти бях сигурна, че тя ще спечели. Избора на Радка, която се представи блестящо ми показа, че журито е било наистина безпристрастно. Радка напълно си заслужи наградата.

това е риалити, то почти на нищо не учи - нито ще си купя течен азот, нито ще се сурна за лактоферментирали боровинки, значи един Биг Брадър в кулинарията, воайорство. Все пак за работеща домакиня, търчаща да напазарува и сготви ядивна и що-годе чиста храна за семейството след работа и да плейтва преди 8 вечерта предаването е вид релакс - гледаш как други търчат като теб, а ти вече се изтягаш на дивана. Много са ми префърцунени и ястията, и имената им, и плейтването, ясно е че е нагласено доста, едва ли тия техники, текстури и всякакви екзотики се научават ей така с експерименти в кухнята и четене в интернет. Фантазията е важна безспорно. Но сега времето и пропагандата са такива - дайте да върнем избягалите от България, че не останаха тука данъкоплатци и работна ръка.

какво е "плейтване" на чиист бълггарски?

Браво за Радка! Много израстна! На младите риска им изигра лоша шега! Иновативната им храна не е за мастър шеф финал! Не бих поръчала сладолед с свински пръжки! И грис халва нещо ми е доста посредствено за такъв финал! Но са млади и ще имат успех!

Срам и позор.най некадърния и най-малко можещия да сготви каквото и да е.да спечели,и тук ако не е мошенгия значе и журито толкова разбира!

Само Лора може да ми го приготви с мед , шоколад или пък сладко да му сложи .

Браво на РАДКА!!!! Трябва да се уважават хората и техните постижения!!!!

Аз съм с гръцко име но съм роден в майка България. Имам се за българин а не толкова за грък. Отгледан съм тук и винаги ще обичам България. Та примерно ако аз бях спечелил турнира пак ли такава злоба щеше да се лее

Да не те разочаровам, но е много възможно. Нали знаеш - не се имаме много с гърците още от преди 1300 години. Обаче всеки път се просълзявам от хора с друг произход, религия, с възможности да избират друг път и друг живот - та просълзявам се като такива хора се обърнат и кажат: Аз обичам България, искам да съм българин, искам да живея тук...

Не става дума, първо, за "злоба", а за възмущение. И не от Радка. А, от манипулациите на журЕто и на продуцентите, най-вече. И всичко това на фона на бясната кампания за циганизация, джендаризация, ислямизация... на Европа. Ти като "злоба" ли щеше да определиш отношението, ако някой "бежанец", полуграмотен и полуумен спечели "формат", в Гърция, а!?

в Гърция има много "бежанци" на които са им дадени гръцки гражданства. Имат много чернокожи които играят за гръцките национални отбори. Това какво ти говори. Всеки има право да изповядва каквато си иска религия, аз съм атеист но не ми пречи че някои да се моли или да го мразя. Ти защо мразиш исляма, имаш ли причина явна. Да разбирам, че има доста терористи в исляма но има голяяяма разлика. Радка да не ти изглежда на терорист сложила бомба в тортата. Но кои направиха ислямците терористи.. САЩ след като ги бомбардират постоянно и как няма да узлобеят. И теб да те бамбардират и да гледаш как умират близките ти и телата разчленени от взривове ти няма ли да побеснееш и да искаш да изтрепеш всички. Както има добри и лоши българи така има добри и лоши цигани както добри и лоши гърци така и добри и лоши християни така и добри и лоши мюсюлмани. А Радка показа най-много качества. Мен лично ме изуми опушеното ястие с кръглата купа и казах с това ястие спечели, такова нещо никога не бях виждал УНИКАЛНО

Ето ти е реален пример. Може да го видиш навсякъде в интернет. Един от най-добрите баскетболисти в НБА е чернокож грък който се казва Янис Антетокумбо. Родителите им са бежанци а той и братята му родени в Гърция. До 13 14 годишен изкарвали общо по 10евро на ден, един ден някакъв треньор по баскетбол го вижда и му казва че ако отиде да играе за отбора му ще намери работа и гражданство на родителите му. 3 години той вече играе за Гърция и НБА го вижда. Той и брат му са в националния отбор и цяла Гърция ги обожават. И двамата казват, че са гърци и винаги като имат възможност ще се връщат за да могат да бъдат с приятелите си

Нещо не щеш да обърнеш внимание, че не става дума за гърци, българи, цигани, негри.... А ЗА МАНИПУЛАЦИИ.

