Ранното посивяване е признак за дълголетие

Организмът пести силите си за борба със сърдечносъдовите болести и рака

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рано посивяла съм,още 32год имах много бяла коса,но това не попречи на 42 год да хвана рак...!Без да съм фамилно обременена.Поредната глупост!

Милата... Стискам палци да се оправиш. И аз отмного години имам някакви образувания, бучки в гърдите, подути лимфни възли, болящ далак, подут корем, болки в гърба. Вече ги боря с ежедневен прием на куркума и джинджифил + черен пипер през последните 2-3 години. А от октомври имах нещо, за което се чудех пневмония ли е, разсейки ли са, кашлица и остра болка в гърба. Много силно наблегнах на куркумата с джинджифила, и в добавка всеки ден няколко пъти по 5-10 г. клеева тинктура с вода. Направи ми впечатление, че вече нямам болки и умора, а последните години ми бяха постоянен спътник.

Edit - Клеевата тинктура по-скоро е общо 6-7 г. за деня. Отмервам на порция по 5-6 наполовина пълни капкомера. 50 ml стигат за около седмица. Нямам болки. Чудо ми се вижда.

Една моя прабаба е живяла до 95 г. с тъмна коса, без да е посивяла. Баба жива 75 г- отново с тъмна коса до края. Единия ми дядо е умрял на 59 г. напълно побелял:( Другия дядо напълно побелял - 72 г. Дядото на мъжа ми - 86 години напълно побелял! Една моя леля - на 55 години с тъмна коса! Мисълта ми е, че МАЙ НЯМА ВРЪЗКА! Ако има все пак някаква тенденция в тези изследвания, включващи по-големи извадки, тя е, че човек като започне да побелява рано, може би се стряска, че остарява и започва да се грижи повече за себе си. А тъмнокосите сигурно повече нехаят, защото мислят, че здравето им е в кърпа вързано.

Посивяването означава, че....изобщо го няма веществото. Белите косми не са здрави в основата и падат при слабо влияние върху тях. Погледнете си освен космите също ноктите, кожата, костната система....и хормоналната картина.

Още някоя глупост няма ли да извадите?????

Има логика! Глутатион-редуктазата е кралицата на антиоксидантите. Те неутрализират оксидантите (например супероксидът) които са мощни канцерогени и причинители на генни мутации и ускоряват процеса на стареене. Между другото като гледам колко НЕхаресване е събрал предишния ми пост в който споделям горчивата истина че 80 % от българите са дебили, разбирам колко погрешно е да се говори истината! Ей затова политиците ви заливат с непремерени лъжи, на които се ловите като шарани на гола кука!

Да се намери някой да каже на място!

Испански простотии!

Аз пък го тълкувам по друг начин: който рано посивява, значи не произвежда достатъчно от въпросното вещество. А иначе явно и ранното оплешивяване води до същото - няма коса, няма нужда да се ползва въпросното вещество за оцветяване.

Логиката е точно обратната, за съжаление на побелелите. Истината е в здравословното хранене, а не в цвета на косата. Хубава седмица на всички.

lele kakvo ste napisali za glutationa....dete parvi klas e po-gramotno

Да бе, затова братовчед ми, който побеля напълно на 36 умря на 64 години.

пълни глупости дядо ми умря за 96 години и косата му не беше побеляла, пък леля ми е бяла още от 25 годишна и умря от рак на 40 години

Даже и логика няма в написаното.

А ранното оглупяване? И то ли е признак на дълголетие?

Твоето оглупяване е ранно но не се притеснявай. Както каза един депутат - 80% от българите са дебили и ти просто си част от тях!

И ти по теория на вероятностите си от 80%

Ранното оплешивяване - също! А ранната смърт - най-вече!