Коментари - Сладко изкушение за студените дни: Печена ябълка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като по-прости, ги рупаме цели. Каквото остане, го даваме на конете и магаретата.

или кой знае какъв СЕЛЯНИН си, защото точно в селата са най-популярни през зимата печените плодове - тикви, ябълки, дюли, картофи и т.н.

Сигурно ще им хареса на някой, но много време за приготвяне. Освен това е по правилно да се нарече пълнена ябълка. Предлагам да си направите печени дюли, които само измивате и слагате във фурната. Може да ги увиете в алуминиево фолио и като усетите, че са почти готови ги разочаровате малко. Дюлата е малко сипчив плод и при добро изпичане ще се получи сладко-кисел вкус. Може и с леко неузрели колело ябълки да се направи.

Как се ''разочарова'' дюля? Освен това, не е ''сипчив'', а сТипчив. :-)

От гадния изкачащ текст е. Просто го приемете за техническа грешка. Правилното е разопаковайте. Ей сега пак ми направи тоя номер с другата дума, но го видях.

И накрая пак вероятно с изкачащ текст - не е колело ябълка, а да се разбира кисела ябълка.

то ако тръгнеш да правиш анализ-корекция на по-гореказаното знаеш ли колко още неща ще откриеш, грешки де, граматически и логически...аз предлагам, ох, предполагам, че хората от село са разочаровани от някои рецепти, затова без да искат използват "разочаровате", вместо "разопаковайте" :-)...аз имам също леко-неузрели ябълки, но не са коледни, а пинк лейди :-_

Аз също съм привърженик на просто изпечените във фурна ябълки (и дюли). Дюлите са също много вкусни. Ябълките ги измивам, ако имам настроение, леко издълбавам около дръжката и слагам малко мед и орехи (и канела). Самата ябълка си има вкуса и аромата, за да бъде отрупвана с други подправки и да бъде пълнена. Точно печената консистенция на ябълката е вкусна, а при пълнене трябва да се изреже.