Ти откъде тръгна и докъде стигна. Това , че си грък, не значи нищо - нито че си умен , нито че си тъп. Но все пак не можеш така произволно да сравняваш черни спортисти с масова миграция. Още по-малко имате право да говорите вие - гърците, които сте заличили българската народност в северна гърция - никой няма право да се нарича българин и вече децата им не се и наричат БЪЛГАРИ,

Как може да коментирате толкова отвратително. Лекувайте се бе хора, защото тази злоба ще Ви убие. Тази жена е за поздравления, защото успя да надскочи себе си. А Вие плювки, не знам как живеете???

Теб, толерастията те е убила вече, като нормален човек. Убива и българите в България, ако не си забелязал.

На мен пък с времето Радка ми стана, как да кажа хем симпатична, хем смешна, хем непохватна, като едно малко дете отишло за първи път в голям магазин. В крайна сметка в това предаване не се изисква кой знае какъв интелект, трябва или много да се трудиш или да ти идва от вътре. При нея е второто, но пък какво от това. Познавам доста готвачи, вкл. и такива от времето на соца, майстори се водеха тези, които могат да комбинират различни подправки с правилното количество и на правилните продукти. Чета, много коментари тук са против нея, но по-добре циганка в Мастър Шеф, от колкото циганин пред подлеза на НДК да проси, в метрото да краде, да диша лепило, децата същите без грам образование. Вярвам, че омъжвайки се за австриец, доста от характерните неща за циганите няма да се случат. Таке, че Радке посъветвай с Торстен преди да започнеш да харчиш парите, Австрийците са прословуто стистнати и с точното око за бизнес начинания.

Ще ме е гнус да ям нещо , приготвемо от тая изпотена, рошава, черномурна женица, женена за някакъв изпаднал австриец - те само такива си вземат подобни на нея.

А мен ме е гнус от хора като теб който си мислят, че са нещо повече от когото и да е!!!

яШ ми оная работа тогава !

Огромна излагация бе финалното решение на журито! То бива, бива, лансиране на тази неграмотна циганка, която дори не може да се изкаже нормално. Другите двама участници бяха няколко класи над спечелилата - използваха техники, наименования за тях, които дори... предполагам и шефовете биха се затруднили да акцептират. НО трябваше да се види още при направата на предястието, че Радка я лансират пракалено много и че с тъпанарските си коментари и мислене НЕ МОЖЕ да измисли нищо ново и вдъхновяващо и те ти накрая уникални ястия от нея. Язък за останалите участници, коит се стараха толкова много и видяха още преди края, че няма смисъл да се борят с предварително избраният победител. ПОШЛА РАБОТА - и в завършек ще споделя, че повече няма да гледам това скапано предаване !!! Всичко е добре платено и същевременно до болка гадно.

Напълно вярно, от самото начало на снощното предаване журито толкова й се радваше, беше очевадно че ще спечели дори да беше загорила манджата.

Някой знае ли как е истинското име на Радка?

Предполагам - Радка Пиратка, Те от нейния етнос дават имена на децата си от нашумели песни и турски филми.

Интересно защо имаш толкова много минуси, след като си казал общоизвестен факт!

Повечето хора, не харесват действителността. Затова.

да ги давят специалитетите им, които ние не можем и да помиришем

Тази Лора наистина ли има общо с Майкъл Капустин - краля на пирамидите от 90те? То и без друго се чудех как си изкарваш прехраната като блогър в Добрич? И голяма гордост с този Добрич, те от там всички са тикви. В Добруджа златно жито зрей - прост народ живей. Трябва да ги видите само какви шофьори са....

Градски, от Варна ли си?

Византиец от всякъдсе

Селенията е непобедима в България за сметка на младите, талантливите и можещите. За това децата ще бягат, а ромките ще триумфират.

"Селянията" или циганията!?!?

Какво имаш предвид? Тази радка ли е ромка? И ако е тя - тя отдавна е избягала. Така че - като как се вписва случилото се в твоя коментар на неграмотник?

