Случаят "Димитър Маринов": От "Евала, Мите" до "Тоя на кого какво е правил?"

Малките държави сме като ниските мъже - все имаме нещо да доказваме и все искаме да се чуе за нас ехе-е-е... чак отвъд голямата вода

Обратно в новината

Коментари - Случаят "Димитър Маринов": От "Евала, Мите" до "Тоя на кого какво е правил?" | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Димитър Маринов е символ на успелия емигрант - от мияч на чинии стига до подиума на оскарите и то не някакъв си оскар, а един от най-важните за най-добър филм. И в този момент, когато стотици милиони хора гледат той си слага на ревера българското знаме, за да покаже от къде е тръгнал, до къде е стигнал и че всеки от нас може да го направи. Това знаме е символ на това: че независимо, че си от държава, за която никой в Америка не чувал, независимо, че е осиновено дете, че е лежал в комунистически затвор, после работил като мияч сума време в крайна сметка може да успееш и да постигнеш върха в своят сфера. И това е тази победа и този триумф. Всичко друго няма значение в този момент. Думата "провинциално" я забравете, защото не знаете какво означава. Комунистите взимат жилището на семейството на Димитър Маринов в София и се нанасят в него. В центъра ако трябва да сме точни на Оборище и разкарват семейството му по разни общи квартири, не му дават право да учи и т.н.. Така че тази дума просто не я използвайте нито за Димитър Маринов, нито за друг . Да не говорим, че казана от България звучи смешно като е човек, който живее и работи в столицата на световното кино.

И какъв ти е проблема на теб, че пишеш такива глупости.

И какъв ти е проблема на теб, че пишеш такива глупости.

"Сладко, но провинциално" е перфектия коментар за ситуацията. Има хиляди по-уместни начини да покажеш националната си принадлежност, в подходящи моменти. Аз самия прекарвам много време в чужбина, и навсякъде със самочуствие казвам че съм българин и разказвам хубаво за България. Никога не съм си и помислял да емигрирам, просто защото тук се чуствам себе си. Но не бих развял знаменце на официална церемония, облечен във вечерен костюм - просто не подхожда :) Цялата статия е за жеста със знаменцето. Кой е, защо е емигрирал, какво бил казал, какво е постигнал и дали му е провървяло, са въпроси далеч от тази тема, и някак не подхожда да се коментират под тази статия ;)

Четейки няколко от злобните по - долу коментари се радвам, че съм избягала от тази страна, точно като господин Маринов. Дали ми липсва България? Родината - да, хората - злобни, завистливи, безумни - НЕ! Всички тези писания са огледало на манталитета ни и изгубващата се нация!!!! Браво на един успял българин! Браво на един успял човек!

САЩ да сравняваш с България е провинциално и неуместно. В САЩ са окраски парите на света и се въртят от едни "избрани", но нищо друго не може да ме накара да се чувствам по-ниско от който и да е американец. Родината я нося в сърцето си а не на педерастки подиуми.

бе, голямо писане. чудо станало. Браво на човека, свършил си е своята си работа перфектно, вземете и вие вашата по същия начин да свършите.

Смешно и жалко е както да оплюваме Маринов, така и да го възвишаваме и дапго поставяме на такъв висок пиедестал. Той просто е имал късмета да играе една малка роля/ коята всеки друг може да я изиграе не по-лошо от него/ в един филм, който е добър, но не е нищо особено, за да спечери Оскар. Просто в САЩ има тенденция в момента да се заглаждат сериозцните им политически грешки като расовата дискреминация, вйните във Виетнам и др., пагубната роля на ЦРУ и другите им институции в с световната политика и се възвишават филми и произведения, с такава насоченост. Д.Маринов не е никакъв сериозен актьор и просто не виждам защо трябва да се занимаваме и да се гордеев с него, все едно че е направил кой знае какво за държавата си, от която е избягал. Така,че както винаги, отново се оляхме като нация с огромните си комплекси и изцепки.

А мога ли да попитам кой е авторът на това "авторитетно" писание? Защо не излезе с името си? Хайде препрочетете великата книга на Щастливеца и вникнете добре в посланията от края на 19 век и тогава определяйте чие поведение е "байганьовско"!

