Разболява ли ни глутенът?

Все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури

Обратно в новината

Коментари - Разболява ли ни глутенът? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ябълките, оригиналните, които като им посееш семената стават на дръвчета, не разболяват. Дори и гроздето не разболява. Но захарта рафинирана даже от ябълка и глюкозата от гроздето в големи количества разболяват. И предизвикват авто имунно заболяване - диабет. Та същото и с глютена. Глютена е желан за хлебарите защото прави тестото по-технологично. Като лепило е, както си личи от името му. Истинската, дива пшеница, лимеца и селекционираната от такива сортове пшеница има глютен, до 30-35% от белтъцичините в тях. И не разболява. Но пшеница Монсанто или Пионер имат 85% глютен и е страшно технологична, става хляб при каквото и да е подквасване, дори без подквасване. И да, от 10 години го налагат с изнудване и сила на цял свят,при това унищожавайки дивото зърно и местните живи сортове. Та извода е: хляба в Северна Корея не разболява, но хляба от зърнарите ни най-вероятно разболява и води до авто имуннато заболяване. И не си мислете че ядете хляб от същото жито като да речем само избранниците ни.

Глутенът не е белтък а въглехидрат.

Къде си учил химия?

Когато замеся брашно с глутен, набъбва няколко пъти. Ако няма глутен в брашното, ако ще 50% мая сложи, пак няма да се надигане поради липса на ферментация на туй, на което му казваш въглехидрати.. Пробвай да замесиш телешки бифтек. Дали ще набъбне? Може да пробваш и с БЕЗМУСКУЛЕН белтък - закваси яйце и получи хляб.... Но понеже смяташ, че ферментацията е с краен резултат белтък, пий вино, особенно шампанско, за да ти нарасне мускулната тъкан.

Прочети пак - глутен, не глюкоза

Познавам много хора( и деца) ,които са с цьоликалия, те трябва да си спазват диетата без глутен. Това само им подобрява здравето.за съжаление храната им е безумно скъпа. А топлият хляб образува газове,може би маята си казва думата. Вчерашния хляб е много по лесен за храносмилане.

Лъжата е, че все повече хора имали непоносимост към глутен или лактоза. Точно обратното е факт: Човек се е приспособил към тези хранителни съставки в течение на хиляди години и продължава да се приспособява. Едно време примерно, никой не е могъл да пие мляко без да се одриска, освен монголците. След 10 000 години пък, никой няма да има непоносимост вече - стига да не спрем да ядем или пием тези съставки. Усъвършенстващите се техники и съоръжения за изследвания в днешни дни довеждат до все по-точна възможност за установяване, кой понася и кой не понася съставките - и по този начин до уж постепенно нарастване на броя на хората с непоносимост.

Когато монголците са били още чисти китайци в ОРИЗОВАТА НИЗИНА а в монголската пустош са препускали, диви и до днес, конете на Прежевалски, а днешният кон е препускал див по пустата на северното черноморие, точно тогава, от хилядолетия наред, пар-бабите ни са квасили кисело мляко и сирене от краве мляко, месили са хляб от дива пшеница- ЛИМЕЦ и са наливали руйно вино с най-ниска градусност от 20%. Аз не мога без кисело мляко и млечни продукти. Сам си квася млякото. До преди 70 г Светът не е знаел какво е кисело мляко, защото бактерията живее в свободна среда само в българското землище. Най-вкусният и пухкав хляб с натурална закваска се получава от замесване с шишарките на хмела. Премесвам закваската от хмел поне 1 седмица с брашно, за да се убие силния и клисав вкус на хмела.

На са хиляди, а само десетки години. Пшеницата отпреди 40-50 години има най-много 40% глютен от всичките протеини в нея. Сега индустриалните сортове за хляб имат 85%. Високото пролиново съдържание прави белтъка глютен необработваем и безполезен за синтез на белтъци. И не само с пшеницата е проблема. Даже и плодовете са манипулирани за да имат повече захар. Един портокал има двойно повече захар от портокал през 1970. Има само една шеста от витамин С и не е 160 грама а е 220 грама средно. Та смятай какво ядеш. Изобщо, храната за разлика от медикаментите не минава клинични изпитания а би трябвало. Индустриалната храна от гигантите, произвеждащи семена, няма нищо общо със здравото хранене.

