Самоизолацията и дистанционното обучение са причина за депресия при всеки трети ученик

Това сочат резултати от допитване на националния медицински изследователски център за детско здраве към руското министерство на здравеопазването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само с децата е така. И тези, които заради пандемията ги накараха да работят от къщи, когато това е възможно, също имат подобни проблеми. Изобщо човекът е социално същество и се нуждае от физическо общуване. всяка подобна изолация му влияе зле.

"Самоизолацията и дистанционното обучение са причина за депресия при всеки трети ученик" - това някак остана на заден план. Животът в страх, паника и изолация е пагубен за човечеството и особено за нашите деца в дългосрочен план. Това също не трябва да се забравя. Майка съм на две деца в училищна възраст, не изповядвам конспиративни теории и знам че COVID съществува, но също така знам че по статистика в България умират средно по 300 човека дневно и от началото на "извънредното положение" са починали над 55 000 души, а ние говорим само за коронавирус, маски, ваксини, дистанция, изолация. Да не би смъртта на тези 55 000 души да е по-незначителна от тази на 700-те, които се водят починали от COVID? Или може би толкова сме изплашени, че спряхме да мислим трезво? Ако сте готови да сложите маски на децата си или да ги оставите в изолация в дома, тогава предлагам още днес да вземете категорични и адекватни мерки, за силна имунна система и да отглеждате здрави деца - спрете цигарите, алкохола, започнете да се храните балансирано и здравословно, приучете ги на двигателна активност, тръгнете семейно на разходки в планината... Всъщност така наистина ще пазите себе си и децата си от най-голения бич на съвременното човечество - хроничните неинфекциозни заболявания, които са основната причина за смъртност при близо 90% от починалите. Само че слагането на маска и/или затварянето у дома е къде, къде по-лесно, нали? Горките ни деца!

Децата знаят истината, инстинктивно. Но ако е имало детето лошия късмет да случи на родител маскиран ковидиот - тогава жална му майка, буквално. Нормалните хора ще се борим за свободата на децата си!

Една шайка пенсионери, които искат тоталитаризъм, краде бъдещето на децата ни. Не им стигаше да са бедни, голи и натровени от пестициди и ваксини. Сега искат и да са психично увредени. НАРОДЕ!!!!

Човечеството е преживяло къде по тежки бедствия. И е оцеляло. Само преди 70 години, милиони хора умряха по света, стотици милиони страдаха, с поколения. Ние от какво се притесняваме? Че децата ни ще се депресират, ако една година учат дистанционно? Не виждате ли, колко нищожни са притесненията ни? Усложненията при КОВИД настъпват ИМЕНО от прекомерен имунен отговор на организма. Цикотиновата буря е реакция на организма, към КОВИД. КЪМ МОМЕНТА НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ЗАЩО И КАКВО Я ПРЕДИЗВИКВА. Факт е, обаче, че я има, проявява се при 1 до 10% от заразените в зависимост от възрастовата група и в 90% от случаите води ДО СМЪРТ. Така че, яденето на чесън, лимони и джинджър ПО НИКАКЪВ НАЧИН не помага срещу КОВИД, даже напротив, лекарите съветват при заразяване ДА НЕ СЕ ПРИЕМА ВИТАМИН Ц, който влияе на съсирването на кръвта, тъй-като е АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОКАЗЕН срещу КОВИД. Изправени сме пред вирус, който малко познаваме. При поколение от ИДИОТИ, които си мислят, че земята е плоска. Тъжно.

ЕСТЕСТВЕНО! ТОВА Е ЦЕЛТА! ДА ВИ СПАСЯТ ОТ ИЗМИСЛЕН ВИРУС, ЗА ДА ВИ УБИЯТ ОТ ДЕПРЕСИЯ .ПОТРЕСАВАЩА ГРИЖА ЗА ЧОВЕКА!.

Ще задам само един въпрос. Ако това е вярно, защо най-застрашени от усложнения при COVID са хората с хронични заболявания, наднормено тегло и компрометиран имунитет? Абсолютно съм съгласна, че ако пием, пушим, хапваме на корем и не се движим, никакви мерки от типа на опити да активираме имунитета с лимон, чесън и т.н. няма да помогнат при зараза. Ама това никой не го е оспорвал. Всеки лекар ще потвърди, че хората без хронични заболявания, без наднормено тегло и с адекватно функционираща имунна система, категорично са в много по-малък риск да се заразят или да получат усложнения. Относно това, което сме преживели преди 70 години само ще кажа, че моята баба е преживяла Втората световна война в зряла възраст (около 30г.) и е била пряко потърпеша, тъй като семейната им къща е срината до земята по време на бомбандировките над София. Това, което знам обаче от моята баба е че живота не е спрял - ходели са на работа, на училище, на църква... Единствената защита са били сирените, които предупреждават да се скрият в бомбоубежищата при въздушна атака. Защо го споделям - защото мъдрите пълководци и управници не всяват паника и страх, не цитират ежедневно статистика за загиналите в боя войници, а дават надежда, подкрепа и кураж. И моята баба доживя 92 години без да се стахува и пази от болести, въпреки че на 33 години са й давали 6 месеца живот заради сериозен проблем с едната сърдечна клапа. Просто отказваше да живее водена от страха от смъртта и живя истински.

