Разедини ли "кенсъл" културата хората

Откакто терминът на „отричане“ навлезе в онлайн пространството, все повече се забелязва сблъсък между вижданията и интересите

Обратно в новината

Коментари - Разедини ли "кенсъл" културата хората | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е ли кансъл. Гласна пред две съгласни се произнася както се пише. Както апъл, апрентист, апришиейт,апарентли.... Ако кажете на някой англичанин кенсъл ще се чуди каква е тази кръстоска между бирена кутийка и менсъл. Също ако поръчаш КЕН бира, може да ти сервират куклата КЕН, с чаша бира.

А как е по-правилно да те нарека? Заядлив гай?

Хората престават да бъдат хора, когато се превръщат в тълпа. Разединяват се с човечността си. Това е основната беда.

в Древна Гърция на това наказание са му викали Остракизъм;)

Кенсъл културата в Щатите и Великобритания е непоносима, тук даже нямаме никакви проблеми с нея.

Я отиди пред паметника и питай Мая Манолова какво прави там и ше те нарече фашист, поне.

Ми не мога да приема 8 см.кур. Не ме винете. Директно клансел, ама културно. :) Това си чиста дипломация. Кенсъл култура...чудят се какво да измислят, че да зарибят младите.

Има една велика песен на Дио (Бог да го прости): "If you listen to fools - the mob rules". Точно това се случва в момента - "охлокрация", управление на тълпата. Неуки и некадърни хора се чувстват силни в тълпата и са готови да изливат злобата си срещу всеки, който е успял, кадърен и образован.

Не знам кенсъл менсъл, но когато някой ми е противен, ми е противен. Няма нужда от специален термин за да го отсвиря отвсякъде.

е нали това беше целта - разделяй о владей

Тея публични личности само за тех си мислят. И без това под път и над път е пълно с тригери за всеки. Човек трябва да остава на спокойствие възможно най-продължително, за да се очисти от всякакви товари.

Е така се убива свободата на словото - когато всеки трябва да внимава какво приказва и предпочита да си мълчи. Изобщо нямаш право да си кажеш личното мнение ако то не съответства на партийната линия.

:))) Доста повърхностно определение на кенсъл "културата". Защото тя не е само това, което е описано в статията. Тя е също и неща като разрушаване на паметници (напр. на Колумб, защото бил допринесъл за робството, а ние не одобряваме робството), отхвърляне на етнически и расов принцип - тоест расизъм и ксенофобия (напр. ще свалим от репертоара Чайковски щото бил руснак, а Путин бил нападнал Украйна), забраняване или "пренаписване" на книги защото използвали термини като негри и индиаци (напр. Чичо Томовата колиба, Пипи Дългото чорапче, Приключенията на Хъкълбери Фин) и още куп други неща. И всъщност, кенсъл културата безкултурието) съвсем не е нещо ново в историята. Точно тези, които сега го пропагандират са горели хора набедени за вещици и вещери, горяли са на клада "еретеци" и учени, по времето на нацизма и фашизма (а и сега където ги има с по една приставка нео отпред) са горели книги на велики пиатели и поети или са разрушавали паметници (на Пушкин напр.) ... Това също е "канселиране". И нищо не се е променило от тогава та и до днес - основното цел е насаждането на ментално насилие и своеобразен закон на Линч срещу несъгласните и инакомислещите, тяхната дехуманизация. Няма разлика между забраната да използваш думи като циганин или негър, с решение на ЕС (има такова от 2000 г.) да постановиш, че няма раси и остаркизирането на някого в тъпите социални мрежи и медиите, само защото той или тя не ти харесват - по физически причини или защото не мислят като теб. Кенсъл културата унищожава точно това, което наляво и надясно тръбят "демократичните" либерали - върховенството на закона, като позволява и приема за допустимо всеки да е обвинител, съдия и изпълнител на присъдата (ако щете - палач). И да - защитата срещу обвиненията също се отхвърля като недопустима, тя също се "канселира". Парадоксално е, но първото нещо, което канселира кенсъл културата е точно културата - като история, изкуство, начин на общуване, толерантност, съчувствие, опит да разбереш мението на другия ...

"Cancel" означава "зачеркване", не отричане. Има си дума за отричане. Като цяло дебилите се лепят като мухи на мухоловка когато поредният агитатор им изврещи нещо сочейки с пръст, просто в днешно време има усилватели за агит врякане повече от преди. Кой поддържа тролеферми да врещят не е тайна, нека се лепят дебилите - за доброто на всички е да полепнат, друга файда от тях не може да се очаква така или иначе.

Разделя ни Резидента

За ясна видимост. Не се оплаквам. Стана суперлесно да избягвам олигофрени, псевдо-интелектуалци, феминистки, затоплистки, и явни тъпаци.

Аще една крачка и сме в комунизма.

Разделя на нормали и видиотени

"тезата, че хората не са склонни да приемат неща, с които не са съгласни" Боже какъв проблясък