Коментари - Разболява ли ни глутенът? | life.dir.bg
назад

Разболява ли ни глутенът?

Все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури

Обратно в новината
| Автор: Юлия Вергин, "Дойче веле"

Коментари - Разболява ли ни глутенът? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Партенка. Неразположение в корема, от млякото е. Не, не е от други боклуци или простотии, които ядем и пием. Хваща се само с кристална топка, лекува се с редовна ваксинация..и задължително да водим зелен начин на живот, без това става по-лошо.. знам знам

именно глутена в основат на фигурата "мишелин" която придобиват тези, дето много ядат тесто, т.е. блядовете и янките

Че зелените талибани ще се сърдят

Глутена е най важната съставка на хляба! Хляба е в основата на нашата цивилизация. Азиатците ползват ориз, А коремите ви се подуват от САЛАТИТЕ! Спрете да ядете зелени сурови боклуци и няма да ви се подуват стомасите. Глутена няма нищо общо

То пшеницата е виновна, защото не е украинска. А царевицата на Монсанто и производните продукти като глюкозно-фруктозен сироп (или беше наобратно) , който замества захарта навсякъде...неее, супер здравословно. Питайте фдЛайден.

Интересно, защот този проблем е относително нов. Значи има нещо, което е станало в последно време. Дали замяната на старите сортове зърна с нови, "модерни" сортове, или химията, която се ползва, или маята или друго. Но не е просто виновна горката пшеница. Само че не еизгодно да се рови къде е коренът на проблема...

Коремите и дебелееенето на българина идват от тъпченето с много хляб, а и от некачествения хляб в България. Салатите и всички зеленчуци са най-препоръчителни за здравето. Белият голям хляб в България трябва да се забрани, той е истинска отрова и се надува като гъба в коремите на хората.

И преди го е имало този проблем, но не е бил изучаван от медицината! Към днешна дата, диагностиката може да е напреднала, но все още няма тестове, които дават 100% резултат - нито кръвният, нито биопсията на тънките черва... По официални данни, 1% от населението имало глутенова ентеропатия, но реално са много повече - повечето от тях не са диагностицирани цял живот. Появяват се различни заболавания, които лекуваме с хапчета, а причината може да е скрита (глутенът).

Позна. Всичката пшеница в момента е ГМО. От там и въпросните "непоносимости"....

мдааа от 10000г ни разболява...а списвача на тъпатастатия чел ли е какво има в хляба...хляб се прави от брашно вода мая и сол...а сега вземете и прочете колко соя добавки подобрители овкусители и т.н. бклуци има вътре

на мен винаги ми е било интересно как човечеството, което е природно явление, сравнително ново в сравнение със скалите, да речем е успяло да стигне тоя стадии на недоразвитие без всичките тези "знания" за глутена, третия полов орган и яденето на богомолки, бели црвяци и "брашно" от хлебарки... наистина е интересно! а как стоят нещата с "ваксините" срещу "ковидА" от един изяден, недопечен прилеп? честно, много сте зле! и откъде ви дойде тая юдейска чума отведнаж? .... Бог с нас

а разболяват ли ни "ваксините" на урсула? разболяват ни английските "учени" от цру с повърхностните си знания на купени наедро педерасти -алхимици, които самите не знаят как изпратиха този телевизионен сигнал от луната до земята! с кое захранване, с кои лампи и с кои диоди? английски учен е равно на юдей= лъжец за холокостваните милиони евреи. които никога не с били жертви на такъв геноцид, както сега са палестинците! от юдео-нацистките, алаангле "учени"... разболяват ни украинските наци-американски "храни", които и кучетата не ги ядат, но ги продават на международната борса на юдеите-наци-хитлеряги,,, ...... Бог с нас .....

В случая май всички сте прави Онези които казват, че проблема може да е в зеленяша който дъвчем преди ядене и който се води здравословен но за мнозина е трудно смилаем и после като му хвърлим една кофа с мазнини и захари и теста и той направо ферментира. Онези които казват, че проблема е в млякото, примерно в Корея и Япония нейде към 90 и няколко процента имат нетолерантност към лактоза. Онези които казват, че житото вече не е същото. В момента видовете жито нямат нищо общо с това от преди двеста или дори сто години. Онези които казват, че всъщност с диагностиката нещата са сложни и може би не сме разбрали всичко правилно. Онези които казват, че това е поредната модна болест която е причинител на всички лоши заболявания. Изобщо напоследък това което се смята за наука май се пренаписва през десетина години и никой не е точно наясно с нищо