В случая май всички сте прави Онези които казват, че проблема може да е в зеленяша който дъвчем преди ядене и който се води здравословен но за мнозина е трудно смилаем и после като му хвърлим една кофа с мазнини и захари и теста и той направо ферментира. Онези които казват, че проблема е в млякото, примерно в Корея и Япония нейде към 90 и няколко процента имат нетолерантност към лактоза. Онези които казват, че житото вече не е същото. В момента видовете жито нямат нищо общо с това от преди двеста или дори сто години. Онези които казват, че всъщност с диагностиката нещата са сложни и може би не сме разбрали всичко правилно. Онези които казват, че това е поредната модна болест която е причинител на всички лоши заболявания. Изобщо напоследък това което се смята за наука май се пренаписва през десетина години и никой не е точно наясно с нищо

а разболяват ли ни "ваксините" на урсула? разболяват ни английските "учени" от цру с повърхностните си знания на купени наедро педерасти -алхимици, които самите не знаят как изпратиха този телевизионен сигнал от луната до земята! с кое захранване, с кои лампи и с кои диоди? английски учен е равно на юдей= лъжец за холокостваните милиони евреи. които никога не с били жертви на такъв геноцид, както сега са палестинците! от юдео-нацистките, алаангле "учени"... разболяват ни украинските наци-американски "храни", които и кучетата не ги ядат, но ги продават на международната борса на юдеите-наци-хитлеряги,,, ...... Бог с нас .....

на мен винаги ми е било интересно как човечеството, което е природно явление, сравнително ново в сравнение със скалите, да речем е успяло да стигне тоя стадии на недоразвитие без всичките тези "знания" за глутена, третия полов орган и яденето на богомолки, бели црвяци и "брашно" от хлебарки... наистина е интересно! а как стоят нещата с "ваксините" срещу "ковидА" от един изяден, недопечен прилеп? честно, много сте зле! и откъде ви дойде тая юдейска чума отведнаж? .... Бог с нас

мдааа от 10000г ни разболява...а списвача на тъпатастатия чел ли е какво има в хляба...хляб се прави от брашно вода мая и сол...а сега вземете и прочете колко соя добавки подобрители овкусители и т.н. бклуци има вътре

Интересно, защот този проблем е относително нов. Значи има нещо, което е станало в последно време. Дали замяната на старите сортове зърна с нови, "модерни" сортове, или химията, която се ползва, или маята или друго. Но не е просто виновна горката пшеница. Само че не еизгодно да се рови къде е коренът на проблема...

И преди го е имало този проблем, но не е бил изучаван от медицината! Към днешна дата, диагностиката може да е напреднала, но все още няма тестове, които дават 100% резултат - нито кръвният, нито биопсията на тънките черва... По официални данни, 1% от населението имало глутенова ентеропатия, но реално са много повече - повечето от тях не са диагностицирани цял живот. Появяват се различни заболавания, които лекуваме с хапчета, а причината може да е скрита (глутенът).

Позна. Всичката пшеница в момента е ГМО. От там и въпросните "непоносимости"....

Глутена е най важната съставка на хляба! Хляба е в основата на нашата цивилизация. Азиатците ползват ориз, А коремите ви се подуват от САЛАТИТЕ! Спрете да ядете зелени сурови боклуци и няма да ви се подуват стомасите. Глутена няма нищо общо

То пшеницата е виновна, защото не е украинска. А царевицата на Монсанто и производните продукти като глюкозно-фруктозен сироп (или беше наобратно) , който замества захарта навсякъде...неее, супер здравословно. Питайте фдЛайден.

Коремите и дебелееенето на българина идват от тъпченето с много хляб, а и от некачествения хляб в България. Салатите и всички зеленчуци са най-препоръчителни за здравето. Белият голям хляб в България трябва да се забрани, той е истинска отрова и се надува като гъба в коремите на хората.

Че зелените талибани ще се сърдят

именно глутена в основат на фигурата "мишелин" която придобиват тези, дето много ядат тесто, т.е. блядовете и янките

Клермонт Феранд гали ба беше френски град, където ФРАНЦУЗИТЕ братя Мишлен създават през 1880г фирма за производство на гуми. До днес, тази фирма е с офис там.

Партенка. Неразположение в корема, от млякото е. Не, не е от други боклуци или простотии, които ядем и пием. Хваща се само с кристална топка, лекува се с редовна ваксинация..и задължително да водим зелен начин на живот, без това става по-лошо.. знам знам