Вие идиоти етноса ли коментирате или храната. И какво като е била от село бе и с друго име, колко много участници имаше които не бяха с български имена и все пак това е кулинарно шоу, няма много истински българи понеже повечето си знаем шопската салата и ракия и да седим пред телевизора и да мразим всички които са ЯВНО ПО-ДОБРИ от ВАС и завистта е огромна и все още се мислите за велик народ а не осъзнавате, че точно Вие сте измета на нашата нация.

Х, кой си ти?

Според мен расовата принадлежност не определя качества като например усет за готвене. Или пък талант във фризьорството... Според мен, това че е циганка не означава, че не може да готви или пък не заслужава да спечели. В края на краищата ние всичко само по телевизията гледахме. Никой от нас не е опитал и залък. П.П. Проф. Чирков е с ромски произход, но като гледам таланта на ръцете му - на никой не му пука.

Значи Радка има вид на малко необразована, обикновена женица, леко смешна. Обаче кой от вас коментатори, изяде една вилица от храната и - та да каже, че не заслужава? Или колко от вас опитаха храната на Лора или някой друг участник, та да твърди, че те са по-добри. Просто преобладаващата част от зрителите не харесваха Радка. Ако журито търсеше някаква изгода в избора си, някакъв PR, по скоро би дал победата на Лора - млада, красива, модерна... Но може би готварските качества са били определящи... и може би най-вкусно е готвела Радка.

Ти иначе защото си опитал от чиниите на другите, та реши , че Радка е най-най-. Стига глупости, изгониха много по-добри, за да остане тя. Помните ли чинията и с наденица? Паднах от дивана от смях, докато Роу отврътено дъвчеше и приказваше : Ох, че е вкусно, а на лицето и...

А, ти от коя чиния опита?

Така и се пада на Лорчето, като се представя от Техеран (Добрич), а не Варна от където е !

Това с източно-балканското прасе, изби рибата направо!

Не ми е понятно как може да се хвалиш с Добрич. И ако има общо с Врана как ще предпочете Добрич?!?!?!?

що да се хвало, нбе комплексари ?! Само вие, пълни нищожества. изпадате в оргазъм, щом някой е от ВААААрна

Защо да не се хвали, че е от Добрич ??? Един от най-хубавите градове в България!

Не съм от Варна, но няма да изпадна в оргазъм, че някой е от Добрич....

Според мен от предаването са я накарали, но срамота. Все едно ти да си от София, а да те накарат да сложиш Пазарджик под името си. мухахах яко

Бил съм 6-7 пъти в Добрич и честно това е най-скучния БГ град, който съм посещавал. Например зимно време от хотела на центъра (България ли беше, Добрич ли беше) като гледаш площада долу се търкалят едни тръни като в каубойски филм, по улиците живите-мъртви... Може би обект на гордост е висшата комунистическа архитектура - абсолютен връх е постигнат в Добрич. Центъра е уникално съоръжение от бетон, панел и арматура

Като всеки град... Следващият път се разходи в парка - най-добрият в цяла България...

И в парка съм се разхождал - малко ми е запустял - като центъра. И в квартала до езиковата съм ходил - там пък по цяла нощ нямат вода - въобще един от най-хубавите градове в България (цитирам по-горен коментар на читател)

Интересно ми е - ти от кое село си ?

Намираш на всичко и всички кусур. Ама я погледни първо себе си...

Комплексираните балканси субекти, т.е. Бай Ганьо, и тук бълват жлъч и помия. За разлика от другите двама, Радка представи меню от световната кулинария. Ако Бай Ганьо е бил в Австрия, Германия или Швейцария и е пробвал техните менюта с дивечово месо, ще разбере защо професионалното жури избра Радка.

Аз, лично, ти повЕрвах.

Готвачите са "кът" у нас ...недостиг ...ама виж ..."ШЕФ"-ове ...боол-колкоото си щеш ... А едно време какви готвачи имаше при соца....МАЙСТОРИ....По 1000 ++ души можеха да нахранят .... Днес, като им гледам "майсторлъка" на тия ..."ШЕФ"-ове.... ами те с техните си изчанчени порцийки ... котето си не мога да нахраня ,да не казвам ,че за шибаните им продукти ще трябва да тегля и ...заем .... Циркаджии....

Тази гавра на журито с можещите и знаещи участници, най-вече Лора и Николай, ме отвращава от иначе интересното предаване. То бива да си критичен в преценката си, но това да дадат приза на Радка е чисто извращение. Журито заплю себе си!