Не знам как е в Русия. Било е много гадно според хората, които познавам там. Особенно за по-възрастните. Но преоподавам в университет. И гледайки резултатите и реакцията на студентите, освен след първите две седмици, имах чувството че са ни направили на клоуни и представяме телевизионно шоу, забавлявайки студентите, само и само за да нямат време да мислят, да хванта някоя тояга и да излезат на улицата да потърсят сметка на катантизиращите. Още от самото начало беше ясно че това е един голям цирк и че именно благодарение на катантината хората умиран, не от самия вирус. То да наложиш карантина за болет, която се предава по въздушен път и иска часове, се иска особенно садистко съзнание. В Испания и Италия като ги изпозатвориха в старческите домове по стотина заедно, от една болест дето се предава на трима четрима направиха принудително заразяване на 100. Да не говорим за маските, дето осигуяват 30 градуса температура и около 70% влажност -- идеалните условия завируса. Изобщо, надявам се Тедрос и компания скоро да ги пратят на новия Нюрнберг. Ако спечели Тръмп не им мърда.

На са пенсионери. Просто го правят от името на пенсионерите. Но пенсионерите никой не ги пита. Те именно тях ги избиват. Колкото по-млади политици, толкоз по-зле за пенсионерите. И мисля че тук поклооннниците на вируса са около радев -- Борисов не убиваше. Даде свобода на лекарите да лекуват и те лекуваха. Просто не навреждаха. На както в други страни, където повече умираха от лечението отколкото от вируса.

Кой допуска ти да преподаваш? Ти си срам!

Абе лумпен, дори нямаш представа колко пестициди си изял неконтролируемо по време на соца! А ти си ваксиниран, наши? Ама детето ти да мре, щото си прост удиот, така ли?

И как се бориш?

Това, което сте написала е адресирано към антиковид привържениците. Те обикновено пренебрегват и елементарни мерки, а и не ползват маски. Не очаквайте антиковид дръзнотелите да сложат маски... та това което, сте написали е пълна глупост! Но така е... всеки си мисли, че е най умен, докато не го ухапе змията...

Познавам дете, което е по-интровертно по принцип. Мислите, че на интровертните карантината не се е отразила? Тъкмо обратното. При изолацията детето прекрати и малкото си контакти и в момента е с хипохондрик и кризи, обикаля с родителите си лекарите. Побъркаха хората. Нека Господ въздаде заслуженото на онези, които продадоха душата си и поразиха живота на толкова хора. Страхувайте се от Него!

И аз се надявам на същото.

Защо "говориш" с големи букви? Да всяваш паника ли?

А може би ИДИОТЪТ си ти? Така поне звучи.

за хубавия коментар

Вие, феновете на ковид, завършват всяко свое изказване с подобна заплаха. Това е единственият ви коз, той ви крепи тъпите теории... Нещастни страхливци! Не ви ли е срам да живеете така пъзливо? Треперете! Смъртта идва! Така или иначе. Побъркайте се, но не можете да се спасите. Жалки хора! Какви деца ще възпитател?

Знаеш ли на колко хора съм отворил очите вече? А в един момент идва и реалната война.

Ти преподаваш в университет? Сега разбирам защо ни е такова образованието!

Света е душевно болен - психически, защото не вярва в Бог. Управници, лекари, учители и народ - всички трябва да се покаем и кой каквото е откраднал да го върне.Вървим ли по дявола ни чака сигурно самоунищожение

По-добре депресия сега, отколкото като завършат и осъзнаят липсата на смисъл!

Много жени, които са по майчинство, са в същото положение. Дано партньорите им са разбиращи, ако въобще имат партньори.

Че бори се, но не искам твоето разпасано дете около моето. Не го и поглеждаш сигурно както масово се случва и по детски площадки, телефоните, бирите и лафчето са ви по-важни, ама нали се борите за свобода...това е важното.

Че бори се, но не искам твоето разпасано дете около моето. Не го и поглеждаш сигурно както масово се случва и по детски площадки, телефоните, бирите и лафчето са ви по-важни, ама нали се борите за свобода...това е важното.

Добре е да се прочете нещо умно в тези коментари. . Иначе оставам с впечатлението, че светът е сбирщина от психично разстроени хора. А че е цирк, цирк е. Много лъжи, неточна статистика , мнения от некомпетентни...... И светът бавно и полека се смахва.... Ще има работа за психиатри .

Стига бе, хора. Присъственото ходене на училище е причина за депресия на 2/3 от учениците. Аман от тая социализация та социализация!

Я си стой с маската и я сложи плътно-плътно на устата на детето си, ковидиот такъв.

Твоето послушко като теб ли е? Супер си! Дреме ми дали искаш или не искаш! Обучи си детето да не общува с никого.

Случайно съм магистът фармацевт и ако не се пазя мога без маска контактувайки цял ден с гамени като теб да ти св изкашлям спокойно и свободно в лицето.

Тогава ще си много спокоен:) самото обръщение с “бе” говори много