17-11-2017 20-11-2018

Коментари

30-така. От там нататък ако някой много се натиска да ти е приятел то значи има някакъв зор. Или иска да се ползва от контактите ти, иска да чука жена ти, да ти иска нещо назаем, иска да намери начин как да се намърда на твоята работа, смята те за глупак, който лесно се хваща да бачка на аванта или обмяна на нездрави настроения от рода на колко сме велики ние и какви нисши създания са другите, тоест контакти в рамките на някакъв социален кръг дето трябва да е аристокрация или просто избиване на комплекс за малоценност за твоя сметка. Приятелството следователно е вид детинщина и нещо ужасно вредно и подмолно в зрелите години

Добре е човек да има добри приятели, както пее Георги Христов - "стигат ми двама, трима". С приятели човек посреща и радости и нерадости, ала малцина го имат богатството да имат приятел до рамото си. Най-хубавите неща човек не може да ги купи с пари - здравето, добрия сън, любовта, веселието, приятелите. Ако ги имате вие и вашите близки - усмихнете се защото сте истински богат, не се ядосвайте за глуости, всичко друго е второстепенно.

Моят най-добър приятел е бирата.

А пък от уж харесващите ни приятели само половината на тях наистина ни харесват...

И аз съм точно на това мнение. За съжаление житейският ми опит го показва...

А децата толкова лесно комуникират и играят заедно.. малките животни са по същия начин.. Може би приятелството просто не може да оцелее с течение на времето, поради.. лошите промени в характера ни?

не е вярно, децата днес са лоши, повечето

Житейския ми опит показва,че приятели няма.....ако има те те ползват....и така сама си стоя

И аз така, но знам, че "по-добре сам,отколкото в лоша компания". Поздрави!

Преди имаше пак някакво проучване, че с времето оцеляват само 2-3 приятелства, като почти винаги те са създадени още в детството или студентските години. Като млад човек все още е доверчив и може да разтвори душата си, да създаде близост.

Знаем, знаем, че половината не ни харесват! Другата половина пък не харесваме ние, така че..

Сме квит

някои може и да се досетят че това което във фейсбук се водят последователи, приятели или както там се казва НЕ са приятели. Тези дето се хвалят със 300 приятели и два милиона последователи е крайно време да разберат че това са просто отметки във една веб страница. Нищо особенно. Не може да имаш 300 приятели при положение че не си видял очите на живо. Приятел се завъжда след години лични контакти, споделяне и разговори на ЖИВО, а не през фейсбук. И не може да имаш 100 приятели. Приятел може да е само двама или трима най-много. Другите са просто добри познати.

Няма проблем. Аз отдавна съм наясно какво имат предвид жените под "приятелство", така че не ги броя като някой на когото да разчитам така или иначе.

Ти бъди добър човек, бъди съвестен в работата си, помагай когато можеш, какво значение има какво и кой мисли за теб? Плюс това човекът е изменчив - днес мисли едно, утре друго.

Аз искам да имам такива другари, които да бъдат наистина мои - когато насред път опасност ни свари, когато минаваме страшни завои. Скалата връз друга скала се опира, реките се сливат във обща река. Самотният клас се огъва, умира. Животът е дружба! Природата иска така. С реките и птиците все пак е ясно. С човека е друго - той мисли, мечтае. Той бива начесто поставян натясно. Той иска да бъде свободен, да знае. Приятели търся! Но не от ония, подобни на пътници в бързия влак, с които споделям, обядвам и пия и ставам интимен, и после забравям ги пак. Приятели търся! Когато ме черни, когато срещу ми крещи клеветата, тогава да дойдат другарите верни, за мен да рискуват и ранг, и заплата. Такива другари! Поне един само! За него на всичко да бъда готов. Да казвам "Другарю!" по-нежно от "Мамо". Тогава ще имам убежище, хляб и любов. Радой Ралин

децата не са лоши. ние ги правим такива

Стига бе! Само един приятел имам?!?

Само така си мислиш.

Приятелството нито е детинщина, нито е вредно :) Много си е полезно даже, но е рядко срещано - от хилядите хора, с които имаме контакт през живота, с единици можем да създадем приятелство, което да устои десетилетия. А пък от децата и от животинките можем само да се учим :)

На 54 съм и имам точно 5ма добри приятели от ученически до казарма. И времето нищо не е променило. Имам и 5-6 други приятели от по ново време с които сме близки.

Жена съм и мога да потвърдя това, за мен женското "приятелство" не струва и винаги е прикрита злоба, завист желание за лична изгода. Поради това, приятелите ми на които мога да разчитам не са жени.

Приятелството е художествена измислица набита в детските ни глави от разни книжки. На практика съществува една единствена истинска връзка и тя е майка - децата и. Всичко останало е на базата на секс и разновидности на симбиозата, т.е. "ти на мене, аз на тебе". Има много редки изключения. Общо взето истинските човеци в живота ви се броят на пръстите на едната ръка.