Лъжата е, че все повече хора имали непоносимост към глутен или лактоза. Точно обратното е факт: Човек се е приспособил към тези хранителни съставки в течение на хиляди години и продължава да се приспособява. Едно време примерно, никой не е могъл да пие мляко без да се одриска, освен монголците. След 10 000 години пък, никой няма да има непоносимост вече - стига да не спрем да ядем или пием тези съставки. Усъвършенстващите се техники и съоръжения за изследвания в днешни дни довеждат до все по-точна възможност за установяване, кой понася и кой не понася съставките - и по този начин до уж постепенно нарастване на броя на хората с непоносимост.

Познавам много хора( и деца) ,които са с цьоликалия, те трябва да си спазват диетата без глутен. Това само им подобрява здравето.за съжаление храната им е безумно скъпа. А топлият хляб образува газове,може би маята си казва думата. Вчерашния хляб е много по лесен за храносмилане.

Глутенът не е белтък а въглехидрат.

Ябълките, оригиналните, които като им посееш семената стават на дръвчета, не разболяват. Дори и гроздето не разболява. Но захарта рафинирана даже от ябълка и глюкозата от гроздето в големи количества разболяват. И предизвикват авто имунно заболяване - диабет. Та същото и с глютена. Глютена е желан за хлебарите защото прави тестото по-технологично. Като лепило е, както си личи от името му. Истинската, дива пшеница, лимеца и селекционираната от такива сортове пшеница има глютен, до 30-35% от белтъцичините в тях. И не разболява. Но пшеница Монсанто или Пионер имат 85% глютен и е страшно технологична, става хляб при каквото и да е подквасване, дори без подквасване. И да, от 10 години го налагат с изнудване и сила на цял свят,при това унищожавайки дивото зърно и местните живи сортове. Та извода е: хляба в Северна Корея не разболява, но хляба от зърнарите ни най-вероятно разболява и води до авто имуннато заболяване. И не си мислете че ядете хляб от същото жито като да речем само избранниците ни.

Когато монголците са били още чисти китайци в ОРИЗОВАТА НИЗИНА а в монголската пустош са препускали, диви и до днес, конете на Прежевалски, а днешният кон е препускал див по пустата на северното черноморие, точно тогава, от хилядолетия наред, пар-бабите ни са квасили кисело мляко и сирене от краве мляко, месили са хляб от дива пшеница- ЛИМЕЦ и са наливали руйно вино с най-ниска градусност от 20%. Аз не мога без кисело мляко и млечни продукти. Сам си квася млякото. До преди 70 г Светът не е знаел какво е кисело мляко, защото бактерията живее в свободна среда само в българското землище. Най-вкусният и пухкав хляб с натурална закваска се получава от замесване с шишарките на хмела. Премесвам закваската от хмел поне 1 седмица с брашно, за да се убие силния и клисав вкус на хмела.

Къде си учил химия?

На са хиляди, а само десетки години. Пшеницата отпреди 40-50 години има най-много 40% глютен от всичките протеини в нея. Сега индустриалните сортове за хляб имат 85%. Високото пролиново съдържание прави белтъка глютен необработваем и безполезен за синтез на белтъци. И не само с пшеницата е проблема. Даже и плодовете са манипулирани за да имат повече захар. Един портокал има двойно повече захар от портокал през 1970. Има само една шеста от витамин С и не е 160 грама а е 220 грама средно. Та смятай какво ядеш. Изобщо, храната за разлика от медикаментите не минава клинични изпитания а би трябвало. Индустриалната храна от гигантите, произвеждащи семена, няма нищо общо със здравото хранене.

Когато замеся брашно с глутен, набъбва няколко пъти. Ако няма глутен в брашното, ако ще 50% мая сложи, пак няма да се надигане поради липса на ферментация на туй, на което му казваш въглехидрати.. Пробвай да замесиш телешки бифтек. Дали ще набъбне? Може да пробваш и с БЕЗМУСКУЛЕН белтък - закваси яйце и получи хляб.... Но понеже смяташ, че ферментацията е с краен резултат белтък, пий вино, особенно шампанско, за да ти нарасне мускулната тъкан.

Клермонт Феранд гали ба беше френски град, където ФРАНЦУЗИТЕ братя Мишлен създават през 1880г фирма за производство на гуми. До днес, тази фирма е с офис там.

Прочети пак - глутен, не глюкоза