Авторът на статията да прочете интервюто с Маринов от преди месец - 27.01, пак в Дир.бг. Човекът е напуснал България през 1990 г. Преди е пробвал да бяга - хванали са го.

споменатите персони от канадски и мексикански произход винаги са подчертавали произхода си, още повече че във всеки втори американски филми има нотката, че съответният герой е я мексиканец (в повечето случаи), я канадец (основно в комедийните) - няма абсолютно нищо лошо в това да покажеш пред огромна аудитория своя произход. Кой иначе щеше да знае, че Риана е барбадоска...

BG Медиите сътвориха чудото на чудесата . Навсякъде се тръбеше че Българин е взел като Актьор Оскар . Оказа се човека е участвал с някаква роля във Филма НАГРАДЕН с Оскар .

Според мен не е байганьовси , да сложиш българското знаме на сакто си, а това което е направил героя на Алеко Константинов,след като е изпил халба с бира и тя му харесва,вместо да си поръча втора,той скришом убива муха и нахално иска от келнера да му донесе нова,заради мухата в изпитата вче бира.

Личи си, че е написано от някой с късо чушле.

А дъщеря ми каза, че ако някога стигне до Холивуд и спечели Оскар, ще излезе на подиума с рокля в бяло, зелено и червено, като в едната си ръка задължително ще държи глава лук! Докато ние не започнем да уважаваме себе си, културата и идентичността си, не знам как очаквате някой друг да ни уважава. Защото Мексико им е в географията и си я знаят, но голям процент от населението на Земята няма идея, че съществува България.

вари го печи го БЪЛГАРИН СПЕЧЕЛИ ОСКЪР това е! Да, на някой не им харесва но ТОВА Е ФАКТ И всичко друго е без значение! Да, щеше ми се найстина да РАЗВЕЕ трикольора не само това малко знаменце, но се радвам и на малкото. ДАЙ БОЖЕ скоро някой найстина да развее голям Български флаг и на церемонията да се чуе Българският химн, за да се разбере кой са Българите и България!

Българина е странна порода...мисли се за един от най-интелигентните народи, направо природен тарикат...другите са балъци, особено тези, които спазват правилата. Прави впечатление, че задържат българи със скимиращи устройства на банкомати къде ли не по света...Африка, Индонезия, Уругвай...но винаги ги хващат - значи другите не са тъпанари и балъци, глупаците сме ние, дето винаги си мислим че можем да надхитрим другите. А когато, за нещастие, някой българин успее, при това спазвайки правилата - то той бива усмиван, заклеймен, унижаван....Това е българина.

лош, злобен и пропаднал народ, какво може да се иска от такова чудо, коментарите надолу са ... без думи, ето така загива една нация, само дето трябва учебник да се напише, това ще е първия народ изчезнал в историята на народите по света, който се САМОИЗЯЛ от ненавист към самия себе си и без никаква външна намеса!

Абе тук пак евреи па ненам кво си, бе хора, ръкопляскайте, бе, стига злоба!!!!!!!!!!!!!!

Какво лошо е направил човека , че не разбрах ! Показа знамето на БГ пред милиони ! наистина не разбрах ...

Статията е просто още един жалък опит "на чужд гръб" (този на Д.Маринов) да се натрупа "капитал" (авторски материал) с доста посредствено оригиналнечене.

Има много български емигранти, минали по подобен и дори по-тежък път. Има много български емигранти спъпили "на червения килим" в други области, като са го направили дори самостоятелно, а не като част от екип, но за тях никой не бие барабана. Господинът очевидно не страда от излишна скромност, а и самите медии преекспонират, но за тях, особено за жълтеещите, е присъщо да раздухват всяка история, само и само да привлекат няколко четящи повече.

Пример: Когато Григор Димитров победи , го наричат ''Гришо'' , а когато падне , го наричат Григор !?

Самият факт, че и г-н Стефанов е взел отношение по темата, говори за заинтересованост по случилото се. Нека не истеризираме и поздравим г-н Маринов за неговия успех и желанието му да каже, че е с български произход. Приемайте тези неща спокойно, усмихнато, с радост и толкова!

