Различни видове захар и сол и тяхното приложение
Обичате ли да експериментирате с подправките?
Обратно в новинатаКоментари - Различни видове захар и сол и тяхното приложение | Лайф.dir.bg
Коментари
Не се вживявайте колеги по коментиране, тва си е рекламна статия с надлежно продктово позициониране и бутончета "купи". Съдържанието на текста към статията от към факти или достоверност на информацията, няма абсолютно никакво значение. Дир-а ви казва щракайте на "купи" Био сол с чесън и не филосовствайте, ама вие сте упорити и не вдявате :)))
Гали ба в България не се произвежда най-качественият мед на света?! Никъде другаде по света няма толкова билки на едно място.
Има един вид сол за консумация - натриев хлорид, и един вид захар за консумация - захароза. Останалото са измищльотини, или сол и захар с разни нечистотии вътре, за да пробутват скъпотии на наивниците, без здравословен ефект.
Какви са тези объркващи или неправдоподобни дефиниции - Кафявата (индустриална) захар се получава от оцветена с меласа( отпаден продукт от процеса на рафниране на захарта) бяла захар, била тя от захарна тръстика или от захарно цвекло. Оригиналната кафява захар е нерафинирана(т.е. не е на кристали) и се получава от втвърден и натрушен сок/ сироп от захарната тръстика и не съдържа никаква меласа, а всички минерали остават запазени– като желязо, магнезий, калций, фосфор,дори и Б-витамини . В Индия дори се използва за лечение. Продукта "Мусковадо", който сте описали е тотално противоречив- няма как да е нерафиниран, пък и да е на кристали.
Адиота дето е писал това - Захарта и солта са с фиксиран химичен състав, разликите са от съпътстващите вещества. Не садете ряпа на корена!!!
Що заблуждавате хората! Рафинираната захар е вредна. Не бива да се поемат повече от 25гр на ден добавена захар. Което е супена лъжица и четвърт. Днес повечето хора на запад поглъщат в пъти повече от това количество на ден. После, що сме болни и затлъстяли....