Коментари - Сделка за милиарди: Втората най-голяма козметична компания в света купува бизнеса на Том Форд | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те бяха към Есте Лаудер и ще си бъдат

Вече и модата се прави от корпорации, да ви е честит Новият Световен Ред без вдъхновение, качество, талант...

Светът се окрупнява. Не е ясно и EL кой ги държи. Накрая ще имаме 5 корпорации тип "Umbrella". Ще си мислим, че като потребители можем да избираме с парите си, но накрая парите ни отиват само на едно място и в едни и същи джобове. Проблемът ще е когато две такива корпорации се скарат. Може би ние или децата ни ще видят първата световна корпоративна война.

Това ще е егати парадокса. От Estee Lauder един парфюм не могат да направят, но сега ще притежават бранда Tom Ford, който е известен най-вече с изтънчените си аромати.

важно е какво клиентаси мисли за стоката, а не толкова каква е.

Скъпи, да, но "изтънчени"... От друга страна Есте Лудер правят основно козметика, а не аромати, а до момента така или иначе имаха взимане-даване с Том Форд по отношение на парфюмите. В случая обаче придобиват целия бизнес, в т.ч. модния....

Парфюмите не се правят от дизайнерите, а от парфюмери - това са професионалисти, които създават парфюмите. Един парфюмерист може да е създател на аромати в различни брандове/марки, както и всеки бранд/марка/дизайнер могат да имат парфюми от различни парфюмеристи. Например, парфюмите на Том Форд са създадени от Olivier Gillotin, Richard Herpin, Pierre Negrin, и други.

Добре, ма. Мерси, че ми каза, хабер нямах. Сега и ти да научиш нещо от мене - перфюмите може да се създават от парфюми, но се създават за определени брандове. Дали по поръчка, дали вече готова формула, нема значка, но нищо не се пуска в производство без одобрението на генералния директор, ръйш ли гражданке от панелата?

То и фиат не са кой знае каква кола, ама държат ферари, мазарати, алфа Ромео, краислер. Тук говорим за корпорации, ти пишеш за дрогерия.