Помага срещу загубата на коса > http://bit.ly/2NuCrhl

Тези, които така силно мразят със сигурност са комунисти! Да, да , защото само те не знаят да се радват,когато някой е успял!А този човек е успял с труд и много работа, доказал се е и са го оценили хората, независимо в коя степенна роля е играл!Разбира се комуниста с труд нищо не е направи и е трудно да го разбере! Е, друго си е да си като другаря Волгин да се преименуваш ! Другаря Волгин ще се чуди и какво знаме ще трябва да развява!????Успех ,човече,те зи ще си останат завинаги без сърце, но с партията!

Тотално си се объркал! В България комунисти няма! В целия свят, никой не протестира срещу социализма и срещу комунизма! Всички протестират срещу капитализма! Големият проблем е капитализма!

Драги, имаш проблеми с главата. Бързо търси помощ.

За четвърти път го пускам, че все го триете: 1. Вие първи обявихте, че българин е спечелил Оскар, а това е откровена лъжа. 2. Самият Маринов потвърждава това днес пред 24 часа, тоест и той не отрича. 3. Да се развява флага е байганювщина. Тежък комплекс за малоценност. Не видяхме Рами Малек да вее египетски флаг или пък Алфонсо Куарон да вее мексикански. Веенето на бг флага е тежък комплекс за малоценност.

Не смятам, че Димитър Маринов страда от "тежък комплекс за малоценност" както го пишете. За разлика от Рами Малек, който просто е от египетски произход, Димитър Маринов е роден, израсъл и живял в България поне 20 години от живота си и наистина има защо да е горд от постигнатото. И въпреки, че е роден в САЩ, Рами Малек в речта си не пропусна да спомене за корените си и това не го прави комплексар, какъвто искате да изкарате Димитър Маринов. А Алфонсо Куарон многократно споменава мексиканския си произход, да не говорим, че често преминаваше на испански. Но това също не го прави комплексар. И Рами Малек и Алфонсо Куарон получават лични награди и естествено, че не размахват флагчета (това наистина ще е комплексарско), но не пропускат да подчертаят корените си. А Димитър Маринов, който участва във филм удостоен с тази награда, представете си бил с "тежък комплекс за малоценност"!?!?!

истината е ,че ние сме един завистлив и за сметка на това много тъп народ.

Калоян Стефанов (тази статия поне е подписана) - не е Бай Ганьовско и селско да се гордееш от къде си и да не си забравил кой си и от къде си тръгнал. Аз лично се гордея с Димитър Маринов и начина, по който постъпи. Всъщност - типично селско е да се правиш на това, което не си. Приказката за цървула и трандафора нали си чувал? Това, че сме малка страна, не значи, че сме страна на цървули. А, да - и познавам страхотни "ниски мъже" - които са по-смели, всеотдайни и скромни от много от двуметровите маймуни, които ти се зъбят от 25-годишните си БМВ-та. Това с комплексите тотално си го сбъркал. Между другото - аз съм над 1.90, така че не се обяснявам, понеже и аз съм "нисък мъж, който все има нещо да доказва".

С кое по-точно се гордееш, че си българин? И защо се гордееш с чуждите успехи?

А ти с какво се гордееш, с това че си гьотверен ли?

злобарите и завистниците - не можете да му стъпите на малкия пръст на господин Маринов! Чудя се как редом с толкова качествени българи има и толкова боклук хора по нашите земи. И те са, които критикуват всичко и всеки и винаги, а и излагат страната ни пред света. Дано не се размножават много, та да се пръкнат същите негативци, които тровят планетата. На господин Маринов - честито и още много успехи!

Гришко не е споделял за такива проблеми.

Всички които са бягали по времето на др. Тодор Живков са били предатели и за тях или затвор или разстрел. Който не обича БКП, ДС и Съветския съюз е предател. Не е важно да се обича България , важно е да се си верен на Комунистическия Интернационал, да се обича Москва. Затова Москва я имаше в бившия химн на България. Сега пак трябва да обичаме Москва, Мадуро , Ким Чен Ун и Куба. Тоя Димитър ако обичаше България , трябваше да си закичи един портрет на Путин. Да живеят всички Бекапета по земните кълбета.

Ако си беше закачил Тръмп и размахваше знамето на американската мечта. Щяха американците да го оплюват, а не българите.