ЖурЕто заплю преди всичко редовият дебил, аудиторията на "реалититата", у нас.

ЕСЕ

Кака Радка "пуФкавата"...

Това е преди всичко шоу и после състезание. И не само в този формат, всички са така. Целта е да е доволна максимална част от публиката, а не да е истинско справедливо състезание. А ида беше истинско честно състезание, пак щеше да има недоволни. А при тези, които са с SMS-и целта е да се наберат повече средства, дори е и да не е толкова доволна публиката.

Това е преди всичко манипулация под прикритие на "шоу".

То пък едно шоу - от победителката всеки път чувахме неграмотен и недодялан език, тежък и неразбираем диалект, свръхограничена лексика...

и защо, кво печели журито......и да беше този или онзи за журито е все едно

Много напомняше на някои от финалите на Евровизия...

Неслучайно.

Всичко пак е нагласено, жалко, че ''великата'' Роу идва от цивилизацията!

Само като я видя (С.Роу) как е издокарана (като на сгоден циганин сестра му), ми става ясно защо Радка спечели!

Да, точно!

претенциозни лайна и помиии

Това беше обида към всички зрители. От самото начало тая дива селянка, която не може дори да говори я тикат напред. Колко пъти гонеха много по-способни от нея, за да я спасят. Прилича ми на протеже на Роу - непрекъснато я хвалеше, дори когато не се беше справила добре - "О тая чиния не изглежда добре, обаче е вкусно". Вчера въпросната Радка оплеска десерта тотално и поднесе наполовина готови чинии, но и това беше прегазено,въпреки, че другите участници се справиха в пъти по-добре.

Не бих хапнал нищо приготвено от въпросната. Вчера беше цялата потна и мръсна и пипаше навсякъде.

Тука не си прав/а - нито един път не си бръкна в гащите!

Сега със стоте хиляди ще отвори мечтания рибен ресторант и ще сервира мноооого вкусна пържена цаца с картофки - художествено плейтвани във формата на дърво или вулкан!

Но пък кога ли интелигентността, артистичността, истинското творчество, голямото можене са били справедливо оценявани у нас? Чакаме някой да се пресели в отвъдното, за да кажем колко е бил велик. В случая обаче няма да е така - Лора и Николай ще продължат да създават своите шедьоври, напук на политическата коректност, личните пристрастия или каквото там доведе до победата на един елементарен във всякакъв смисъл участник.

На пук на русофилистичните Ви напъни народа ще продължи да яде манджите на Радка, вкусотиите на Лора и Николай ще си ги ядат само те и евроориентираните ватници, който ривът, че на са такива, ма д.пе дават за Ивропата!!!

И изведнъж всичко в студиото потъмня...

Не случайно, римските представители се славят с кулинарните и питейни постижения: 1.Дестилират ракия от фекалии: 2.За тях е казано по друг повод: "Цин Га ман Га фук, пълни гащи с лук"; Има нещо странно в нашето общество-толериране на някои по други причини, за да спечелят нещо, което в бъдеще ще гнуси хората. Така истински даровитите, знаещи и можещи са изтикани в ъгъла. Така развитие не ще има. Смешно е в тез "кулинарни" предавания е да се боготворят художествени, а не вкусови произведения, които проличат на ако от синигерче, до рисувано с четка. Най-големия хит, обаче е "конкурента" по друга телевизия, който с казармени методи "учи" отявлени некадърници, крещейки и хвърляйки кухненска посуда по подопечните. Те парите се отразяват не добре, ама дали не носят срам на неговото, нейното и тяхното дете?

Странното е, че не е "наше".

"Развитие не ще има", но ще има завитие. Което е и целта.

каквато държавата, такъв и Masterchef...

Какъвто ЕСесът, такава и членката - толерантни. Ма, ноу толерантни, либерални, интегрирани, диверсифицирани...

Радостта на кака Радка беше едно към едно с радостта на леля Гошка.... ако си спомняте.

Типов сценарий.

А аз се чудех лицето на Лора откъде ми е познато... а то щерка на Майкъл Капустин... браво, браво, браво, господине.

само,че това не е вярно,въпросният господин има син.В предаването се появи бащата на момичето и готвеха заедно,нищо общо с Майкъл Капустин

Добре де, племенничка.