Коментари - Сашка Васева: Прогнозите на лекарите са благоприятни, зрението ми ще се възстанови | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано!

Пожелавам ви здраве, здраве и още здраве! Успех!

От сърце и пожелавам здраве и пак здраве,бог да и помага да се възстанови!!!!!

Чудна работа! Толкова години да не видят тумор в мозъка с магнитен резонанс. Хубавото е, че явно е доброкачествен щом е изкарала с него 10 години. Щом мъжът й живее в Германия и тя е фамилно здравно осигурена и няма да плаща.

Радвам се за нея! Не съм лекар, но си помислих, че щом го има от години, може би прогнозата ще е благоприятна. Да е здрава и да живее още много години!

Щом прогнозите на лекарите са благоприятни, значи при Сашка всичко ще бъде наред. Немските доктори никога не дават напразни надежди, а в очите на пациентите описват реалното им здравословно състояние и изхода от предстоящо лечение/операция. И пълни глупости са това, че едва ли не за Сашка сбирали специален екип. Неврохирурзите им всекидневно извършват такива и далеч по-сложни черепно-мозъчни операции, операцията на Сашка е рутинна. Просто са й направили нужните изследвания, образна диагностика и са й насрочили термин/дата за операция. Предвид, че е преживяла 10 години с този тумор, означава, че не става дума за животозастрашаващо образувание като злокачествен тумор. А става дума за доброкачествен. И няма място за излишни драми. Наскоро четох за дете със злокачествен тумор. Ето, това е истинска драма и всяка секунда е от значение за живота му. При Сашка всичко се преувеличава и драматизира. Имайте малко уважение към болните със злокачествени тумори, които биха се радвали да са на мястото на Сашка. Но те нямат достъп до немските доктори, защото нито имат пари да плащат като частни пациенти, нито могат да ползват немската застраховка на съпруга й, която й осигурява безплатно лечение... Защо продължават да твърдят, че операцията щяла да им струва 90 000 евро и то като начало ? Нищо подобно. Дори и за частни пациенти е под половината на тази сума. А в нейния случай напълно безплатно.

Не е ходила на правилните доктори, затова. Отишла е на офталмолог, а не при неврохирург. Не мога да си представя, че в Германия не биха я диагностицирали правилно. Просто не е потърсила там специалисти. Лъже, че немските доктори не са я диагностицирали правилно. Като не са я виждали, как да я диагностицират. При проблеми в зрението първо се ходи на очен лекар и после при неврохирург. Центърът на зрението е в мозъка. И често причината е притискането му от някакво образувание.

На интервюто Сашка беше като сърдита. Все едно някой й е виновен за състоянието. Което пък нито е чак толкова тежко, камо ли да е живото застрашаващо. Познавам хора със злокачествени тумори, с множество рецидиви, повечето и по-млади от нея, които не униват, не се предават, винаги са усмихнати, въпреки тежката диагноза. С години на легло. И не се държат с другите все едно те са им виновни за болестта. Минават през истински ад, с години на химиотерапия. Човек не знае какво е истинска трагедия и на какво е способен докато не се окаже във въртележката на проблема. И като видя разни сърдити и хленчещи лиготии, на които им се предлага луксозно лечение с положителен изход... Щото не знаят какво е да се бориш за живота си, при минимален шанс и да се надяваш на истинско чудо.

и аз не вярвам немските доктори да не са й поставили правилна диагноза. просто не е ходила при тях. иначе е близко до акъла. проблеми с очите, очни нерви, ретина, глаукома, мозъчни зрителни центрове... ходела е само на преглед при нашенски очни дофтури и дотам. ето че като е отишла при невролог и всичко се е изяснило.

Като не искаш да те безпокоят не се включвай и ясно го заяви на медиите.