Не разбирам какъв е проблема тука! Решил да се тупа в гърдите че е българин на Оскарите. Негова си работа. Но хората имат различено понятие за успех. За мен не е успех да те покажат за 1 мин в ролята на руснак (не че имам нещо против руснаците) и след това нашите медии да тръбят "българин грабнал Оскар" когато Оскара е даден за филма а не на този актьор - чиято роля дори не беше второстепена. Както беше казал някой оня ден "Това е все едно да се гордееме със Стефка Костадинова защото се е снимала на фона на чужда спортиска която е счупила рекорда". Лошо е защото това показва в какво окаяно състояние е българският народ и до каква степен е зажаднял за успехи и признение щом счита за върха на успеха, това че се е снимал на фона на нещо успешно! Същото наблюдавам в българи в чужбина които постигат в най добрият случай средно ниво на успех което е нищо специално в тази държава, но в България се говори за тях все едно са покорили света!

Димитър Маринов е успял , защото е избягал от комунистическия репресивен режим. Комунистите са оценили единствено , че неговият талант заслужава затвор. И като човек от буржоазните среди са го наградили с 4 години затвор. Този човек е Българин в сърцето си и въпреки , че се е оженил за американка , имената на неговите деца са Български.

Съден е за конкретно деяние, недей да го героизираш...

Избягал за да може да играе руснак за по една минути в американски филми :-) Следващият филм в който ще играе (пак за 1 минута) се Казвал Следвай Ме. Там ще се казва Игор :-) Добре че е бил комунизма да ни свърже с руснаците та да сме поне малко интересни на американците!!!

Въпреки големия шум, не стана ясно, в какво е успял? Според мен (без да съм експерт), точно такъв успех са постигнали още много други българи, без да им е издигнат паметник. Затова пък имаме много българи, не обърнали гръб на Родината си, недостижими в това, което правят. Имената си ги знаете. Неловко ми е дори да споменавам, дали изобщо има база за сравнение на това, което е направила Стефка Костадинова за името на България, какво е вложила, за да постигне това, със случайното показване на един посредствен беглец, закичил се с националния ни флаг, без да има нито морално, нито формално право да го прави. Защото това право трябва да се ЗАСЛУЖАВА! А не да се присвоява.

cwetence

"посредствен беглец, закичил се с националния ни флаг, без да има нито морално, нито формално право да го прави" - това е обощение на всички тъпотии, които прочетох по темата. Дали е посредствен - оценили са качествата му във филм, спечелил Оскар. Беглец - във върхов за него момент, той не забравя да покаже, че е българин и се гордее с това. Това, което много от българите в България, някак си забравят. Моралното право е лично за всеки човек, освен за "бабите на пейката пред блока". Формалното право го оставете на юристите, още повече, че всеки има право да изрази мнението си. Колкото до ЗАСЛУЖАВАНЕТО - всеки успял българин зад граница, който не се срамува да каже, че е българин, е много по-заслужил от всички "неуспяли" хора в България, за които все другите са виновни за собствения им живот, и които ги е срам да се нарекат българи.

Не познавам творчеството на този артист.Не съм гледал и филмът за който е награден. Реакцията ня част от читателите е по скоро реакция на една трайна тенденция ,изключително дразнеща националното самочувствие ,а това е -От всеки емигрант ,особено от емигриралите преди 1989г. да се прави национален герой ,човек с изключителни успехи ,способен да раздава ум и разум. Такива ги дават по телевизиите ,слушат ги в захлас и всяка тяхна дума се възприема като добродетел от последна инстанция. Като пример ще дам един зализан пълен боклук ,който два пъти печели Биг Брадър-Джино. Човек без никакви достойнства ,но предствян ни като успял българин в Чикаго. Или Ваня Цветкова -успяла на всички нива артистка в България ,едва добрала се до длъжност крупие в Лас Вегас . Или Ирен Кривошиева ,чието пребиваване в Америка се помни с шестте и брака. Пък и този Кристо -чието пакетажно изкуство у нас трудно се възприема и никой не приема сериозно ,че можеш да забравиш майчиният си език.

Няма творчество... миел е чинии и е свирил по кръчми, после сам въртял кръчма...

хубаво, че си е сбъднал американската мечта, но защо трябва да се занимаваме с него изобщо? Участвал в 3-минутна сцена, качил се на сцената, без да има причина, и размахал знамето? Не заслужава никакво внимание, още по-малко да се нарича "българин"..

"Онова, което вдигна Маринов на вълната на националната гордост обаче, не беше фактът, че е стигнал до червения килим, а жестът му да носи малко българско знаменце в джоба си. Жест, който беше трогателно намигване към България, но който, трябва да признаем, си е малко байганьовски. Сладко, но провинциално." Всъщност сладко и провинциално е не жеста на човека Маринов, а на опитващия се да тълкува поведение и мотиви автор на списване в дир-а. Пич ли си, мацка ли си, не знам, но причина някой да издигне къде и да било национален флаг при победа/успех е личен избор и с най-лични и съкроявени мотиви. Радвайте се, че не е вдигнал американския флаг и хейта си го пазете за тогава, както и опита за тълкувание дали сме "ниска" нация и има ли да доказваме нещо на света. Нямаме, доказали сме го през вековете. Но си прав/а за едно, поляризацията на хората и мненията им е тенденция, която продължава във времето на разделяй и владей, и колкото по-бързо се оттърсим от това поведение и търсим единение/единомислие/единодействия, толкова по-добре за нас, българите.

А бре селяндури, какво му е провинциалното да се гордееш, че си българин?

И кое по-точно е за гордост, че не се сещаме?

наградата за най-добър филм/ респективно статуетки Оскар в тая категория получават САМО продуцентите на филма, за това че са намерили пари и екип за да се случи филма...за останалите има различни категории, които се раздават в 3 часовата церемония, както знаем, уви, за 3-то степенна роля няма Оскар, тъй че Митака има време, докато заслужи награда, но нашичкият се беше изтъпанчил най-отпред със статуетка, която НЕ Е негова...

Българина е много комплексиран и заради това така се получава.

Да разбием някои митове: 1. Митко бил избягал от БГ заради "лошите" комунисти през внимание ... 1990г.(!) Нелепо, нали? 2. Развял БГ флага, защото бил патриот... Абе Митко, че те същите "лоши" комунисти и сега дърпат конците в България...

Осъден е че се опитал да избяга от комунистическия "рай".

Браво за статията, добре казано

Като отидат в чужбина и стават големи патриоти! Абе Митко, що ни мислиш за ахмаци?

Защото си такъв

Това,че някой е развял български флаг , за да сподели успеха си с родината си, в никакъв случай не е срамно, байганьовско или провинциално. Бай ганьовци и провинциалисти пишат после дребни статийки да събират кликчета.

Българин е развял флага,а не комунист-соросоид или циганин-това ги мори и мъчи комунягите от БСП и ГЕРБ.

Винаги ще има и мразещи, и " еваларци", но, според мен, не е нормално да се бие барабана, че " българин" е постигнал еди- какъв-си успех! Хора, избрали да се реализират извън Родината си по някакви причини би трябвало сами да не си позволяват да се самоопределят като българи! Съвсем скоро и аз ще престана да се наричам 'българин"....

cwetence

Това, че някой е избрал да потърси реализация извъна България, по какъв начин го прави не-българин? Да не говорим пък колко личен избор е всеки как се самоопределя. То на който му пречи произхода, може да "спре да се нарича българин" и без да напуска пределите на страната. А новини за успехи на българи ТРЯБВА да има, това са новините, които ни повдигат самочувствието като нация (хейт винаги ще има, също). Имаме някакъв насаден комплекс за малоценност, на ниво народ, имат го и други народи от бивши соц държави, и които в миналото също са били под робство.

РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ .... СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА Сега си представете че сте изкуствен интелект и нищо не знаете за Българите и България .... стартирате начало на обучението във Българските форумите с коментари. Надявам се, че вече виждате какво ще научите започвайки от позиция на непредубеден. СЕБЕ ОМРАЗА.

не разбрах той ли е получил Оскар или филма?

Мисля че Дира надува нещат за да си напише писанието. Никъде не съм видял някой да хейти по случая.

Страшно много бяха коментарите с хейт, просто не ви се е случило да ги видите по ред причини.

Аз най-уважавам ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ, другите ич не ми хвали.

ЕВАЛА МИТЕ!!!

Ох, тя и статията ви една... нямам думи. Уж да го напишем хубаво, ама ще пуснем някоя и друга уж чужда реплика с недомлъвки. Като ви е яд на чуждите успехи, по-добре не ппишете.